Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZielonaWyspa

Gips od kostki po krocze

Polecane posty

na zachodzi bardzo wieje nawet kule mi szarpało, ale mam dobra wiadomosc:) Mam pozwolenie na zdjecie gipsu bo moj ortopeda powiedział ze ten gips mi wiecej szkodzi niz pomaga.. wiec zaraz chlup do wanny :)

Gość dracul
Ty jesteś kruszynka, taki wiatr mógłby Cię porwać razem z kulami.

EDYCIAK Witam mam pytanie.Mam złamana piąta kość śródstopia.Mam założoną szyne od 3 tyg.Zauważyłam dzisiaj na palcach które mam odsłoniete takie krwiaczki.Zaczełam oglądać miejsca pod bandarzem i się przeraziłam.Bo mam na niej taie jakby siniaki,odleżyny,wybroczyny nie wiem jak to nazwać. Czy to normalne przy unieruchomionej nodze. Czy moze to coś groźego i powinnam wybrac się do lekarza.Dodam że biore zastrzyki w brzuch przeciw zakrzepicy. Bardzo bym była wdzięczna za odpowiedź.

Gość dracul
a wiesz, że dracul to po prostu smok? tak jak ten spod Wawelu :D

Gość dracul
oczywiście nie masz przecinarki do gipsu? takiej oscylacyjnej czy jak to się nazywa.

Gość dracul
podobno moczenie w ciepłej wodzie jest skuteczne. gips mięknie i daje się rozkruszyć. ale jaką mniej więcej ma grubość?

juz zdjety:) był na tyle luzno zalozony ze poprostu zsunełam go z mała pomoca z nogi :) ale ulga normalnie wykapana:)

Gość dracul
zachowasz na pamiątkę czy wyrzucisz? a po operacji też pakują w gips?

chciałam zostawic w łazience ale po krótkim zastanowieniu stwierdziłam ze wole Mamy nie przyprawiac o zawał serducha;p wiec postawiłam sobie w pokoju :) po operacji nie ma mowy o gipsie - jest zalożony dren i z tego co lekarz mowił na drugi, trzeci dzien juz sie chodzi:) w kazdym badz razie powinnam chodzic:)

Gość dracul
no to dobrze. ale będziesz w jakimś sensie cyborgiem :D jak Ci się teraz chodzi bez gipsu?

moze jestem przerwazliwiona teraz gdy jestem kontuzjowana ale wcale mnie to nie smieszy i kazdy taki tekst traktuje jako atak. Wiec dobranoc.

Gość dracul
sorry jeżeli się zagalopowałem. 😭🌻

a to przepraszac :) moj bład :) ale powiem Ci ze ja tez biore heparyne i nic mi na nodze nie wyszło, nawet wczoraj po zdjeciu gipsu obejrzałam noge z kazdej strony i na szczescie nie mam takich objawów jakie Ty masz:(