Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orkiszowadziewuszka

JAK ODZYSKAC RADOŚĆ ŻYCIA PO CHOROBIE?

Polecane posty

Gość orkiszowadziewuszka

mam 20 lat, przez pewien czas chorowałam poważnie, w życiu zawsze dostawałam po tyłku- śmierć ojca, operacja mamy, moja choroba itp... Jedyne co mi wychodzi to szkoła. Uczę się dobrze, nie mam z tym problemów, wybieram się na studia. Jednak, czegoś mi brakuje. Niby mam znajomych, ale każdy ma jakąś swoją grupkę, a ja nie. Nie mam z kim wyjść, nie chodzę na imprezy- typem przesadnej imprezowiczki też nie jestem... Nie mam żadnej pasji, jedynie czytam książki, tv, internet, nauka...chciałam iść na basen, ale sama nie mam odwagi, nie potrafię pływać... Mój każdy dzień wygląda tak samo. Większość czasu po szkole spędzam w domu... Macie może jakieś rady dla mnie? Co ze sobą zrobić? Jak cieszyć się życiem/ znaleźć pasję?

Gość dzieci policjanta
wiele osób tak ma, niezależnie od wieku, zaraz posypią się rady: wyjdź do ludzi...ble ble, to trudne:(

Gość orkiszowadziewuszka
Właśnie, to trudne, ale nie chcę zmarnować życia taka zamknięta w sobie:( Czasami mam ochote wyć ze smutku:(

Gość powiem ci co yyya robiemm
postaraj się wychodzic częściej na spacery, na dwór, kontakt ze światem i przyroda podobno leczy chore dusze:(

Gość qwertyuiopuiioop
znajdź sobie jakieś hobby. Coś bardziej ciekawego niż czytanie książek. Ja np jestem zapaloną ogrodniczką. akurat zaczyna się sezon:). Sama uważam, że mój każdy dzień, tydzień wygląda tak samo, a mam 25 lat. Nie imprezuje, mam mała grupkę znajomych z którą spotykam się bardzo rzadko. No i studiuję, drugie studia robie, bo wczesniejsze stwierdziłam, że to nie to, ale skończyłam je. Innych rad nie daję, bo sama ich chyba potrzebuje. A najgorsze chyba jest to, że ja w zasadzie lubie moje nudne życie:).

Gość mnkl
może spróbuj faktycznie od tego basenu, tam naprawdę przychodzą głównie pojedyncze osoby, bez znajomych i przeważnie są bardzo chętne do rozmowy może będzie akurat jakaś osóbka w twoim wieku i się zakolegujecie poza tym jeśli nie umiesz pływać to są przecież grupowe zajęcia nauki pływania, albo aerobik w wodzie dla pań gdzie nie trzeba umieć pływać głowa do góry ;-) pokonałaś chorobę to i z brakiem znajomych dasz sobie radę nie wiesz nawet kiedy a sami się znajdą powodzenia i zdrówka !

Gość orkiszowadziewuszka
z tym basenem to dałoby radę w wakacje, moja koleżanka wróci ze studiów, więc najpierw poszłabym z nią, byłoby mi raźniej jak na pierwszy raz...A co do zainteresowań, to kiedyś byłam bardziej kreatywna- chodziłam do studia tańca na lekcje, jeździliśmy na zawody, ale wszystko przerwała mi choroba. Ostatnio zrobiłam kurs prawa jazdy, zdałam, ale znajomi z kursu nie chcą się spotykać, to była jakaś niezgrana grupka, nikt nie ma czasu:(

Gość Małgola.
idz na siłownię , może tam poznasz koleżanki i się zaprzyjaźnisz najpierw z jedną a później grono się powiększy. Czy ty czasem sama troszeczkę sie nie odsunęlaś od ludzi? Ktoś kto poważnie chorował i wyszedl z tego ma ździebko inne widzenie świata -nie przejmuje się pierdołami i drażnią go inni co to płaczą nad złamanym paznokciem:D

Gość orkiszowadziewuszka
odsunęłam się od ludzi, dlatego,że to oni sie ode mnie odsunęli kiedy chorowałam. nie wiem, może chceli mi pomóc, ale ja już byłam za bardzo "nieswoja":( Nie przejmuję się pierdołami, tylko smutno tak, wiosna idzie, a ja dalej zamknięta "za szklaną szybą".

