Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosząca o radę

Paznokcie

Polecane posty

Gość prosząca o radę

Proszę o poradę:-)Ostatnio moje paznokcie bardzo osłabiły się:/Łamia się Chcialabym coś z nimi zrobić. Nigdy nie byłam u manikiurzystki. Proszę poradzcie co mogłabym z nimi zrobić;)nie chce je bardziej zniszczyc:/

Gość podaj mi
Też mam słabe. Kiedyś manikiurzystka wspomniała coś o jedwabiu. Nie drążyłam dalej tematu, więc dokładnie nie wiem co to.

Gość prosząca o radę
dziekuje za odpowiedz:-) A tym jedwiabiem to przedłuzenie czy odbudowanie swojej płytki?Niestety nie orientuje sie zupelnie:(

Gość podaj mi
Babka mówiła, że na całą płytkę się kładzie. Jednak mam spore obawy. Może potem jeszcze gorzej będzie. Dałam spokój.

Gość jesli paznokcie
osłabiły sie ostatnio to moze to brak witamin i zła dieta? Podobno olejek rycynowy wzmacnia paznokcie - wciera sie go w płytke

Gość podaj mi
Tak! Kiedyś stosowałam olejek. Dodawałam do niego kilka kropli soku z cytryny i wcierałam. Warto wcierać w skórę obok paznokci. Tam jest tzw macierz i też trzeba ją odżywiać. Muszę wrócić do tego sposobu. Dzięki za przypomnienie! :)

Gość podaj mi
To już wiem co mi jest! Mam problemy z alergią. I to właśnie przy zmianach atopowych skóry występuje dysplazja czyli zwyrodnienie płytek paznokci.