Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ammamamammama

problem z fryzura i dodatkami

Polecane posty

Gość ammamamammama

Dziewczyny mam do was pytanie a wlasciwie prosbe :D Nie wiem jaka fryzura by do mnie pasowala i jakie dodatki do wlosow. Suknie mam taka: gorset gladki satynowy a dol delikatnie rozkloszowany z koronki suknia koloru ecri Jestem osoba wysoka szczupla Pani w salonie powiedziala, ze absolutnie nie kok,bo mnie wydluzy jeszcze bardziej.Moj przyszly maz jest tez wysoki i szczuply, wiec Pani doradzila mi,zeby zrezygnowac z koka,bo bede wydawala sie wyzsza.Mam wlosy prawie do ramion doradzcie mi :)

Gość nie jestem stylistką
Postaraj się, proszę, wkleić zdjęcie choćby zbliżonej sukni - wtedy będzie można coś doradzić. Fryzura zależy od ogólnej formy sukni - rozpuszczone włosy bbbbb niekorzystnie wyglądają np. w zestawienuy z ramiączkami czy golefem albo tzw. amerykańską pachą. Kok zaś niekoniecznie musi wydłużać - można zdecydować się na niski "roztrzepany" kok albo tzw. hiszpański, co nada sylwetce elegancji, a jednocześnie nie wydłuży jej nienaturalnie. Rozpuszczone włosy to nie zawsze dobry pomysł - jeśli góra sukni jest bogata, sprawią wrażenie chaosu i nadmiaru. Poza tym - troszkę wilgoci, troszkę emocji, kilka kropli potu.... i zamiast długich pasm będziemy mieli posklejane, nieestetyczne strąki. Poza tym, dlaczego nie wydłużać sylwetki, skoro OBOJE jesteście wysoki??? obiektyw foto skraca o dobre 5-10 cm (takie prawa fizyki...) , więc im smuklej, tym lepiej ;) Aha - "panie z salonu" nie zawsze są alfą i omegą, potrafią się z ręką na sercu zakłamać wzywe oczy, by wcisnąć klientom towar...