Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mordzatamalgorzata

puste koperty na weselu? patent jakis?

Polecane posty

Gość mordzatamalgorzata

niedlugo mam wesele i chcialabym sie dowiedziec jak mozna ustrzelic osobe ktora dala pusta koperte bo to jest "zwyczaj " weslny?

Gość otwierać przy otrzymywaniu
albo świadkowa niech dyskretnie podpisuje na kopercie od kogo

Gość hdoag
dokładnie podpisywanie, prze swoiadkowa.. albo zaznaczyc, ze koperty maj byc podpisane.. zaden wsyd.. na siorki weselubyło 4 puste.. swinstwo.

Gość miimi
haha dobre! ! chyba na nastepnym weselu takowa wrecze :)

Gość mordzatamalgorzata
tez myslalam zeby zagladac ale wg mnije to tak nieladnie;/ nie chodzi mi o kwote w kopercie bo dla mnie moze byc i 50zł ale szacunek . podpisywac przy wszystkich tez glupio ..... a przed kosciolem jak wszsyscy narzz beda dawac koperty to tez obciach z dlugopisem stac

Gość :) u nas ksiądz po kolędzie
mówił, że tez od niektórych dostał puste. Jaja jakieś. Najlepiej niech świadkowa wypisuje potwierdzenie w kwitariuszu i wtedy każdy z gości będzie mógł Ci udowodnić, ile dał - bo wiesz, taka niepewność jest najgorsza.

Gość Lupencja
a kto odbierał koperty? Znam przypadek, że tatuś panny młodej pod..rpowadził część kasy z prezentów....

Gość Masayuki Yammamottooooooo
co wy gadacie?? Nigdy sie nie spotkalam z takim czyms. My tez nie dostalismy pustej zadnej. Ale tak na chama podpisywac przy gosciach. Troche obciach

:-D :-D :-D niech ktoś nagrywa jak odbieracie prezenty i... koperty, a druhna niech układa w kolejności otrzymania, to potem porównasz z nagraniem, kto miał który "numer" ;-)

Gość heheh a co za problem
masz liste gosci masz tyle i tyle kopert to mniej wiecej sie wie kto taki zartownis :P

to może zrób tak: niech kamerzysta od początku nagrywa kto po kolei składa życzenia a świadek, czy świadkowa niech wezmą jakieś pudełko czy jakąś fikuśną skrzyneczkę, ot, niby taka skrzynia skarbów, no i niech kładą kolejno koperty, jedną na drugiej. Potem w domu sobie, otwórz, ponumeruj i sprawdzaj z filmem. Może być?

Gość Gruby_Luk
Ja jebie, ale wstyd żebrać tak o pieniądze! Dlaczego ludzie mają ci dawać kasę za to że ty się chajtasz. Oni przyszli tylko dlatego że ich zaprosiłaś, i nie chcieli cię obrazić odmawiając. Więc się zastanów co bredzisz!

Gość mordzatamalgorzata
w tym dniu to nerwy takie ze watpie zebym miala glowe na pilnowanie kopert

Gość i właśnie dlatego lekarze
inkasują przed operacją a nie po ;) A może niech świadkowa trzyma taką fikuśną skrzynię skarbów z zamontowaną wagą (najlepiej elektroniczną): gramatura kopert jest w miarę łatwa do przewidzenia, ile wazy każdy banknot dowiesz się ze stron Narodowego Banku Polskiego). Jeśli narzeczony ma smykałkę do majsterkowania może umieścić wyświetlacz w znacznej odległości od skrzyni - więc bez skrępowania będziesz mogła zerkać nie budząc podejrzeń gości, a jednoczesnie będziesz w miarę dokładnie wiedzieć, ile kto dał. No i, co wazniejsze - masz dowód na filmie.

Gość Ludzie ogarnijcie sie troche
Matko, nie przezylabym takiej wiochy jakby ktos na weselu podpisywal koperty... no i co Ci z tego ze sie dowiesz ze krewny i znajomy krolika dal Ci pusta koperte? Co zrobisz, pojdziesz poskarzyc komus? Dorosnij. Podobno zaprasza sie ludzi, ktorzy cos znacza zeby milo spedzili z Toba ten szczegolny dzien. Jaksie zaprasza pociotkow i ludzi co sie widzialo raz w zyciu to czego oczekujesz?

