Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salta

Jaki samochód dla poczatkującego kierowcy ?

Polecane posty

Gość salta

Jak w temacie.Dodam, że dla kobiety, na okres około roku.

Gość dfsgdfsdafagsad
Audi Q6 :P

Gość czarnulka0909
cieniasek :)

Gość _żmijka_
najlepiej służbowy

Gość kasia basia ela
Panda :) bardzo zwrotny, łatwo się prowadzi, mały, fajny

Gość gosiamuahh
Polecam Ci Suzki Swift. Zainteresuj się najmniejszą wersją 3-drzwiową. Najlepiej z silnikiem 1.3. Nie przerażaj się tym co piszą na forach "specjalistycznych" o tym samochodzie. Ja posiadaj takowegoż i: pali tyle co nic (4,5-5l), jest bezawaryjny (nasz 'zielona strzała' jest u nas 13 lat - nigdy nas nie zawiodła, żadnych ponadplanowych wizyt w serwisiwe). Tylko przeglądy co rok. Przy tym to baardzo tanie auto. za 8 letni egzemplarz w dobrym stanie zapłacisz 5-6tys.zł Tak jak mówiłam. Szukaj krajowej wersji (sprowadzane to wraki), najlepiej od I. lub II. właściciela, najlepiej bezwypadkowego, z silnikiem 1.3 (wystarczające jest zwykłe 1.3 , jeśli lubisz poszaleć kup wersję GTi - rówwnież świetna), jeśli chodzi o wyposażenie to jest ogólnie ubogie, ale werasja GLX i wyższa to już nie taki golas (m.in. elektryka, centralny zamek, alarm, immobiliser...). Znam przynajmniej 6 osób posiadających Swifty, których są zazwyczaj pierwszymi właścicielami (po prostu są to tak dobre samochody, zę nikt ich się nie chce pozbywać) . Nikt na Swifta nie narzeka. Ufff..x sporo napisałam... troszkę się w temacie orintuję wiec jak coś to mogę coś więcej doradzić :P

Gość gosiamuahh
Polecam Ci Suzki Swift. Zainteresuj się najmniejszą wersją 3-drzwiową. Najlepiej z silnikiem 1.3. Nie przerażaj się tym co piszą na forach "specjalistycznych" o tym samochodzie. Ja posiadaj takowegoż i: pali tyle co nic (4,5-5l), jest bezawaryjny (nasz 'zielona strzała' jest u nas 13 lat - nigdy nas nie zawiodła, żadnych ponadplanowych wizyt w serwisiwe). Tylko przeglądy co rok. Przy tym to baardzo tanie auto. za 8 letni egzemplarz w dobrym stanie zapłacisz 5-6tys.zł Tak jak mówiłam. Szukaj krajowej wersji (sprowadzane to wraki), najlepiej od I. lub II. właściciela, najlepiej bezwypadkowego, z silnikiem 1.3 (wystarczające jest zwykłe 1.3 , jeśli lubisz poszaleć kup wersję GTi - rówwnież świetna), jeśli chodzi o wyposażenie to jest ogólnie ubogie, ale werasja GLX i wyższa to już nie taki golas (m.in. elektryka, centralny zamek, alarm, immobiliser...). Znam przynajmniej 6 osób posiadających Swifty, których są zazwyczaj pierwszymi właścicielami (po prostu są to tak dobre samochody, zę nikt ich się nie chce pozbywać) . Nikt na Swifta nie narzeka. Ufff..x sporo napisałam... troszkę się w temacie orintuję wiec jak coś to mogę coś więcej doradzić :P

patrząc na opłaty OC oraz na ceny samych aut. To z tanich seicento 900 i matiz 800.

Gość gosiamuahh
seicento w razie wypadsię jak hcarmonijka... panda prowadzi się jak okręt... fajne są jeszcze np: Seat Ibiza, Peugeot 206 (tylko w tym wypadku aby kupić porządny egzemplarz potrzeba duuuużo szczęścia) ogólnie wszystkie samochody są fajne tylko trzeba je KOCHAC:*

fakt seicento w wypadku kiepsko wychodzi ale jak na pierwsze auto dobry mały części tanie wszędzie zrobią. Nawet gdyby coś się stało z autem strata mała.

nie kochać auto tylko trzymać się regularnego wymieniania części i płynów,olejów. Wtedy auto mało się psuje i nie ma przykrych niespodzianek.

Gość gosicaa
biorę pod uwage też to pierwsze auto = małe umiejętności i wypadek może się zdarzyć.. a bezpieczeństwo jest baardzo ważne do Swifta szczęści też w cenie barszczu :D

tylko swift szybko rdzewieje i tak jak seicento marne szanse wyjść bez szwanku z wypadku.

Gość salta
Jak na pierwsze autko nie chciałabym niczego drogiego.Wiadomo, że przy braku doświadczenia o jakieś uszkodzenia, nie jest trudno. Wydatek 6 tyś .na nie więcej więcej niż rok raczej mija się z celem. Myślałam o kwocie nie wyższej niż 3 tyś. Znajdę coś za takie pieniądze? Czy tylko rower ? :)

to teoretycznie lepiej poszukać matiza wersję z poduszką powietrzną. Najlepsza wersja to miała poduszkę klimę i abs. W testach zderzeniowych 3 gwiazdki miał;)

za 3 tysiące to tico,seicento. Gdybyś miała 5 tysięcy to można kupić w niezłym stanie matiza. Jak poszukasz to nawet w bogatszej wersji.

ta jasne automat sypnie się to naprawa przekroczy wartość auta. Kupuj tylko manualną skrzynią auto.

Gość salta
Nie wydam 5 tysięcy, niestety :( Mamy z mężem opla astrę 1,8 cm,90 KM.,ale mnie jazda nim nie odpowiada.

Gość ja nie jestem z ca
golf cors polo tigra puma panda cienias

Nie ma co się czarować za 3 tysiące ciężko coś kupić żeby pojeździć i nie pakować sporo kasy. Zazwyczaj takie auta najlepsze czasy mają za sobą. Stąd rozglądaj sięza małymi autami typu seicento,matiz ,tico. Często takie auta można kupić od pierwszego właściciela z niedużym przebiegiem. Zazwyczaj w niezłym stanie technicznym.

Gość salta
Nigdy nie jeździłam automatem.Nie mam problemów z manualem, więc nie myślałam o automacie i niestety słyszałam, że naprawy są piekielnie drogie.

hehe fiat panda odpada żeby myśleć o zakupie to min 9 tysięcy trzeba mieć. Golfy za tą cenę to 2 może gdzieś 3 ale auta ściągane z zagranicy i zazwyczaj po wypadkach...

może pomyśl o seicento 900 lub 1100. Ten ostatni silnik był najlepszy. Z tego co piszesz będziesz sama jeździć lub z mężem. Ceniasa odradzam z silnikiem 700 jeszcze na gaźniku masakra potem z regulacją.

Gość salta
Sprawiadliwa- jakie masz auto i ile kosztowało? Nie powiesz chyba,że 3 tysiaki?

tylko sprawiedliwa pamiętaj że tam automaty są powszechne a u nas dość mało aut ma takie skrzynie. Ciężko potem znaleść warsztat co to by naprawił.