Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterriannka

Czy zdarzyło sie wam,ze noworodek zrobił kupe do wanienki podczas kapania??????

Polecane posty

Gość Kafeterriannka

Jak zaplanowac kapanie,zeby taka sytuacja sie nie zdarzyła? I czy wazne jest zeby kapac o tej samej porze codziennie?? i jaka godzina jest najlepsza? jaka radzicie? 19,20 ?? pozniej??

Gość kot srajacy na pustyni
Ja kapalam zawsze o 19.30 i do tej pory tak robie a dziecko ma rok. A noworodek moze zrobic kupe w wannie, nie przewidzisz tego. Mi raz prawie na twarzy wyladowalo kupsko strzelajace, ledwo uskoczylam. takie uroki noworodka, robi czesto i niespodziewanie.

no pewnie ze sie zdarzyło :) o obsranych ręcznikach nie wspomnę :D nie da sie tego zaplanowac i nie ma co sie przejmowac, wanienkę łątwo wymyc :) my kąpiemy o 19.30, o 20 karmienie i...i dziecko nie śpi do 24 :D wtedy ma nastepne karmienie i dopiero po nim zasypia :D ale za to śpi do 10 (z jednym karmieniem "na śpiocha" :P).

Mojemu jak na razie udało się obsikać mnie, męża i nasikać sobie do buzi- to za jednym zamachem, jak był niesiony do wanienki :) Ale ma dopiero 8 dni. Oberwałam też kupą, ale to tak minimalnie :D Noworodek nie ma stałej pory wypróżniania więc planowanie kąpieli nic nie da, stała pora jest dobra o tyle że ustala dziecku rytm dnia. A właściwie, co Ci szkodzi, lepiej do wanienki niż na czysty ręcznik po kąpieli...

u nas też się zdarzyło że maluch zobił kupę ale po kąpieli na recznik, więc myślę że do wanienki także może sie zdarzyć ze zrobi...w końcu jest brzuszek nagrzany i rozlużniony więc łatwo idzie he he :D ostatnio synio mnie obsikal i swoją siostrę bo zdjełam małemu pieluszke żeby sobie nóżkami poprzebierał.......miał takie ciśnienie że tylko jak głupia obserwowałam zamiast szybko go czymś zakryć :P

Gość mammmna
nie,nie zdarzylo nam sie. do tajasne-tobie dziwaku to sie wszystko przytrafia

Gość gośćNina 50
Nie, ale mój synek, mając kilka lat, parę razy nasiusiał do pojemnika na klocki lego, bo w nocy nie pamiętał, że trzeba iść do łazienki:) Wspominam to z rozrzewnieniem! Ach, te noce nieprzespane... Sama słodycz:) Pozdrawiam zaniepokojonych niepotrzebnie (lekarz pediatra)