Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do informatykow

kupilam laptopa i nie odpala

Polecane posty

Gość do informatykow

samsung, czyli sprzedawany bez instrukcji ani zadnej plyty, wlozylam baterie, ladowalam kilka godzin, wlaczylam i nic! sluchac, ze pracuje, ale monitor czarny, nic nie widac, nic sie nie dzieje. co robic???

Gość fngdzn
moze matryca poszla, moze w ogole nie ma systemu, na odleglosc ciezko powiedziec:o

Gość do informatykow
ale co moge jeszcze zrobic/sprawdzic, zeby sie nie osmieszyc, jak wroce do sklepu? nowy, z foliami naklejonymi, a skoro bez plyt, to system musi byc wgrany.

to ze bez płyt wcale nie znaczy, ze system musi byc postawiony :D

z system go kupowalas? raczej nie praktykuje wgrania systemu tylko na plytach dolaczaja. czsami, ale zadko bez systemu - idz do sklepu bo trudno na odleglosc

Gość fngdzn
chyba skoro kupilas NOWEGO laptopa to musi miec wszystkie niezbedne dokumenty w ktorych sa zawarte dane nt systemu, na pudelku masz napisany dokladny model to spr w necie czy jest on z systemem.

Gość a czy ma wgrany system ?
chociaż jak nie ma płyty to powinien mieć ... idz do sklepu i zwyczajnie zapytaj to nie zaden wstyd ...od czasu tacki na kubek -szufladka CD :D

Gość fngdzn
zazwyczaj wgrywa sie system do laptopa i jest partycja odzyskiwania, nie praktykuje sie dolaczania systemow na plytach

Gość do informatykow
dlatego napisalam, ze samsunga, bo samsung tak robi - nie dolazcza zadnych plyt, plyte systemu tworzy sie samemu. komputer oczywisicie kupowalam z systemem, "to ze bez płyt wcale nie znaczy, ze system musi byc postawiony " skoro to takie smieszne, to jest mozliwe, ze sklep zapomnial wgrac??? bo skoro sie dziwie, ze nie odpala, to chyba normalne, ze kupilam z systemem. a nawet gdybym kupila bez, to jak wgrac, skoro nic nie reaguje??? wlasnie w tym poroblem. sklep mam polowe polski dalej, dlatego jednak jest fatyga prosic innych. moze jednak rozwiazanie jest proste i szkoda fatygi? ktos ma jakis pomysl?

Gość do informatykow
"chyba skoro kupilas NOWEGO laptopa to musi miec wszystkie niezbedne dokumenty w ktorych sa zawarte dane nt systemu, na pudelku masz napisany dokladny model to spr w necie czy jest on z systemem." nie ma ZADNYCH dokumentow, jak napisalam w pierwszym poscie, w sklepie powiedzieli, ze wszystko jest wgrane. wiem, jaki model kupowalam, debilka az taka nie jestem i mial byc z systemem windows 7.

Gość do informatykow
zapomnialam dodac, ze nie otwiera sie szuflada na plyte, a laptop jest glosno, jakby chodzil (szumi i wentylator tez slychac)

Gość do informatykow
czyli? pierwsze slysze, ze monitor jest wlaczalny i wylaczalny.

Gość ninka 7878
zobacz od spodu laptopa czy ma naklejkę z microsoftu orginalną i key produktu

Gość do informatykow
ma nawet na wierzchu oryginalne naklejki.

Gość ninka 7878
na naklejce powinen być rodzaj systemu i jeszcze sprawdź czy monitor włączony te niebieskie oznaczenia na klawiaturze jak nie pomaga to wyjmij baterię i jeszcze raz spróbuj odpalić

Gość fngdzn
znaczy kupilas lewego lapka, bo KAZDY, powtarzam KAZDY laptop musi miec dokumenty i opakowanie czy ma system czy nie ma, jesli jest nowy.

Gość fngdzn
musisz miec instrukcje obslugi,karte gwaranycjna i inne pierdolki wiec moze zacznij od przeczytania instrukcji...

Gość bufiastaa^^
tinyurl.pl?ZNuUmce6

Gość do informatykow
niby jest wlaczony, bo pali sie to niebieskie. a do fngdzn brak slow. SAMSUNG NIE DAJE INSTRUKCJI ANI ZADNYCH DOKUMENTOW CZY PLYT!!!!! NAUCZ SIE CZYTAC. Inna sprawa, ze instrukcje mozna znalezc online, ale ona o takim przypadku nic nie mowi.

Gość ninka 7878
jak kupiłam swojego to też nic nie miał tylko gwarancję żadnej instrukcji i płyt zero ale wszystko śmiga i kopię sam system robi tylko płytki trzeba mieć w pogotowiu bo przy pierwszym włączeniu mi to robił

Gość do informatykow
fngdzn, chyba kompletnie masz problemy z czytaniem, bo o tym, ze laptop ma miec system, pisalam kilka razy!!! mam to na naklejkach i taki model wybralam, zeby mial system.

Gość do informatykow
widac tez kupials lewego, jak ktos sie tu madrzy :O a komputer instruowal sam, ze masz wlozyc plyty itd? zeby zgrac sobie system? tylko po co ja pytam, skoro u mnie nie ma nic, czyli nic sie i tak nie da :(

Gość ninka 7878
poładładuj go jeszcze i włącz na kablu jak nic to idź zapytaj w sklepie ja też bym chyba sobie nie poradziła

Gość ninka 7878
sam podawał instrukcje co mam robić i opis był szczegółowy

Gość fngdzn
i oczywiscie jest to samsung bo jak ty sama stwierdzilas- samsung nie daje zadnych papierkow :D zreszta w sumie nie moja sprawa, dobrze ze ja jestem doinfomrowana i wiem co ma zawierac towar jak go kupuje :D

Laptop ma mieć system, choćby bios, więc po włączeniu laptopa musi się załączyć matryca z logo, jeśli jest z systemem to załączy się instalacja systemu z partycji recovery, jesli bez systemu pojawi się napis system not found, tak czy inaczej ekran musi się zaświecić. Wynika z tego, że po prostu jest uszkodzony, idź do sklepu i żądaj wymiany.

Gość do informatykow
dzięki serdeczne ninka 7878 i Profesjonalny serwis za odpowiedzi.

Gość fewfcwefwefcw
Ale jak może nie mieć nawet instrukcji albo pudełka z danymi? Ja mam samsunga i jakoś wszystko było i płytka z systemem i instrukcja (tak jak pisze poprzednik, ona musi być) i oryginalne pudełko z danymi sprzętu. Gdzie ty go kupiłaś, na targu u ruskich? Poza tym jak sobie wyobrażasz wgrany system bez płyty? Jak ci padnie jakikolwiek plik systemowy to każe ci włożyć płytę z windowsem. Możesz zechcieć sformatować dysk i przeinstalować system, płyta musi być dołączona nawet jak system jest wgrany. Idź do sklepu wyjaśnić.