Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Simonn

Gdzie przchowujecie swoje zdjęcia z ważnych uroczystości?

Polecane posty

Gość Simonn

Moi drodzy, gdzie przechowujecie zdjęcia z ważnych uroczystości? Koleżanka mi poleciła, żebym przechowywała je tutaj: http://waznechwile.pl/, bo jak wiadomo nośniki danych często się psują. Pech chciał, że zniszczyłam płytę ze zdjęciami. Ehh... I to ważnymi.;/ Co myślicie o tym serwisie? Warto wrzucić tam zdjecia? Zna ktoś z Was?

Gość Tylko takie sie licza
Jakaś ty głupia:( Tak wklej na portal swoje zdięcia to zachowasz na lata boszeeee ale głupia baba NIe ma lepszego miejsca niz płyta dvd tępaku tylko na taka płyte trzeba uwazac a najlepiej zrobic sobie kopie jak to wazne zdjęcia

Gość Jasiek______
Płyta DVD czy CD to bardzo kiepskie rozwiązanie. Najlepiej zgraj zdjęcia na coś, co ma pamięć stałą. Czy to będzie pendrive, czy karta pamięci - to już twój wybór. Poza tym z takich nośników możesz zdjęcia odtwarzać bezpośrednio na nowszych telewizorach - mają gniazdo USB. Poza tym z takich pamięci (nawet jeśli uszkodzeniu ulegnie układ sterujący, co się nie praktycznie nie zdarza) łatwo zdjęcia odzyskać. Można na stałych dyskach, podłączanych do USB, ale te czasem nawalają i są droższe. Poza tym cena pendriva (albo karty) jest chyba najkorzystniejsza do jego niezawdności i możliwości wykorzystania.

Gość Jasiek______
zajrzałem i co znalazłem w http://waznechwile.pl/regulamin/ Administrator nie ponosi odpowiedzialności za działania innych osób, ani za wykorzystywanie przez nich danych użytkowników niezgodnie z celem działania serwisu. Czyli jak jakiś haker podmieni twoje zdjęcia na takie, jakie mu się podobają, albo przejmie twoje konto i zdjęcia wykasuje, to administrator nie ponosi odpowiedzialności. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za zakłócenia w funkcjonowaniu serwisu WazneChwile.pl wywołane siłą wyższą, awaria sprzętu, przeciążeniem bazy danych i serwera. Na szczęście w Polsce ziemia się nie trzęsie, ale przepięcia w sieci elektrycznej i spalenie dysków w serwerach mogą się zdarzyć - siła wyższa. Czy o takim wypadku pisał administrator?

Gość Nalia31
A ja zawsze myślałam że najlepszym nośnikiem, najbardziej trwałym z szybkim dostępem jest zdjęcie w formie papierowej. Widać się myliłam. Dzisiaj się dowiedziałam że mężczyzna to też przeżytek i nie ma jak kilka dobrych wibratorów i tym podobnych zabawek.

co za kiepska reklama;-)))))))))))) teraz sa popularne "przechowalnie" przy uzycia tzw. cloud computing itd. jedna plyta to rozwiazanie dla laikow, jest wiele bardziej odpowiednich metod ja swoje przetrzymuje kolo lozka z prawej strony , obok pucharu;-)))))) a jednak bywaja glupie pytania;-)))

w albumach,na płytach i dodatkowo na Picasa,z tym że mam zastrzeżone,można je oglądać po weryfikacji linku przeslanego na pocztę

Gość ja przechowuję na
płytach DVD o bardzo dobrej jakości w dwóch kopiach. Dodatkowo jeszcze na dysku twardym. Do puki nie nagram płyt przechowuje na dwóch różnych nośnikach.

Gość Pajapa
Ja myślę, że to nic złego przechowywać na tym serwisie waznechwile.pl To może być takie intymne miejsce.

a ja sadze ze te "wazne chwile" to kiepska reklama i kiepska usluga;-)))

Gość :D:O:D
w czarnej doopie trzymam najlepiej :D

Gość Dreon
Ja osobiście trzymam wszystkie dane na M-Discach

Gość pppychaczka
trzymam w szufladzie w biurku na płytkach

Gość klaudia1617
w albumie:)

Gość nawalony
ja trzymam w toalecie jak mi się chce kupkę to se popatrzę

Ważne zdjęcia z Ważnych momentów to tylko i wyłącznie w albumie. Niestety większość ludzi przestała drukować zdjęcia i trzyma je gdzieś na różnego rodzaju nośnikach. A ja lubię poczuć te zdjęcia i obejrzeć je sobie w zimowy wieczór. Może to staroświeckie i już nie modne, ale według mnie ma swój urok.

Gość septomaton
Ważne zdjęcia cyfrowe nie na żadnych płytach, bo się zdziwicie jak po jakimś czasie nie będzie można ich odczytać, serwery portale itp też nie są dobre, najlepszy jest dysk twardy nie podłączony do kopa, najlepiej na dwóch.

Gość klaudia1617
no wlasnie teraz niby taka technika a tak naprawde zawszze taki nosnik moze nawalic, moze sie zgubic itp. ja tez jestem "staroswiecka" mam wiele albumow posegregowanych tematyczni. przez jakis czas zaprzestalam wywolywania ale teraz nadrabiam i dalej zamierzam wywolywac wiadomo nie wszystkie napstrykane bezsensu zdjecia ale te takie wazniejsze.zdjecia w albumie przetrwaja duuuzo i dlugo :) naprawde polecam.

Gość hm moze i dobre
ale kopie warto miec zeby szybko chwycic w razie pozaru ;) to zart