Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikie25

dieta w ciąży

Polecane posty

Gość mikie25

Cześć dziewczyny, napiszcie Wasz codzienny jadłospis, co jecie na śniadanie, obiad, kolacje? W jakich ilościach? Myślę że to przyda się wielu przyszłym mamom. :)

Gość mikie25
up

W ciąży nie powinno się nagle całkowicie zmieniać menu, ale na pewno warto zrezygnować z niezdrowych posiłków. Mogę Ci napisać co ja jem: 1. śniadanie - musli z jogurtem naturalnym lub serek wiejski z pomidorem lub jajecznica czy gotowane jajka 2. śniadanie - kanapka z ciemnego pieczywa z ziarnami z serem białym lub żółtym i szynką, pomidorem, ogórkiem itp... obiad- różnie, lubię zupy, więc często sobie gotuję, jem mięso w różnej postaci, raz zziemniakami, raz z ryżem, innym razem z kaszą gryczaną podwieczorek - zazwyczaj jakiś owoc-pomarańcze, banany, jabłka, mandarynki, kiwi... kolacja - bardzo różnie, zdarzają się zapiekanki czy pizza, czasem tylko jogurt, zależy czy jestem głodna i na co mam ochotę w ciągu dnia jak jestem głodna, to podjadam owoce, warzywa, orzechy piję 2l wody mineralnej niegazowanej dziennie zdarza mi się od czasu do czasu zjeść coś z mc'a z kfc czy pizzę, słodycze itp...

Gość mikie25
a oceni ktoś moją diete? śniadanie: kanapki z razowego chleba z białym serem, warzywami II sniadanie: owoce, jogurt obiad: zupa-chochelka, drugie danie mieso, ziemniaki, warzywa podwieczorek: budyń lub kisiel, czasem słodycze kolacja: kanapki lub jajecznica piję dużo soku pomarańczoewgo