Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :(:(

Płytki oddech- co mi jest??

Polecane posty

W miarę głęboki mogę złapać dopiero gdy ziewam :o Co mi się dzieje ? czy powinnam się niepokoić ? Oddycham tak od kilku dni..

Gość dgnjn
chyba masz alergie-to typowy objaw tez tak mam,kup sobie zyrtec jest b dobry

witaj byc moze to co masz jest na tle nerwowym-i Tobie tylko sie wydaje ze nie mozesz wziasc glebszego. Ale moze byc tez tak ze faktycznie cos Ci dolega...i lepiej zbeys sie skontaktowala z lekarzem.Czy masz jakies inne objawy???dusznosci,kaszel,swiszczacy oddech???zawroty glowy??? przyjmujesz jakies leki??palisz?czy jesli masz dusznosci nasilaja sie po zmianie temperatur(gdy np z cieplego domu wyjdziesz na zimne lub gdy myjesz naczynia i masz wokolo siebie duzo pary??masz goraczke??i czy masz mozliwosc zmierzenia sobie tetna i cisnienia?? i w jakim jestes wieku??

chyba bede musiala bo przeczytalam ze zyrtec'a nie mozna stosowac z innymi lekami, a ja biore przeciwdepresyjne ratowniczka medyczna - mam 18 lat, zawroty glowy dzisiaj rano miałam, ogólnie rozbita jestem , dusznosci ani swiszczacego oddechu nie mam, procz antydepresantow nie biore niczego,czasem witamine C, ale to chyba zle nie wplywa? Przez ostatnie dni nie wychodzilam z domu,ale wczesniej zdarzalo sie ze troche zle sie czulam jak sie ocieplalo a co dziwne tylko gdy bylam na dworzu / mialam otwarte okno, przy myciu naczyn czy ogolnie w lazience,kuchni bylo ok. goraczki chyba nie mam . nie mam mozliwosci zmierzenia sobie tetna i cisnienia :( co to moze byc?? wiesz moze?

dodam i jeszcze ze zdarzaja sie odruchy wymiotne :(

bez 'i' dodam jeszcze ze zdarzaja mi się odruchy wymiotne **

up

zaraz uciekam, jak ktos wie to prosze napisac.. :(:O

Gość adxcsads
nerwica? ja w ogole oddycham plytko , nigdy nie biore glebokiego wdechu bo jakos nie odczuwam takiej potrzeby

przestrzegam przed bagatelizowaniem sprawy i zwalaniem winy na stres. To jest ostatnia przyczyna wszystkiego najpierw tzreba wykluczyć inne organiczne sprawy

Gość jola kola
jesli bierzesz leki przeciwdepresyjne to najbardziej prawdopodobne jest , ze sa ta jakies zaburzenia lekowe, czesto towarzysza one depresji, ja tez to miewalam

wiec chyba trafilam ze to na tle nerwowym,mimo wszystko udaj sie do lek,poczytaj ulotke leku,napisz co bierzesz.moze lekarz zmieni je i bedzie ok??wiesz ciezko na 100 proc cos stwierdzic tutaj...

ale w domu gdy siedze to raczej sie nie denerwuje. przeczytałam na ulotce że może byc to uczulenie na lek :( biore 3 tygodnie i dopiero od kilku dni tak sie dzieje , wiec czy aby na pewno to od tego ? Pisze ze czesto wystepuja klopoty z oddychaniem i trzeba wezwac pogotowie, ale skoro nie odczuwam dusznosci , tylko to plytkie oddychanie które mi troche utrudnia życie, to po co miałabym wzywac karetke? przeciez nie umieram..

up

problem jest, bo psychiatra jest w innym miescie , 50 km od mojego a wizyte mam dopiero za 2 tyg.

Gość fghdghngchmjhjmkfhmkfk
pijesz duzo kawy?

prawie wcale.. nie palę, nie piję kawy, ani alkoholu ..

zadzwon do swojego lekarza i mu o tym powiedz.nie powinno sie odstawiac drastycznie antydepresantow,ale jezeli wystepuja takie objawy to czasami trzeba, klopoty z oddychaniem moga sie nasilic...lepiej skontaktuj sie ze swoim lekqrzem albo zadzwon na pogotowie gdyby ylo gorzej,jedz do szpitala..