Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panterka1981

jak odczytac wynik testu?

Polecane posty

Gość panterka1981
klaudusia1523 gratulacje :)

Gość poradźcie
A czy robi różnicę, gdy test mocz jest zabarwiony krwią? bo u mnie tak było?

Gość panterka1981
"poradźcie" nie chcę Cie straszyć , bo tak pisałam, kobiety wypowiadają się na forach i w czasie ciąży też miały plamienia, więc najlepiej byś udała się do ginekologa, a jeśli chodzi o moja koleżankę, to ona miała plamienia chyba ok 4 dni.

Gość klaudusia1523
Raczej chyba nie robi jeśli jest zabarwiony krwią. Zresztą powiem szczerze, że nie wiem bo sama takiej sytuacji nie miałam. Dziękuje za gratulacje, ale jeszcze za wcześnie:) Rodzę dopiero za półtora miesiąca, owszem to moja druga ciąża, ale niestety pierwsze dziecko urodziłam w 25 tygodniu ciąży martwe, więc teraz to na dobre zacznę się cieszyć jak już urodzę synka i zobaczę, ze jest cały i zdrowy i, że żyje:)

Gość panterka1981
klaudusia1523 na pewno będzie wszytko w porządku, my z mężem staramy się jakieś pół roku o dzidzie, chciałabym być już w ciąży, bo nie jestem młoda :( a jeszcze nie mam dzidziusia :( wiecie jak to jest, jak sie czeka i czeka, a tu nagle przychodzi okres...

Gość poradźcie
Chyba wybiorę się do lekarza a napewno zrobie test.

Gość poradźcie
Dziwnie się czuję bo zaczął mnie boleć brzuch tak jak na @.

Gość panterka1981
Ja się nie wypowiadam na temat ciąży, bo sama nie wiem jak to jest, nigdy w ciąży nie byłam i sama jestem ciekawa jakie są objawy, wie cnie pomogę Ci "poradźcie".

Gość klaudusia1523
Poradźcie możesz do lekarza się wybrać, ale zrób jeszcze test tak dla pewności, nie masz nic do stracenia. A ty panterka wiem jak się czujesz chciałabyś być w ciąży i co miesiąc zastanawiasz się czy dostaniesz @ czy nie i za każdym razem jest ci przykro, że znów się nie udało. Ale nie martw się, w końcu ci się uda:) Lekarze mówią, że jeśli się nie udaje przez rok czasu to wtedy można zacząć się martwić i należy porobić badania. Zresztą często jest tak, że psychika nas blokuje, za bardzo chcemy zajść w ciąże i się nie udaje przez to. Ja długo akurat się nie starałam, ale miałam tak, że jak wyczekiwałam by @ nie dostać to zawsze się pojawiała, a w końcu kiedy dałam za wygraną i myślałam, że tym razem też na pewno się nie udało i, że na pewno dostanę @ to okazało się, że w ciąży jestem:) Także nie nakręcajcie się bo to tylko szkodzi a nie pomaga:)

Gość poradźcie
Klaudusia ja się nie nakręcam bo już 1 dziecko 2 letnie mam, po prostu się nie zabezpieczamy a kochamy się dosyć często, więc byłaby taka opcja. to mi chodzi. Fakt, że w pierwszej ciąży żadnych komplikacji nie miałam, żadnych plamień nic. Nawet zachcianek, wymiotów, mdłości, tylko przez 3 miesiące strasznie dużo spałam. A wiem, ze zdarza się, ze niektóre dziewczyny plamią na początku ciąży nawet przez 3 miesiące myśląc, ze to normalna @ i idą do lekarza a są w ciąży w 4 miesiącu. Znając swoje ciało i cykle to co było teraz jest dla mnie zastanawiające i denerwujące już wolałabym dostać normalną @.

Gość klaudusia1523
Rozumiem. Powtórz test jeśli chcesz, zawsze też możesz się wybrać do lekarza. On cię wtedy zbada, zleci ci ewentualnie jakieś badania i powie co i jak. Przynajmniej przestaniesz się denerwować:)

Gość podczytuje
Bo jestem w Twojej sytuacji dzis 28 dc czyli czas na okres, ktory jeszcze nie nadchodzi, brak bolu piersi co u mnie jest czyms nowym tylko dziwne uczucie w podbrzuszu, testu jeszcze nie robilam bo chyba za wczesnie albo boje sie rozczarowania mysle ,ze lepiej poczekac jeszcze z 2 dni po spodziewajacym okresie.

Gość panterka1981
"poradźcie" myślę, że zrób ponownie test i wybierz się do lekarza, nic nie stracisz, a nie będziesz żyła w stresie cały czas.

Gość panterka1981
Dziewczyny a ja mam pytanie jeszcze dotyczące bólu piersi.. czy któraś z was będąc w ciąży miała taki sam bój jak przed okresem albo silniejszy? Jak to wygląda...wiem , ze każda kobieta ma inne ciało, ale czy mogłybyście napisać jak było u was?

Gość poradźcie
Partnerka tego typu objawy wyczuwalne są od 6 tyg. ciąży. Ja tylko miałam przed testem uczucie kamienia w brzuchu tak jakby mi ktoś kamień włożył w brzuch ale to 4 dni przed testem. To z pierwszym dzieckiem. Co do piersi nie miałam inaczej, nic nie miałam, ja uwielbiałam kawę, ale odstawiłam ze względów zdrowotnych, jadłam wszystko nie miałam zachcianek itp.

Gość poradźcie
Nie miałam mdłości, wymiotów itp. To jest indywidualna sprawa.

Gość panterka1981
hej dziewczyny co u was słychać? ja dziś jeszcze nie dostałam okresu, ale zrobiłam test i niestety jedna krecha :(