Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ryska69

połóg a tabletka 72 godziny po

Polecane posty

czy ktos wie czy w 5 tygodniu pologu mozna zazyc tabletke 72 po ? niestety moze byc konieczna...

to już ci lekarz powie poza tym nie dość że bzykasz sie nie wiedzc czy masz zagojone to jeszcze sie nie zabezpieczasz odpowiedzialnośc

szkoda gadać zamykam temat, w ogóle o co innego pytałam...szkoda gadac, syf wyzwiska, przekleństwa - po prostu masakra, szkoda ze nie ma tutaj normalnych ludzi...

Gość slon trabalski
sluchaj podczas pologu nie powinno sie bzykac, nie mowili ci tego na porodowce? a polog trwa 6 do 8 tygodni, zazwyczaj 6, nawet jeesli nie krwawisz... ciesz sie ze nie dostalas jakiegos zakazenia, bo przeciez macica po porodzie to wielka rana ktora wlasnie w czasie tych 6 tygodni powinna sie zagoic... nie bierz tabletki bo w czasie pologu nie powinno dojsc do owulacji no chyba ze przestalas krwawic/plamic po 2-3 tyg w co watpie...

Gość tyu890
zapytaj na www.forumes.pl

Gość jez to wiem
no faktycznie,autorka rozumem niegrzeszy:O autorko i tam musisz iść do lekarza po tabletke,powiedziec co i jak.Zreszta teraz idz szybko do gina,zeby jakis stan zapalny ci sie nie zrobil.Na przyszlosc,więcej samokontroli :O

no tabletki mam, no krawie jeszcze a dokładnie plamię. "Bez względu jednak na to, w jaki sposób kobieta powiła na świat dziecko, z seksem, a przynajmniej jego klasyczną formą należy wstrzymać się przez minimum 5-6 tygodni. Tyle czasu potrzeba bowiem na zakończenie połogu, czyli na to, aby organizm wrócił do stanu sprzed porodu. " tojesli chodzi o połóg.. a co doowulacji to gdzieniegdzie piszą ze moze juz wystąpic po 2-4 tygodniach od porodu ja karmilam piersią i mieszanką teraz od półtora tygodnia nie karmie wcale... ale plamię z krwawieniem na przemian

po derugie to nie było planowane, tak wyszło... ale mąż nieskończył w środku, ale tak czy tak mam stracha bo moja druga ciąża była właśnie z przerywanego..

Gość slon trabalski
no to dobrze nie zrobiliscie, trzeba bylo sie wstrzymac, ale to twoja sprawa i twoje konsekwencje...

Gość iipoikj;k;kjm;j;lj;lj;jm
bo tutaj są wszystkie matki polki... weszłaś na dział ciąża poród macierzyństwo i wychowanie dzieci... i jak widać sama patologia tu siedzi ;-) współczuję waszym dzieciom, im też odpowiadacie nawet na głupie pytania czymś takim?> odpowiedzialność równa zeru.

Gość slon trabalski
po to jest 6 tygodni pologu zeby kobieta doszla po ciazy i porodzie do siebie, no i dala na wstrzymanie z seksem... i tu nie chodzi o matki polki i o ta tabletke wczesnoporonna, tylko o to ze zrobila zle a kazdy jej to dosadnie tlumaczy moze zbyt dosadnie...

Gość kobiety kochane
To autorki ciało! Co wam do tego? Pyta, czy w piątym tygodniu może zażyć tabletkę po, nie potraficie odpowiedzieć normalnie, tak, lub nie? A wypowiedź niejakiej Nelk to już poniżej jakiejkolwiek krytyki? Co cię tak kobieto oburza? Że się bzyknęła w połogu? Chciała to się bzyknęła, jeśli ani jej ani jej facetowi to nie przeszkadzało. A jakie będą tego konsekwencje, to już nie wasza sprawa, nie wasze ciało, nie wasza gojąca się macica, nie wasze zakażenie.

Gość jez to wiem
po prostu nie lubie glupich bab jak autorka

ale o zażyciu takiej tabletki decyduje lekarz !!!! to nie witaminka tylko bomba hormonalna :O

Gość Acu acu
Myszka widze ciebie prawie na kazdym topiku ;-( nie masz kobieto co robic? wez sie zastanow, autorka sie tylko zapytala, nie odpowiedzialas jej na pytanie tylko ja zjechalas :-0 jestes lekko puknieta a na dodatek BRZYDKA!!!! bkleeeeee A ty autorko nie pytaj na tym glupim forum bo cie zagdacza te piepszone matki polki :-(

"kobiety kochane" - dzieki, jedna normalna tutaj osoba.. dobra nie bede czekac na głupie odpowiedzi, ide zazyc bo nie mam ochoty na nastepna ciaze.

Gość GreenPink
cooo ?:D:D:D:D:D Będąc w ciąży nie można zajść w drugą przecież xD

Gość GreenPink
a źle przeczytałam :D Musisz lekarza zapytać... w końcu to ogromna dawka

Gość hahahha..:D
green pink:D:D hahah:D:D rozwalil mnie twoj pierwszy post:D:D:D:D

no fakt duza dawka, ale czytałam tez wszedzie ze kolejna ciaza jest duzo bardziej niekorzystna po tak krótkim czasie. w niedziele tez gina nigdzie nie znajde...

gdzie ja zjechałam napisałam o braku odpowiedzialności bo nie dosc ze brak zabezpieczenia to na dodatek serwuje samodzielne końskie dawki leków to chyba zrozumiałe ze powinna lekarza pytać

Gość kobiety kochane
Oczywiście, że będzie musiała zapytać lekarza, bo w tym durnym kraju takie tabletki można dostać tylko na receptę (gdzie indziej na stacjach beznzynowych). Więc wyboru autorka raczej nie ma. o czy zrobiła odpowiedzialnie, czy nie to już jej broszka.

Gość myszyszyjka
pierwsze słysze że hormony można kupic na stacji benzynowej :O

Zapytaj lekarza autorko... Ja przestałam krwawić po tygodniu ( albo po 5 dniach jakoś)- miała cc. Natomiast okresu dostałam po ok 3 tyg ( jeszcze karmiłam piersią). Po ciąży właśnie to jest wpieniające, że nie wiadomo kiedy pierwsza owulacja :D ale lepiej zapytać lekarza niż forumowiczek bo sama widzisz co się dzieje...

Gość kobiety kochane
Z tego, co wiem, to we Francji "tabletka po" dostępna jest w zwykłym sklepie a nawet na stacji benzynowej. W USA dostępna jest w każdej aptece bez recepty, po okazaniu dokumentu tożsamości.