Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chloe155

Sok z cytryny a blizny ?

Polecane posty

Gość chloe155

Hej. Mam zawsze po pryszczu czerwone plamki. Troche je widać przez fluid, a na zimnie są jasno-fioletowe. Pod slonce to juz wogole masakra. Kolezanka powiedziala, zebym sobie przykladala plasterki cytryny. Czy to pomaga? ^^

Gość chloe155
pomocy ! ;

Gość wrona zielona
słyszałam, że sok z cytryny ma właściwości rozjaśniające.. więc możliwe że rozjaśni Ci te przebarwienia.. ale najlepiej zapytaj koleżankę, czy miała podobny problem i mówi z własnego doświadczenia i jeśli tak, to czy jej pomogła ta metoda..

Gość do Max Zander vel Klaun
do Max Zander vel Klaun - a mozesz cos wiecej napisac na temat glodowki przy tradziku? ile czasu glodowalas? bylas tylko na samej wodzie? jakie mialas wczesniej pryszcze i kiedy zaczely znikac? bede bardzo wdzieczna za odpowiedz:) ja 2 lata temu glodowalam, przez 10 dni tylko sama woda. A probuje przytyc, wiec nie bylo mi to na reke, ale sie poswiecilam, tylko ze nic to nie dalo:/ nie wiem, moze przez to, ze nie mialam zbyt dobrego okresu przygotowawczego do tej glodowki, a po 10 dni zaczelam jesc prawie normalnie, a nie tak jak zalecaja, soczki, przecierki przez pare dni:/

Tak naprawdę to tylko raz mi zdarzył się zanik 1 sztuki i to dopiero zauważyłem w 12 dzień głodówki:O.Ale nie prowadziłem dłużej bo byłem mocno skażony i miałem powtórnie problemy z sikaniem(przypuszczalnie przez kamienie nerkowe) od około 8 dnia głodówki:O.Z tym że ostatnio coraz później te problemy z sikaniem się pojawiają:classic_cool:.Więc niestety ale bez bardzo solidnej głodówki nie możnas liczyć na efekty:O.Chyba ze zastsouje się mój system-najpierw mocno się schudnie a później przeprowadzi krótszą głodówkę-gdy ktoś jest wychudzony poszczególne etapy głodówki przebiegają prędzej;).Ja mam w planacxh schudnąć do 45 kilogramów i się odtruć a dopiero wtedy zastosować solidną odtruwająco-odzłogawiającą głodówkę;).

Gość :) uhmm ;)
do Max Zander vel Klaun to chyba masz gorszy tradzik od mojego. U mnie zawsze cos musialo byc na twarzy - po kilka plus duzo blizn po wczesniejszych intruzach... ile sie nalatalam po lekarzach, az ostatecznie wyladowalam u INTERNISTY! mowila mi, ze miala/ma duzo przypadkow z tradzikiem i jeszcze nie zdarzylo sie jej, zeby tego nie wyleczyc... przepisala mi mase lekow... takich bardziej naturalnych typu wiesiolek z tranem w kapsulkach, omega 3 i inne sulementy, do tego homeopatia. Niestety jest to droga kuracja, bo jest duzo tych lekow. Do tego dostalam duzo wskazowek nt. diety. zeby unikac jedzenie miesa, makaronow, ryzu, ziemniakow razem, a np. tylko warzywa z miesiem albo ryz, makaron, ziemniaki z warzywami. Kiedys wykonalam rozne wymazy z krosty i gardla, wyszla jakas candida i cos jesczze, dlatego mam do tego diete przeciwgrzybicza, czyli zero slodkiego, itp. Ogolnie mam diete rozdzielcza, przeciwgrzybicza, o niskim indeksie glikemicznym, a do tego wykonalam sobie test na nietolerancje pokakrmowa i masakra:/ mam nawet nietolerancje na czosnek i marchew! troche kosztuje taki test, ale mysle, ze jesli ktos boryka sie ztradzikiem b. dlugo, w moim pryzpadku juz prawie 12 lat, zaden lekarz nie jest w stanie pomoc, to warto i tego sprobowac. Glownie jem kasze jaglana z warzywami.... kurczaka z warzywami, platki owsiane z mlekiem kozim/sojowym no i raz na kilka dni ziemniaki badz makaron. Z owocow tylko kiwi, grejpfrut i kwasne jablka. Ciezko wytrwac, ale trzeba probowac:) a jesli chodzi o samo wybielanie przebarwien to wyczytalam, ze z domowych sposob najlepszy jets ogorek z cytryna. Najlepiej zetrzec ogorka na tarce i dodac do tego troche soku z cytryny, a potem nalozyc to na twarz... do przyjemnosci to niestety nie nalezy, bo scieka z twarzy, ale ja robie to w lozku przed snem, owijam szyje dookola recznikiem i jazda:P jednak na mocne, glebokie i stare przebarwienia to nie pomoze i tu trzeba zastosowac juz laser, kwasy, itp.

Ale to nie było o trądziku tylko o brodawkach:P.A co do leków naturalnych-chyba taniej jest poszukać normalne zielsko zamiast preparaty:classic_cool:.Zamiast pastylek z omega 3-siemię lniane-trzeba go troche więcej ale i tak taniej wyjdzie:classic_cool:.Np. tu mają niedrogo siemię lniane: http://rybyozdobne.pl/siemie_lniane_-super_leczniczy-4_zl_kg,65,774.html :classic_cool:.Nawet cukier jest droższy:D.Tran i wiesiołek poszukaj oddzielnie:classic_cool:.Jeżeli chodzi o dietę to w ogóle odradzam mięsną-mi się po rezygnacji z mięsa znacznie poprawiło z kręgosłupem:classic_cool:.Do tego powinnnaś zrezygnować z mięsa bo ostatnio jest mocno zatrute:O.W ostateczności od czasu do czasu z produktów zwierzecych tylko nabiał i w ilości umiarkowanej a co najwazniejsze od jakichś pewnych rolników a nie z produkcji wielkoprzemysłowej :O.De tego radzę spróbowac odkwaszania:classic_cool:.Podobno niekiedy pomaga:classic_cool:.Mi na pewno zmniejszyło zagrożenie ząbków bo mniej mnie bolą:classic_cool:.ale zastosoweałem metody radykalne-odkwaszanie nie tylko warzywami i owocami ale także proszkami:O.A produkty zwierzęce i zboża zwykle są zakwaszające:O.Gryka i niektóre warzywa nie zboże ale też zakwaszają:O.