Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Granatkaa

PO kapieli,czy przewijaniu smarowac czyms pupe dziecka czy nie??????????????????

Polecane posty

agbr Moja corka miała skaze białkową a przy tym jej skóra uznana była za atopową. Zadnych oznak tej choroby, ale ze niby ma bardzo delikatną. Dzieci niektore nie potrzebuja niczego, maja silna, gruba skore, natomiast inne zaś potrzebują więcej uwagi na tego typu sprawy. Mojja corka dzis ma 3, 5 roku i jak zrobi kupke czy siku to podcieram ja sama chusteczkami nawilzajacymi, bo nawet jak sie podetrze takim zwykłym papierem ( uzywamy tych mieciutkich hehe ) i sama to zrobi to wieczorem juz ma zaczerwienienie i odparzenie sie pojawia, takze to wszystko zalezy od skory dziecka :)

Gość kijevna
agbr - a próbowałaś Linomagu? (maść w tubce z zielonymi napisami)

Gość Granatkaa
CZYLI OGOLNIE RZECZ BIORAC MAM NIE SMAROWAC DZIECKA no chyba ze ma podrazniona pupe??

probuj nie smarowac, nie skora ma szanse sama powalczyc. Kremy na pupke uzywa sie wtedy kiedy naprawde dziecko tego wymaga, z drugiej strony ja sobie nie wyobrazam by dziecko trzymac i probowac nie smarowac pupy, bo sciagajac pieluszke jestesmy juz po fakcie. Pupa odparzona a dziecko cierpi. Raz odparzy nawet jak bedzie w pampersie, przeciez pampersy na cieplych dniach tez nie są za fajne, pupa sie poci i tez moze odparzyć wiec najlepiej probowac ale nie kosztem dziecka. Ja mam 2 kosmetyki dla dziecka mojego drugiego juz przygotowane i jest to Bepanthen i Oilatum :) Oilatun nie potrzeba mydła ponoc jak mowia i pisza, wiec oliwka, mydlo, balsamy, to wszystko mam w tym jednym malym ale drogim oilatum.

Jak bedziesz dziecko smarowac wtedy, kiedy bedzie miec juz podrazniną pupe, to juz bedzie po... dziecko tak czy tak cierpiec bedzie i bedzie go bolec. Staraj sie zapobiegac odparzeniom a nie leczyc, bo leczenie tez boli, a zapobieganie nie :) bo ak zapobiegniesz to pupa dziecka bedzie zawsze ładniutka :)

malunia - w szpitalu miałam linomag i właśnie ta odleżynka. W domu smarowaliśmy sudokremem przy każdym przewijaniu i znowu ma. Tormentiol działa, ale wolałabym go tak ciągle nie stosować. może rzeczywiście coś jest na rzeczy. Na razie ma dopiero 5 tygodni, jakby miał mieć jakieś uczulenia, to się dopiero okaże. -:(

Gość Margarytkaa
a co to za odlezynka??

jak ze wszystkimi mazidłami - są kremy PRZECIWKO pieluszkowemu zapaleniu skóry i kremy NA pieluszkowe zapalenie skóry. te NA są lecznicze i stosuje się je jak już PZS jest. te PRZECIWKO stosuje się aby PZS zapobiec. w aptece Ci panie doradzą, tylko powiedz dokładnie o co Ci chodzi.

Poprostu Kobitki trzeba próbować i próbować. Z tymi kremami jest czasem jak z jedzeniem. Zeby wiedziec co dziecko zje, a czego nie trzeba probowac ciagle i obserwowac co jest jego ulubiona potrawą... z kremami jest podobnie. Nie patrzec na cene, na kolor opakowania hihi tylko na to jak maluch zareaguje na dany kosmetyk. Ja np nie uzywam produktow johnsona i nivea. Uczulaja strasznie. Uczuliło moja corke, a Nivea zaś uczula wiekszosc z tego co czytałam kiedys. Zdania sapodzielone. Jak dla mnie najlepsze dla dziecka kosmetyki to Bambino, bobini ( ja uzywalam bambino , bobini chusteczki tylko ) a co do kremow do pupy trzeba probowac. Powodzenia :)