Gość Małgola.
wiem ,że nie przejmujesz się pierdołami bo są mało znaczące -o to mi chodziło, po tym co przeżyłaś wiesz co naprawdę jest ważnie:) inni tego nie przeżyli i tego nie wiedzą stąd brak porozumienia z innymi:) są za tobą daleko w tyle:) Jeśli zmienisz oczekiwania wobec innych (bo prawdziwe przyjaźnie zdarzają się bardzo rzadko) łatwiej ci będzie nawiązać nowe znajomości.

Gość bgfbrtbto
to sie ciesz bo ja od 8 lat jestem chora przewlekle nie chodze prawie mam 22 lata i zero znajomych brak faceta zycie tykko w domu ewentualnie na podworek wyjde na lawke tyle mam z zycia moja choroba jest nieuleczalna zanosi sie na cholernie dluga wegetacje

Gość bgfbrtbto
tez nie mam przyjaciol bo od kiedy choruje ludzie mnie unikaja heh jakbym byla dosloiwnie tredowata;/

Gość bgfbrtbto
zapalenie stawow

Gość Małgola.
bgfbrtbto - bo myślą ,że ich zarazisz:D. ogólnie nikt nie lubi patrzeć jak inny ktoś cierpi:( maja poczucie winny ,że chcą sie bawić , wyjść gdzieś poszaleć jak to młodzi , śmiać się a przy tobie to jakoś nie teges więc wolą cie omijać żebyś nie przypominała im , że mogliby być w twojej sytuacji:( To tak troszkę ja teraz z sytuacją w Japoni, wiemy ,ze dzieją isę tak straszne rzeczy , ale my tu bezpieczni możemy sie bawić bo życie sie toczy dalej.

Małgola. bgfbrtbto - bo myślą ,że ich zarazisz . ogólnie nikt nie lubi patrzeć jak inny ktoś cierpi a pytam bo też choruję nie zeby się pośmiać jakby co

Gość Małgola.
campari34 - no wiadomo:)

Gość bgfbrtbto
mam to gdzies;) niech sie bawia moze mi stracona mlodosc inaczej zostanie wynagrodzona kiedys

Gość bgfbrtbto
wierze w to chociaz nie widze jak narazie zadnych ku temu przeslanek;/

Gość orkiszowadziewuszka
juz jestem. Ja chorowałam na chłoniaka.

Gość Małgola.
wiesz , każdy byłby wściekły i każdy chory zadaje sobie pytanie : kuźwa! dlaczego ja!!!!! :D coż, cholera wie dlaczego! :D ja nauczyłam się cieszyć z tego ,że inni mogą sie bawić i niech im to na zdrowie wyjdzie, niech będą szczęśliwi:D

juz jestem. Ja chorowałam na chłoniaka. było minęło żyj dalej nie zamartwiaj się

Gość orkiszowadziewuszka
nie było to zaawansowane, niemniej jednak choroba ta dotyka bardzo czesto młodych ludzi,co jest straszne. mimo wszystko, wiele strachu przezyłąm i ciesze się,że mam już to za sobą. Jestem zdrowa i zamierzam cieszyc sie zyciem:)

Gość lalalala73847
napisałaś że CHOROWAŁAŚ czyli teraz jesteś zdrowa, odważ się iść sama na basen albo zapisz się na kurs tańca..

Gość orkiszowadziewuszka
bgfbrtbto- masz reumatoidalne zapalenie stawów?

Gość bgfbrtbto
tak a co?

Gość orkiszowadziewuszka
Mam starszną ochote iść na ten basen, ale.... wstyd się przyznać:-( ja nigdy nie byłam na basenie... Jakoś nie chodziłam, uznałam,że jak nie umiem pływać, to po co.

Gość bgfbrtbto
wez sobie lekcje z instruktorem i chodz ja tez marze o basenie ale nie wiem kiedy to bedzie mozliwe:/