Gość mordzatamalgorzata
ja zapraszaam samych bliskich i to juz 100 osob jest ale chce wiedziec kto jest bezczelny. ja jakbym nie miala kasy to bym odmowila albo kupila jais prezencik a nie na krzywy ryj isc na wesele

ale ja mysle ze autorka nie jest nastawiona na kase tylko ktos da pusta koperte i to wsio no sorry troche to glupie ja rozumiem jak ktos kupi prezent czy upominek to nie daje pieniedzy ale koperte z kartka jest mile widziana (bynajmniej w moich okolicach) a tak przyjsc z pusta reka ... to nawet na urodziny wstyd isc

Gość maliboo.
haha :D ten pomysl z zapisywaniem nazwisk na kopercie...podczas wreczania??? :D

no ale z 2 strony tez macie racje z tym ze nawet jesli sie dowie kto nic nie dal to co z tym zrobi ? nic , bo nie wypada zawsze racja jest po srodku :D no ja bym sie wstydzila isc z pusta lapa na wesele chocby jakis upominek fajny moja kuzynka otrzymala ksiazke kucharska i byla zadowolona :) i to bardzo :)

Gość Ludzie ogarnijcie sie troche
Ludzie bywaja bezczelni, taka ich natura, ale przynajmniej np Ty bys sie mogla wykazac odrobina taktu, jakos Ci z tego powodu nie ubedzie

Gość maliboo.
to juz problem tego jaka macie rodzine i jakich pryjaciol, znajomych sobie dobieracie Nie wyobrazam, zeby nikt z mojej rodziny albo znajomych zablysnal taka akcja :O

Gość wstyd to jest brać pieniądze
od gości, których samemu się zaprosiło. Większość tych gości mialo Wasz ślub w poważaniu, a jeśli już to zainteresowali się trochę i wsio. To Wy musicie ich zachęcać, żeby się pofatygowali: robicie show, zamawiacie organy, dajecie jeść, dajecie wódkę, zamawiacie orkiestrę - bo inaczej na Wasz ślub przyszłyby tylko okoliczne moherowe berety, które i tak są na każdej mszy. A Wy jeszcze chcecie, żeby Wam płacili. Ok - dawanie pustej koperty jest niegrzeczne, już lepiej nic nie dać. Ale podpisując koperty i prowadząc śledztwo zniżasz się nie do tylko według mnie poniżej poziomu tej osoby, która zresztą pewnie myślała, że zniesmaczysz się, jak da Ci kwiatka bez koperty.

Gość maliboo.
Ok - dawanie pustej koperty jest niegrzeczne, już lepiej nic nie dać. Ale podpisując koperty i prowadząc śledztwo zniżasz się nie do tylko według mnie poniżej poziomu tej osoby, która zresztą pewnie myślała, że zniesmaczysz się, jak da Ci kwiatka bez koperty. dokladnie, dla mnie to szokujace, ze ktos mogl nawet pomyslec o takiej opcji..

Gość laki laki
nie wiem jak jest u was z tymi komertami ale w moich stronach pinidze wsadza sie w kartke kupiona w sklepie z okazji slubu, podpisuje sie na niej od kogo i do koperty, wiec jak znajda sie jakies koperty puste to wiadomo kto bo wszystkie sa z kartaki zyczeniami. a nie same puste koperty

Gość mordzatamalgorzata
tratatatat

Gość Drajzel
ja już cztery razy dawałem kopertę włożonymi w środku z kupionymi na bazarze fałszywkami taki banknot-notes ale się wybawiłem najadłem i popiłem do syta za darmo następnym razem tez tak zrobię mam zaproszenie na wesele w Maju hahaha

Gość alexandra225
Uważam za totalne świństwo dawanie pustych kopert. Co gorsza słyszałam gdzieś kiedyś o wkładaniu do koperty wycinek z gazet. ; oo To już jest totalne przegięcie i doskonale świadczy o tym 'hojnym' gościu. Ja rozumiem, nie każdy ma dużo kasy, ale ja gdybym nie miała co dać to bym kupiła jakiś fajny prezent albo nie szła wcale. Proste.

Gość świństwo to podpisywanieKopert
doskonale widać jakie z was materialistki, żal.pl:o