Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ===Krosont ===

Zastanawiam się, jaką wartość ma mleko matki, jeśli ta je tylko kurczaka z ryżem

Polecane posty

Gość ===Krosont ===

????

Gość a jesz kurczaka z ryzem??
suchy ryz z gotowanym czikenem?? to nie moze byc smaczne :(.

Gość mleko ma opowiednia wartosc
za to matka niedługo straci wszystkie zeby włosy i paznokcie, nabawi sie anemii jak nie zacznie jeść warzyw, owoców, przyjmować witamin.

Gość ===Krosont ===
Nie, ja nie, ale mam znajomą... Na jak długo starczają dziecku zapasy z czasu ciąży (tzn jak długo mleko jest pełnowartościowe przy takiej diecie)?

Gość ah taa
a co zawiera pełnowartościowe mleko ?

Gość 2012 rokk
mleko jest ok, bo organizm matki oddaje swoje zapasy - ktos tu prawde powiedział o zebach i właosach

Gość Gdybym miała mozliwosc
czyli jak sie karmi naturalnie,mozna be zobawy brac tabletki z witaminami zeby nie potracic zebow i wlosow??

Gość Cześć ja właśnie wczoraj
Nie tabletki tylko składniki pokarmowe w naturalnej postaci. Tabletki to ściema. Żadne nie są dobrze przyswajane przez organizm. Ja czegoś nie dostarczysz w diecie to w aptece też nie kupisz.

Gość ja byłam na diecie bezmlecznej
i jakiś czas tez na bezglutenowej i dziecko przybierało 400-600g na miesiąc. Brałam witaminy feminatal albo falvit mama i piłam dodatkowo calcium musujące. Nieprawdą jest że z tebletek organizm matki nie korzysta, bo odczuwałam po kościach (bolały mnie stawy) jak nie brałam wapnia. Dziecku dawałam 3 krople cebionu i witD i z początku witK. więc witamin miało dość. A kaloryczność mojego mleka, na pewno była dobra, bo chudłam w oczach, więc wszystko szło na mleko. Można długo jechać na kurczaku z ryżem jednak w miarę możliwości wprowadzać jakieś nowe produkty w trosce o mamę :)

Gość qwerc
gdzieś ostatnio czytałam że tylko kwas foliowy jest lepiej przyswajalny jako tabletka niz jako warzywa