Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmm778

kiedy zmienic pierwszy fotelik samochodowy? doradzcie bo zgłupiałam

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmm778

fotelik leżaczek jest do 13kg, ale mały ma juz 8600g i nogi wystaja. Fotelik jest montowany tyłem do kierunku jazdy wiec nogi opieraja mu sie o fotel. To chyba nie jest dobrze? z kolei nastepny fotelik jest juz dla dziecka siedzacego a mój ma 6 miesiecy i nie umie siedziec, wiec chyba nie można go wsadzic do takiego? doradzcie bo zgłupiałam :( nie chce kupowac nastepnego fotelika który posłuży tak jak pierwszy na 6 miesiecy, chcialam od razu kupic 9-36kg, ale jak tu wsadzic do niego dziecko które nie umie siedziec? mam sie wstrzymac czy szukac juz czegos?

Gość mamuska tak sobie
Mozesupc fotelik, O/1 do 18 kg. jest wiekszy i posluzy ci do 2 roku zycia dizecka. Moim zdaniem sa wygodniejsze i praktyczniejsze niz te 0 +.

Gość Bella...
Twoje dziecko wazy 13 kg? I ma dopiero 6 miesięcy ? Żartujesz sobie? Mam córkę która ma 2 i pół roku i ona waży 13 kg !!! Ja zmieniłam fotelik jak dziecko miało 10 miesięcy ...

Gość tralalalalala
Nogi moga wystawac. Najwazniejsze zeby glowa nie wystawala ponad fotelik. moja ma 14 miesiecy, ma 81cm i wazy 11 kg i na razie nie zamierzamy zmieniac fotelika, dopiero w lato na wyjazd na wakacje.

Gość Bella...
Przepraszam, zle przeczytalam ... wazy 8900 g :) Jak pisałam ja zmieniłam jak dziecko juz dobrze siedzialo ...

Gość ja też tak mam i ciągle się
ja zmieniłam nosidełko na fotelik kiedy dziecko miało 6 mieisecy, też jeszcze nie siedziało, ale fotelik mozna było zrobić na półleżaco. wazne jest zebyś kupiła fotelik który mozna montować tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko do 10 kg powinno jeździc tyłem. tak mi doradzał facet w sklepie. kupiłam 9-36kg i będe miała spokój przez najblixsze 4 lata:) a wymadrzającym sie paniusiom radzę wrócić do podstawówki i nauczyć się czytać ze zrozumieniem:o

Gość hmmmmmmmmm778
no tez bym nie zmieniala tylko jak mam ten fotelik przymocowac skoro te nózki wystaja......w razie wypadku to chyba te nogi by mu sie połamały o ten fotel gdyby tak to przygniotlo chyba? kochammojeserduszko moze poszukam takiego skoro sa i mozna jak dziecko nie siedzi, tylko mam nadzieje że bedzie jakies wieksze, takie do 18kg raczej bym nie chciała, chce zainwestowac wieksze pieniadze w dobry fotelik ale taki przynajmniej do 25kg żeby posłuzył na dłuzej

Gość hmmmmmmmmm778
ja też tak mam i ciągle się o dzieki za mądre rady :) a mogłabys napisac jaki masz model ?

Gość grrrr.......................
G prawda, te 9-36 nie maja regulacji, a przynajmniej bardzo rzadko....... Kup fotelik 0-18 kg grupa (0+ - 1) .... mozna go zalozyc tylem do kierunku jazdy i ma pozycje polezaca (czyli jest odpowiedni dla Twojego malucha TERAZ) i posluzy Wam spokojnie do 3 lat (a nie jak tu ktos pisal do 2 lat :O ) ...

fotelik zmienilam jak dziecko mialo 4 miesiace bo w nosidelku juz mu bylo niewygodnie. Kupilam fotelik od 0-25 kg. On jest z regulacja wiec moj 4 miesieczniak wbyl w pozycji pol lezacej.

Gość MOTYL9000
fotelik do 18 kg posłuży dłużej niż do 2 roku życia mój synek we wrześniu skończył 3 lata i nadal w takim jeździ waż 13,5 kg

za chiny ci teraz nie powiem bo nie pamiętam, a siedzę w pracy i nie mam mozliwosci sprawdzenia, ale jak wrócę do domu sprawdzę i napiszę ok??

ooo podobny do tego który wlkeiła agata, ale do 36 kg

Gość hmmmmmmmmm778
agata_bb dzieki Ci za linka :) ja też tak mam i ciągle się fajnie mozesz wkleic ale juz przynajmniej wiem o co chodzi i czego szukac:) ślicznie dziękuje :) 🌼

Gość hmmmmmmmmm778
bo tak i juz super :) dzieki aż dzisiaj sprawdze jak to z ta glowa wyglada ale chyba zaczyna wystawac minimalnie albo jest na styk wiec trzeba wymienic....dzieki :)

Gość hmmmmmmmmm778
i jeszcze znalazłam fajny artykul tam czy kupowac fotelik 9-36 :)

ja sie w lasnie balam wozic syna w nosidelku, nogi mu wystawaly i sie nie miescil ( w kurtce zim owej bylo mu ciasno) przy jakiejs stluczne czuy wypadku balam sie zeby mu nozek nie polamalo

Gość bo tak i już
nie ma sprawy :) stronka jest bardza użyteczna jeśli chodzi o informacje o fotelikach :)

Gość synus ponad wszystko
DsW: Czy można kupić fotelik na cały okres fotelikowania (oczywiście oprócz tego pierwszego)? Czy bezpieczniej jest kupować foteliki dedykowane poszczególnym etapom rozwoju i wagi dziecka: 9-18 i 15-36 kg? PZ: Zdecydowanie bezpieczniej jest kupować foteliki z kolejnych grup wagowych. Nie da się kupić bezpiecznego fotelika dla dziecka od 0 do 12 lat, chociażby ze względu na różnice w anatomii czy rozwój centylowy dziecka, którego nie da się przewidzieć; nie wspominając już o starzeniu się technologii, sprzętu, wymianie samochodu (i ew. problemami z kompatybilnością), itd. Tak, jak nie kupuje się jednej pary butów dla dziecka od 0 do 12 lat, tak nie powinno się kupować takiego fotelika.