Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inwestor_

Mieszkanie czy segnemt/bliżniak ?

Polecane posty

Gość Inwestor_

Poradźcie, mając gotówkę co lepiej kupić, mieszkanie w warszawie, czy segment/bliźniak w miasteczku 30 km od warszawy. Obydwa w stanie developerskim i zostaje mi ok. 80 tysięcy na wykończenie (wiem że to za mało).

Gość Inwestor_
daje piczki ocju :o

Gość gfhdsafasdf
Ja bym wolał już ten segment,ale tak najbardziej to bym chciał dom :P Sam się zastanów co wolisz,bo to kwestia indywidualna.

Gość Karolekkk
a ile za metr w deweloperskim ( tak poza konkursem) Ja bym Wolał segment!!!!

30km od Wawy czy od centrum warszawy? bo to zasadnicza roznica. jesli od centrum to segment, jesli od granicy z miastem to zdecydowanie mieszkanie.

Gość Inwestor_
Tak do 500 tyś, developer wmiarę sprawdzony, poprzedni właściciele zadowoleni. Na dom trzeba mieć większy fundusz. Bliźniak 160 mkw, kawałek działki.

Gość Inwestor_
co do odległości do warszawy to zbytnio mnie to nie interesuje ponieważ nie mam takiej potrzeby żeby tam jeździć. Moja kobieta tylko pracuje w warszawie, zamierza dojeżdżać WKD (stacja w pobliżu)

Gość Karolekkk
LEpszy segment, po co Ci zgiełk waraszawy na codzień, Ja wole spokoj cisze.

ja bym kupila tego blizniaka z kilku powodow-na pewno bedzie jakis ogrodeczek(maly moze bo maly ,ale jest),byc moze tez garaz i podjazd, po drugie-zawsze to prywatny domek;))

też mam dylemat mieszkaniowy, sprzedaje na Ursynowie a chcę kupić w Piasecznie lub Wawrze i zastanawiam się, skąd będę dłużej dojeżdżać do pracy na Mokotów komunikacją miejska...

Gość Inwestor_
Na mokotów to z wawra chyba szybciej. chociaż w tym roku podczas opadów śniegu z pracy autem wracałem 1,5 godziny, pieszo idę 25 minut :)

z tym, że ja kompletnie nie znam tych okolic, ale znalazłam bardzo atrakcyjne mieszkanie na stylowej, tylko komunikacja niezbyt zachęcająca...do M politechnika mogłabym dojechac autobusem 502 z Traktu Lubelskiego, ale on kursuje 2 razy na godz...z Piaseczna są siedemsetki do M wilanowska co 10 min...

Gość Inwestor_
Najchętniej wyprowadził bym się gdzieś na wieś na podlasiu. Niestety nie mam zawodu który pozwala na telepracę, nie projektuję, nie rzeźbię. Powatrzymuje mnie tylko perspektywa braku dochodu w tamtym rejonie. Dosyć mam już miasta, imprez, kin. Mi zbyt szybko życie tutaj płynie. Moi przyjaciele którzy tam mieszkają, weekend zaczynają w piątek koło połódnia, żyją powoli, rąbią drzewo na opał, sadzą warzywa, pędzą bimber. Są samowystarczalni i szczęśliwi. Dzieciaki zdrowe i rumiane.

Gość w domku na podlasiu
to byś wydał na utrzymanie tego domku więcej niż oszczędziłbyś na działce.

Gość Inwestor__
działkę to mam gratis, nawet całe pole, tylko że to jest "daleko od szosy", nie mam pomysła co tam robić zeby były PLNy na bieżące wydatki.