Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani B.g

do poniedziałku owieczki

Polecane posty

Owce biegną po wzgórzach, ludzie zapędzają je do zagród, wstąpią do baru na piwo i stek z frytkami i fasolą, pograją w bilard, zatańczą z dziewczynami, na drugi dzień do roboty znów, naprawią wiatraczek, sparawdzą źródło, kupią paliwo do maszyny, przywiozą owce ciężkarówką, pójdą do banku załatwiać sprawy swoje z ziemią.

Pojadą konno do rzeki źródlanej, napoją zwierzęta, zdarzają się susze , nie ma wody, czekają na deszcz , bo inaczej ziemia i zwierzęta umrą.

Osiodłają , przepędzą owce, psy pilnują pastwisk, spędzą noc pod gołym niebem.

Pilnują ich , żeby nie zgubić, w czasie wędrówki są wystawieni na różne przygody i niespodzianki.

Z całym szacunkiem dla owiec nie przypuszczałam, że one mogą mieć jakieś przygody. Opowiesz? Jestem fanką bajki " Sheep in the Big City"

Owce mogą zostać skradzione lub zaatakowane przez zwierzęta drapieżne, zamontowali kamery na wszystkich ogrodzeniach, żeby złapać złodziei na gorącym uczynku, ratują stado , bo wełna jest cenna, żyją z tego, jeszcze wpadną gdzieś w bagno lub zranią się, przebiegną nie przez te pastwiska.

Gość Świnka Babe
była super

A Ty jesteś wombatem z Sydney ? Ja to bym bardzo chciała odwiedzić Sydney ale mam aerodromofobie i czasami to się do sklepu nawet boję lecieć. Co złamałeś Gipsie ? świnki Babe nie lubię, taka ślamazarna...

A w takim buszu są owce ? Dzięki za rysunek :-) Ja od dziś przed snem liczę barany

Będę liczyć tylko do trzech, mam mniejsze łóżko niż ten pan na rysunku :-p