Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość almost20

krwawienie po pierwszym stosunku- pomóżcie :(

Polecane posty

Gość almost20

Kobietki poradźcie mi bo zaczynam się już poważnie stresować ;( w sobotę miałam swój "pierwszy raz". było troszkę krwi. i myślałam ze to wszystko. niestety wczoraj zaczęła mi znów lecieć krew i jest tak nadal.... wiem, że tak może się zdarzać ale nie wiem czy tej krwi nie jest za dużo:/ i dlaczego zaczęłam krwawić dopiero następnego dnia... ile może potrwać takie krwawienie? po jakim czasie powinnam zgłosić się do lekarza jeśli nie przestanie...? z góry dziękuję za poważne odpowiedzi

Gość -Cyniczka-
Może to okres? :classic_cool:

Gość almost20
no wlasnie niby nie... bo powinnam miec go za jakies prawie 2 tyg :/

Gość czarnulka0909
watpie ze to krawawienie jest wywolane pierwszym razem to raczej okres

Gość czarnulka0909
pewnie masz nieregularne cykle u mnie raz trwal 20 dni wiec pomiedzy jednym a drugim okresem bylo przerwy ze dwa tyg a pozniej wszystko bylo ok

Gość almost20
ale myslicie ze nawet tyle dni przed terminem okresu moglabym go dostac? bo tek krwi jest tyle jakby to byl okres tylko wlasnie mysle ze chyba troche za szybko :(

Gość almost20
tak, mam nieregularnie ;) ale raczej zazwyczaj byl troche z opoznieniem...

Gość -Cyniczka-
jeszcze ze dwa dni i idź do gina

Gość almost20
tak wlasnie chyba bede musiala zrobic:/ ale boje sie troche tam pojsc... jestem z tych co ciagle przekladaja ta pierwsza wizyte wiec to w ogole bedzie tez moj pierwszy raz u tego lekarza:| dostane po glowie pewnie... no ale juz wole zeby mnie zjechal, przynajmniej bede widziala "na czym stoje"

Gość -Cyniczka-
Im dłużej będziesz zwlekać z pierwszą wizytą tym gorzej będzie się przełamać. Pierwsza wizyta to nic strasznego.

Gość -Cyniczka-
Źle się wyraziłam :D Nie tyle pierwsza co w ogóle wizyta u ginekologa to nic strasznego :)

Gość almost20
-Cyniczka- dzięki bardzo za rady;* wiem, bede sie musiala w koncu przelamac... tylko teraz to juz w ogole bedzie mi glupio:/ bo niby jak mam pojsc do niego jak ciagle bede krwawic... on jakies badania mi w ogole bedzie chcial zrobic??

Gość -Cyniczka-
Na pewno przeprowadzi wywiad. Zdarzało mi się być na wizycie podczas okresu, nigdy mnie lekarz wtedy nie badał, ale z drugiej strony ja szłam wtedy po receptę zazwyczaj, nic się nie działo niepokojącego i nie było potrzeby badania. Jak będzie u Ciebie tego nie wiem. Generalnie wydaje mi się, że lekarze raczej unikają badania w trakcie krwawienia, bo to nie jest komfortowe dla pacjentki a i gabinet się może ubrudzić ;) ale w zasadzie może chcieć sprawdzić z jakiego powodu to krwawienie. Wywiad to nic strasznego: -data pierwszej miesiączki -data ostatniej miesiączki -czy współżyjesz (być może pyta o przybliżoną datę pierwszego razu, ale tego już nie pamiętam, z tym, że Ty i tak powiesz o pierwszym razie, bo z tego może wynikać to krwawienie) -jak długie są cykle i miesiączki, jak obfite miesiączki -czy rodziłaś -czy byłaś w ciąży -no i w czym problem Jeśli będzie chciał Cię zbadać to idziesz za parawan, rozbierasz się od pasa w dół i kładziesz się na fotel. Lekarz może użyć wziernika, żeby zajrzeć do środka, zbadać może też palcami uciskając brzuch. Czy zrobi to u Ciebie przy pierwszej wizycie nie wiadomo. Jeśli nie to warto się zgłosić jeszcze raz jak krwawienie minie, żeby to zrobił. A po miesiączce na cytologię :)

Gość almost20
dzięki jeszcze raz bardzo ;) po prostu niepokoi mnie to krwawienie... mam nadzieje ze to juz okres, a jesli nie to ze mi po prostu juz za niedlugo przejdzie. a do lekarza sie wybiore w najblizszym czasie w takim razie