Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdafsafasfasgafd

Mam 280 zł do 8 kwietnia na jedzenie...

Polecane posty

Gość sdafsafasfasgafd

...i nic w lodówce.Jak rozplanować tą kwotę żeby mi starczyło??A jem dużo i nie umiem za bardzo gotować :( Jakieś rady??

Gość sdafsafasfasgafd
up

Gość Aguś_lll-lll
zęby w ściane i tynk wpieprzać, Tanio? Kasza/ryż/makaron + kawałki kiełbasy na patelni + sos z torebki... Ryż z jogurtem owocowym... Najtaniej? Telefon: Mamo, nie mam co jeść W większości przypadków działa

Gość sdafsafasfasgafd
Aguś_lll-lll Nie mam 18 lat żeby dzwonić do mamy po tego typu pomoc :P Ale dzięki za radę :)

Gość drabina-bez-szczebli
popieram Aguś idz do marketu biedronka tudzież netto tam makaron , ryz , kasza tania ... kielbasa zwyczajna , korpusy na zupe , jakies wazywka , zreszta w netto i bieronce sa tanie mieszanki wazywne mrozone , i azjatyckie i mieszane z miesem mielonym super , a i mozna do zupy zamiast wloszczyzny , mieszkam sama i jakos sobie radze

Gość sdafsafasfasgafd
Ewa, 33 Jem dużo bo dużo potrzebuje-duży facet ze mnie :P

Gość czibooo
to ponad 10 zl dziennie, nie jest zle masa mozliwosci

Gość to masz 10 zł na dzień
wcale nie jest tak żle. 1 litr mleka około 2 zł. wystarczy Ci na 2, 3 dni do tego ryż albo kasza manna i juz masz sniadanie. chleb 2,50 podziel na 3, 4 dni pierś z kurczaka 1 szt to jakieś 3 zł kg ziemniaków 1,40 też na 2 dni. zobacz, że wcale nie masz mało. dasz radę tylko poczatki będą trudne

Gość Aguś_lll-lll
http://zwegowani.pl/kotlety-ryzowe-z-marchewka/ to jest zajebisty przepis, jak sie dobrze przyjzec to 14 kotletow wyjdzie jakies 4 zł a zarcia na 3 dni na obiad wiem bo jadlam, apropos ja mam 18 lat i zyje u mamusi wiec u mnie norma ale te kotlety sa super

Gość kimop
człowieku 10zł... ja mam jakies 3,33 do 15 kwietnia:) juz nie raz tak miałami zyje, i zdroa jak ryba.

Gość -------------.................
placki ziemniaczane, naleśniki, makarony z sosami, zapiekanki na przykład ścierasz ziemniaki, mieszasz z kiełbasą pokrojoną, trochę sera żółtego startego, przyprawy i do piekarnika jak idziesz na zakupy zawsze rób listę zakupów

akurat pierś z kurczaka jest bez sensu, bo jest droga cały kurczak to 6 zł za kilo, waży dwa kilo, jak duży i masz 2 piersi, 4 udka i 2 porcje rosołowe - czyli mięso na zupę

Gość sdafsafasfasgafd
to masz 10 zł na dzień No chleb to akurat mi wystarcza akurat maks na 1 dzień. Ale reszta ok :)

Gość sdafsafasfasgafd
kimop To może napisz jak Ty to robisz że Ci wystarcza tylko tyle kasy na jedzenie.Napisz jak się żywisz-jeśli możesz :)

Gość
hahah tez takmam, tyle ze ok 250 do ok 1-2 kwietnia. 2osoby i kot. nie ma jak zepsuta lodowka i 1,7 k na nowa tylko mam troche w lodwce zamrazarce i szafkach strategia: - zupy i inne dania jednogarnkowe typu gulasz z kasza gryczana - nalesniki, sa uniwersalne - tanie dania z ziemniakow np.placki ziemniaczane - nie lazenie po imprezach... ( na bilety mzk na szczescie nie wydajemy bo jestesmy zhdk) - caly kurczak i poporcjowac - zakupy z lista i korzystanie z promocji i innych biedronek - niewywalanie resztek, zawsze mozna zrobic zapiekanke najwyzej grzanki z serem i zupki chinskie beda ;)