Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kama_mama

Co zrobic, żeby włosy były dobrze nawilżone i lśniące, a nie przesuszone?

Polecane posty

Gość kama_mama

j.w.

Gość dzieci policjanta
używać właściwych kosmetyków

na moje wslosy najlepiej dzialaja olejki. naklada sie na suche wlosy po pewnym czasie - najkrocej 30 min - zmyc i umyc normalnym szamponem. ja ostatnio uzywam amla - mozna kupic na allegro

Gość ssssssssssdddd
jak myjesz głowe to na koniec opłukać włosy zimną wodą. działa.

Ja uzywam '3 Minute MIracle' firmy Aussie, jest swietna. Ewentualnie olej kokosowy bardzo dobrze robi mojej czuprynie :) No i oczywiscie splukiwanie zimna woda.

Gość powiem ci co yyya robiemm
Kiedys miałam bardzo suche i zniszczone wosy. Odkąd zmieniłam styl ich pielegnacji, jest o niebo leiej,sa zdrowe-nawet fryzjerka to potwierdziła. Moje sposoby: -odzywak do spłukiwania gliss kur -myje włosy szamponem dla niemowląt - nie zawieraja takiej chemii co te dla dorosłych - nie susze suszarką -nie używam lakieru ani żadnych kosmetyków stylizacyjnych typu pianki itp, bo zawierają alkohol, który wysusza -nie uzywam prostownicy ani lokówki - łykam witaminy. Łykałam preparat z cynkiem i w 2 miesiace szybszy porost włosów był bardzo widoczny- potwierdzaja moje kolezanki ze szkoły

Gość julia2121
skoro nie uzywaszchociazby prostownicy czy ewentualnie zadnych srodkow do stylizyacji to musisz chodzic z niezla szopa glowie

Gość powiem ci co yyya robiemm
julia212121 - hahahahah z szopą? Mylisz się moja droga:) Nie chodzę z szopą, jak kiedys prostowałam to fakt,te szopę miałam, ale odstawiłam to wszystko. Kilka zabiegów sauny parowej u fryzjera, jak mówiłam wyżej wymienione sposoby i moje włosy po pół roku wróciły do normalności. Za to przykład- moja bratowa- prostuje włosy codziennie, niby jakos je zabezpiecza przed wys. temp. , traktuje je lakierem, kiedys miała piekne włosy, a właśnie teraz ma SIANO, mimo stosowania kosmetyków z salonów fryzjerskich. Prostownica smaży włosy:)

Gość jestem fryzjerka juz 9 lattt
autorko nie radze przeciążać włosów jedawbiami, żelem itd. To oblepi skórę włosa i będą wyglądać na "przylizane"- lecz to złdne- w rzeczywistości jak ktoś tu wspomniał zawarty w nich alkohol szkodzi strukturze włosa.

Gość kama_mama
A jak najlepiej poprawić stan włosów? Są jakieś niedrogie domowe sposoby?

Ja jem suplement Silika na to mogłam sobie pozwolic. Po za tym robie "majonez" raz w tygodniu.Oliwa z oliwek (w Biedronce jest w dobrej cenie) i jedno żółtko plus dwie łyżki wody. wmasować w skórę głowy,zawinąć w folię i ręcznik,po minimum 30min.umyć głowę szamponem.Można trzymac dłużej,jak się ma czas...Moje włosy nie puszą sie i nie są "sianowate" po takim zabiegu ;)

Gość gość
Stosujcie olejki. Ja najbardziej chwalę sobie ten olejek: http://olejek-palmowy.pl Olejek palmowy super nawilża włosy, będziecie mieć super nawilżone i lśniące włosy.

Gość gość
Fajne gładkie i nawilżone włosy mam po produktach Wax Pilomax. Włosy są miękkie, lśiące fajnie się układają. Polecam