Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjkdktdktumk

HISTORIA LUCYFERA(SZATANA) KIM BYL,JAK STAL SIE SZATANEM,PRZED I PO

Polecane posty

Gość hjkdktdktumk

PODA MI KTO KURDE JAKAS DOBRA STRONE INTERNETOWA GDZIE JEST JEGO CALA HISTORIA? jak byll jeszcze aniolem, kto go wygnal i jak to sie stalo.. no poprostu opisana jego historia, nigdzie nie moge znalezc oprocz wikipedii, ale tam czytalam ze to Bog go wypedzil a z mojej wiedzy wiem ze to Maryja, ale pewnie zle, sama nie wiem, prosze o pomoc

Gość hjkdktdktumk
up

Gość Lucyfer byl
archaniołem ;) nie pamietam oc o poszło miedzy Nim a Bogiem ale chyba o to, ze Bóg postawił Adama, zwykłego smiertlenika ponad Lucyfera :)

Gość saturas
ta historia nigdy się nie wydarzyła...

Gość Lucyfer byl
na wiki jest napisane ze to przez jezusa :0 nie pamietam.

Gość hjkdktdktumk
no wlasnie, mam robic referat i nie chce wyglaszac niepoprawnych danych..

Gość lamka 2
trzeba przejsc przez krotki wstep, a potem bardzo ciekawa konferencja i dokladnie wytlumaczone jak to wszsytko powstalo.

Gość dkfjkdfhoigdfgh
Lucyfer był aniołem należącym do aniołów wyższego rzędu. I pewnego razu się zbuntował, miał pychę,stwierdził że nie chce służyć Panu Bogu i za to Bóg go ukarał wypędzając z raju i czyniąc szatanem. To pewne.

Gość dfsdfsd
z tego co pamietam to było mniej wiecej tak; archanioł luzyfer (jego imie znaczy mniej wiecej niosący światło) był jednym z "generałów" walczących przeciwko dzinom, które zalęgły się na ziemi. Dzięki niemu zostały pokonane, co sprawiło, iż był pełen pychy i kiedy Bóg kazał mu slużyć człowiekowi zbuntował się- jak to, on tak potężny ma korzyć się przed jakims prymitywnym stworzeniem? Został zesłany do otchłani, niebytu czy jak to tam nazwac razem ze swoimi poplecznikami. Przez Boga własnie. Tematem intere4sowałam sie daaawo temu wiec lepiej to sobie gdzies sprawdz;)

Gość hjkdktdktumk
No tak wiem wiem, ale chcialam jakis dluzszy artykul z jego cala historia, a tylko w wikipedii ja znalazlam i nie wiem czy szczegoly sa zgodne

Gość lamka 2
w tej konferencji jest bardzo dokladnie to wytlumaczone i bardzo ciekawie przedstawione przez ks egzorcyste zreszta.

Gość hjkdktdktumk
no wlasnie, kazdy przedstawia inna hipotezę :D

Gość hjkdktdktumk
lamka, zaraz to przeslucham, tylko bede musiala jeszzce przelac to na papier :P

Gość dfsdfsd
a i z tego co sie orientuje to lucyfer i szatan to nie to samo- lucyfer to upadły anioł szatan zas to uosobienie wszelkiego zła.

Gość Lucyfer byl
dlatego pzobieram info wyciagnij wnioski i pisz ;) szatan to nie to sama posatc co Lucyfer. tak na marginesie. gotowca nie dostaniesz :p pracuj

Gość Lucyfer byl
pozbieraj

nie sądzę ,zeby Maria miała taką moc :) a nawet jestem pewna . A moze Biblię poczytasz ?:)

Gość Slawomir
Jak chcesz poprawnych danych to poczytaj Steinera, a jak tylko do referatu to lepiej użyć uproszczeń ale nie będą one poprawne.

Gość tacy z wasss ateisci
tacy z was ateisci a w lucyfera wierzycie??:D

Gość Poli Cieszyn
Jeśli chcecie poznać historię Lucyfera radzę zacząć od książek. W internecie jego postać jest przedstawiona w wielkim skrócie. Na początek polecam książke Mit Lucyfera Piotra Oczko.

Gość Poli Cieszyn
W internecie o Lucyferze znajdziecie tylko pierdoły dotyczące illuminatów, masonów, nwo i inne banialuki, którymi karmi się i tak już wystarczająco chore społeczeństwo. Czytajcie, dużo czytajcie bo mit o Lucyferze jest piękny,