Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ;ldknfjb

co można robić po inżynierii materiałowej?

Polecane posty

Gość ;ldknfjb

Cześć,studiuję ten kierunek,jestem na 1 roku i jest cholernie ciężko :o wiem o ogólnikach na temat,co można po tym robić,ale czy ktoś jest tu,kto skończył ten kierunek i "pochwali" się,co robi?:) Z góry dziękuję.

Gość mozna zasilic szeregi
bezrobotnych. Może jak skończysz to sie poprawi na rynku pracy ale teraz inżynierowie maja przechlapane

Gość ;ldknfjb
Pierwsze słyszę,przecież to humaniści mają przewalone,czyżbyś był jednym z nich? Pracę raczej dostanę po tych studiach,ale chodzi mi o to,jaką?

Gość haha no to ladnie
inzynierow zawsze potrzebuja. szczegolnie za granica. o to sie nie martw. jak sa ciezkie studia, to na pewno oplacalne. ofert znajdziesz pelno. najlepiej ucz sie jezyka i jedz za granice. student kierunku rowniez technicznego. :)

Gość AADSFSAF
BYC DOBRYM kochankiem

Jestem tegorocznym absolwentem mechaniki i budowy maszyn i ponad połowa kolegów za studiów nie znalazła pracy do tej pory.

Gość haha no to ladnie
nie mozliwe. moze szukaja tylko w swoich miastach.

Oczywiści chodziło mi o to że w zawodzie. Bo jeden wypisuje faktury w hurtowni a inny np montuje jakieś anteny.

a z 1/3 siedzi w domu, niektórzy jakieś kursy robią np CNC albo żeby miec certyfikat na jakis program CAD

Gość anatolia111
inżynierowie zawsze mogą zostać rzecznikami patentowymi cenabiznesu.pl/-jak-zostac-rzecznikiem-patentowym/0/0/50da3df4cd84f48cb58940ff1c4f13bb znam kilku, którzy zostali i sobie chwalą :)

Gość Maciejo_o

zależy co się umie po tych studiach z pracą raczej problemów nie ma, ale praktyczne umiejętności to podstawa. Mnie bardzo pomogło, że już na studiach nauczyłem się dosyc dobrze obsługi https://ironcad.pl/.