Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrewolucja

musze wydrukowac prace mgr, wiecie po ile jest strona kolorowego druku? 1zl!!!

Polecane posty

Gość rrewolucja

ja piernicze, no ja mam w pracy ponad 50 stron koloru (tabele, wykresy) za kazda prace zabule z 80 zl :( jestem zalamana

Gość Moim zdaniem..
Tak to już jest, ja sama drukowałam - miałam 100 stron na każdej stronie zdjęcie. Kupiłam drukarkę za 230 zł na promocji:D

Gość mój brat
zapłacił 3 złote za wydrukowanie CV (jedna strona). Musimy sobie w końcu kupić tusz.

Gość rrewolucja
drukarka? hm, podobny koszt by u mnie wyszedl... ja piernicze, no slow mi brak, nie sadzilam, ze to tyle kosztuje

Gość to bardzo miłe, bardzo
ja też swoją pracę drukowałam sama, kupiłam drukarkę w promocji za ok 189 zł., ale to było 2 lata temu. Teraz też są ciekawe promocje, także pomyśl czy nie lepiej kupic drukarkę. Druk w kolorze jest bardzo drogi. ja miałam ponad 100 stron pracy mgr, zbankrutowałabym gdybym musiała za każdym razem drukowac to w xero.

Gość ssseeeeeeecdf
ciesz sie ze tylko tyle ja za swoja prace tylko w technikum 10 lat temu zaplacilem ponad 100

Gość rrewolucja
no nie zartujcie, dlaczego to jest takie drogie, przeciez toner czy tam tusz do drukarki nie kosztuje tak duzo!

Tylko w drukarce masz kadridze wypełnione maks do połowy :) ...

Gość a ja bym się bała drukować
pracę magisterską samodzielnie, zwłaszcza z wieloma ilustracjami i na przecenionej drukarce. Jeśli coś schrzanisz to wyniesie Cię cała impreza drożej niz płacenie po 1 zł od strony, ale przynajmniej mając pewność, że płacisz tylko raz i będzie ok. Ale skoro dziewczyny tak robiły, to widocznie można. Ja bym nie umiała.

Gość rrewolucja
nie znam sie na technicznych kewstiach, wiec moze mi ktos odpowiedziec - jak kupie taka drukarke do 200zl, to moge ja podlaczyc sama, bezproblemowo do laptopa i czy taka drukarka jest od razu gotowa do dzialania- czy ma kolorowy tusz juz w srodku?

Kup sobie drukarkę Epson ... tam masz tanie tuszę :) i wymieniasz cały pojemnik, nie ma problemu ze wstrzykiwaniem tuszu ;)

Gość były studencina
poszukaj jakichś punktów bardziej przyjaznych studentom, a nie zdzierców w Wawie np. taniexero.com a druga opcja - może masz jakichś znajomych którzy w swej pracy mają dostęp do dobrych drukarek to ich możesz poprosić o wydruk kolorowych stron ja kiedyś w swej pracy drukowałem sobie swobodnie różne rzeczy na studia (choć oczywiście nie przesadzałem, tylko to co naprawdę było potrzebne drukowałem)

Gość rrewolucja
no wlasnie nie mam tutaj nikogo znajomego z drukarka - ta opcja odpada ponoc ten punkt xero o ktorym pisze, nalezy juz do bardzo tanich, znajduje sie przy uczelni, nie wiem czy znajde gdzies taniej... moze ewentualnie jakos sie dogadam i obniza mi cene (choc watpie czy mlode osoby ktore tam pracuja maja taka mozliwosc) ? sama chyba nie obsluze drukarki - kompletnie sie na tym nie znam :(

Gość Moim zdaniem..
A skad jesteś?

Gość rrewolucja
moim zdaniem- dzieki, ale do tej drukarki musze dokupic i zamontowac jeszcze tusz, tak? jestem z olsztyna

Gość Moim zdaniem..
Tusze są w zestawie. Jakbyś była z Krakowa to mogłabym Ci pomóc bo mam właśnie w pracy możliwość. :(

do tego dojdzie Ci oprawa. Skad jestes bo jesli z mojego miasta to w pracy drukowac kolor w dobrej jakosci bez ograniczen.

ja niestety nie z olsztyna, a szkoda bo moglabym pomoc - dobrze pamietam, ze dla mnei wydruk i oprawienie pracy to byl duzy wydatek

Gość rrewolucja
dziekuje za oferowana pomoc, jednak chyba bede musiala sama sobie jakos dac rade oprawa to juz pikus w prownianiu z samym drukiem - kolo 15zl

Gość były studencina
widać są jeszcze dobrzy ludzie a tym świecie :) oferują za darmo pomoc innemu studentowi. przywracacie mi wiarę w ludzi :)

Gość ertyhukjh
oryginalne tusze do drukarek są bardzo drogie

a ja bym się bała drukować pracę magisterską samodzielnie, zwłaszcza z wieloma ilustracjami i na przecenionej drukarce. Jeśli coś schrzanisz to wyniesie Cię cała impreza drożej niz płacenie po 1 zł od strony , ale przynajmniej mając pewność, że płacisz tylko raz i będzie ok. Ale skoro dziewczyny tak robiły, to widocznie można. Ja bym nie umiała. Co z tego, że drukarka była w promocji jak jest dobrej firmy, tuszu było dużo, a drukarka (a dokładnie urządzenie wielofunkcyjne) służy mi do dziś, a drukuję bardzo dużo, zwłaszcza dla mamy. Swoją pracę drukowałam na niej kilka razy, nie miałam z tym żadnego problemu. Koleżanka ze studiów też tak robiła i też miała bardzo dużo zdjęc, wszystko wyszło super. Z tego co wiem to kolorowa strona kosztuje coś ok 3 zł. a nie 1 zł, czyli strasznie dużo

Gdy kupujesz drukarkę tusz jest w zestawie, później tylko kwestia kupienia nowego tuszu, gdy się skończy, ale przecież drukarka przyda Ci się jeszcze pewnie nie raz, ja nie żałuję swojej decyzji. Podłączyłam ją sama, w zestawie była płytka z programem do instalacji i poszło gładko ;) Ale właśnie tak jak dziewczyny Ci proponują taniej wyjdzie u kogoś znajomego w pracy.

Gość rrewolucja
bieu - dzieki, fajne to urzadzenie, moze i bym sie skusila, ale boje sie, ze sama nie zamontuje tych pojemnikow z tuszem i w ogole troche sie boje obslugi takich sprzetow bo zawsze mi sie cos pieprzylo jak dotad...

Kupując drukarkę sprawdź ile kosztują oryginalne tusze do tego modelu bo niektóre są naprawdę drogie. Wiem, ze kuzyn kupił drukarkę w tamtym roku też do drukowania pracy licencjackiej i mówił, że tusz jest do niej tani, moge zapytac jaka to firma bo nie pamiętam.

rrewolucja podłączenie drukarki i włożenie pojemników z tuszem jest bardzo łatwe, naprawdę, zresztą jak nie będziesz wiedziała jak to zrobic to możesz poprosic jakiegos kolegę czy koleżankę, kogoś kto się na tym zna i Ci pomoże.