Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anastaaaazzzjaaaaaaaaaaaa

ZWOLNIENIA _ denerwuje sie....

Polecane posty

Ma byc u nas redukcja etatow. Od wrzesnia 2011. Poleca dwie, z 6 osobowej kadry. Ja mam od zeszlego roku - od wrzesnia 2010 umowe na czas nieokreslony. W placowce pracuje 4 rok. Jaki jest w zwiazku z tym okres wypowiedzenia i czy moga mnie sobie od tak zwolnic? Juz sie denerwuje i przejmuje...

Gość bn vmvghnvgb
spojrz do umowy tak ciezko? w umowie jest okres wypowiedzenia a jest nim zapewne 3 miechy

Nie mam umowy w domu. Została w domu rodziców, kilkadziesiąt km ode mnie, dlatego pytam.

Art. 36. 1. Okres wypowiedzenia umowy o pracę zawartej na czas nie określony jest uzależniony od okresu zatrudnienia u danego pracodawcy i wynosi: 1) 2 tygodnie, jeżeli pracownik był zatrudniony krócej niż 6 miesięcy, 2) 1 miesiąc, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 6 miesięcy, 3) 3 miesiące, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 3 lata.

Ale 3 lata na umowie na czas nieokreślony muszę być aby okres wynosił 3 lata czy w sumie 3 lata u danego pracodawcy?

3 lata u danego pracodawcy. Jeśli umowy były o pracę i nie było przerw między nimi.

Gość bdxxxxxxxxxxxxxxx
a ja mialam okres wypowiedzenia 2 tydnie podczas gdy pracowalam w firmie 5 lat

Ale umowę miałaś zapewne na czas określony a tu mowa o umowie na czas nieokreślony.