Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzę o koleżance

tak rozpaczliwie chcę mieć przyjaciółkę!!!

Polecane posty

Gość marzę o koleżance

Mieszkamy sobie z narzeczonym już ponad 2 lata razem - jesteśmy "samotni", ja wciąż marzyłam że poznamy jakąś parę, ale w sumie nie mieliśmy jak? Więc siedzimy jak kołki cały czas w domu, a jedyne rozrywki to pójście WE DWOJE do kina czy knajpy. Oczywiście zostali nam starzy znajomi, ale najbliższy nasz znajomy mieszka 300 km od nas, więc właściwie z nimi utrzymujemy tylko sporadyczny kontakt na gg. Potem zaczęłam marzyć już tylko o koleżance. Dziś nawet śniło mi się, że mam przyjaciółkę, że rozmawiamy o babskich tematach, śmiejemy się itd. Tym bardziej że w liceum i na studiach miałam dwie kochane przyjaciółkę, więc wiem jakie to wspaniałe - niestety kontakt z nimi jest dawno urwany (wyjechały za granicę). Po południu zdesperowana pomyślałam - raz kozie śmierć i napisałam na facebooku do dwóch moich koleżanek z czasów jeszcze liceum (innych niż w/w). Specjalnie po to założyłam konto! Oczywiście uruchomiłam wyobraźnię, podekscytowana pomyślałam że któraś odpisze, spotkamy się, zaprzyjaźnimy się, pewnie będzie miała chłopaka lub męża, więc będziemy się spotykać we czwórkę, ciekawe gdzie mieszkają, jaki mają dom, wyobrażałam sobie jak spędzamy razem czas itd... No szaleństwo! Żadna do tej pory nie odpisała :( Kocham mojego faceta oczywiście... ale brak mi po prostu przyjaźni z inną osobą

Gość tiaaaamka
gdzie mieszkasz?

Gość marzę o koleżance
kuj-pom

Gość Hikataro9876
no właśnie gdzie??:)

Gość tiaaaamka
eeeehhhhhhhhh szkoda daleko :/

Gość Hikataro9876
Wiem co czujesz. Pozdrawiam

Gość Hikataro9876
a szuka ktos znajomosci z dolnoslaskiego?

Gość Hikataro9876
DLA AUTORKI:) Miałam kiedyś przyjaciół - może i nie miałem - dzisiaj nie mam żadnego - już i nie dbam o to - kilka myśli mej duszy stało mi się ciałem: z nimi ja się przyjaźni zajmuję robotą. Jedna myśl to pojęcie nieograniczonej, wszechposiężnej wolności, wiecznej i niezłomnej, która duszę człowieka, jak i morza człony, spaja w jednej, harmonii świętej i ogromnej. Druga myśl to pojęcie bohaterstwa, cnoty najpiękniejszej z cnót wszystkich, aż dziecięco męskiej, bo jej hełm wszystka młodość ducha kuje złoty i stawia posąg biały w grocie czarnoksięskiej. Trzecia myśl to pojęcie geniuszu, władanie wszechmocne, moc wszechtwórcza i wszechrozumienie, treść, w której wiekuiste zawarło się trwanie i z której ogień bytu czerpie swe płomienie. Czwarta myśl to pojęcie piękności natury i jej umiłowanie i piękna pojęcie, które miąższ modeluje i wiedzie kontury, oznacza poryw, zamiar, obwód i napięcie. Piąta myśl to pojęcie ciszy i przestrzeni, i światła, w zwiąż jedności zespolonych razem, które mi się być szczęściem zagrobowych cieni wydają, a w śnie - bytu ich godnym obrazem. Szósta myśl to pojęcie prawdy i bezwzględnej sprawiedliwości w życiu, myśl niezmiernie trudna, by duch w wydatkach nie stał się nazbyt oszczędny, droga jego zbyt zimna i nazbyt odludna. Siódma myśl to pojęcie rozumnej dobroci, najtrudniejsza ze wszystkich i jedynie bogom w całej pełni dosiężna - ona jednak złoci skroń światłem najpiękniejszym, marmur ściele nogom. To moi przyjaciele - wśród mego pokoju oni mnie otaczają, oni ze mną mówią, oni mnie pragną podnieść do swojego stroju, oni chcą, abym słyszał to, co postanowią. To moi przyjaciele - tych myśleń siedmioro, krążą one jak ptaki około mej głowy - - trosk moich i mych smutków w pierś swoją nie biorą i wzrok mają królewski, dumny i surowy...

Gość marzę o koleżance
Szkoda że są portale randkowe, a nie ma zwykłych "Szukam przyjaciółki/przyjaciela" - niestety to by się wszystkim kojarzyło z podtekstem erotycznym :O

Gość nie obiecuj sobie zbyt wiele
kolezanke moze jakąś znajdziesz ale przyjaciółke to raczej ...bądz ostrożna !na prawdziwe przyjażnie pracuje sie latami .Wiem coś o tym bo mam juz prawie 40 lat i po drodze kolezanek było maasa ale przyjaciół -prawdziwych mam tylko dwoje .Sprawdzili sie w życiu a reszta ..ech szkoda gadać 🖐️

Gość tiaaaamka
fajnie by było :)

Gość Hikataro9876
Teoretycznie na niektorych portalach randkowych jest możlwiość poszukiwania tylko przyjaciela jednak nie wierzę w szczere intencje nowo ewentualnie poznanej osoby na tego typu stronach www. Pozdrawiam

Gość jajko niespodzianka.
Jestem w identycznej sytuacji. Mieszkam z chłopakiem daleko od rodzinnego miasta. On pracuje, ja szukam pracy od 2 miesięcy i jest mi strasznie źle, czuje się samotna. Nie mamy tu zbyt wielu znajomych, a jeśli już to jego koledzy z którymi czasem spotykamy się na piwo . Marzę o tym żeby poznać jakąś dobrą koleżankę , żeby móc porozmawiać z nią o babskich pierd.ołach, niestety już tak mam że trzymam ludzi na dystans i mam co do nich dość duże wymagania, po prostu nie zakoleguje się z pierwszą lepszą kobietą, a inteligentną , dojrzałą z poczuciem humoru. Mam 21 lat i marze żeby zacząć spędzać czas z kimś innym oprócz chłopaka, podobnie jak ty często chodzimy do restauracji, kina, spędzamy miłe wieczory, ale jak dojdzie do kłótni np. chciałabym móc się wygadać komuś zaufanemu. Niestety koleżanki mieszkają daleko i z niektórymi straciłam kontakt a z innymi spotykam się rzadko albo gadam na gg. Nie jestem zbyt otwarta , mój facet o wiele łatwiej nawiązuje kontatkty i praktycznie wszytskie osoby oprócz niego które widuje to właśnie jego znajomi....

Gość jajko niespodzianka.
I tak samo jak ty mieszkam z facetem od 2 lat, to ze względu na studia.

Gość marzę o koleżance
zamilkłam, bo rozmawiam z jedną z nich :) napisała :)

Gość albehtiinne
jak kobieta ma faceta to po co jej spotkania z koleżankami?

Gość oydalla
ja marze o duzej kasie a nie o przyjazni

Gość Dorotka33
hej mam 21lat i jestem z kujaws. pomorskie. Chciałabym poznac jakąś sympatyczna koleżankę :) mam dużo wolnego czasu , brakuje mi rozmów , pójścia na kawe, piwo itd mam chłopaka , ale chcę mieć także przyjaciółkę z którą będę mogła pogadać o wszystkim i spotkać się. Myślę, że jestem w porządku , umiem słuchać i pocieszyć kiedy trzeba. Miałam kiedyś trzy dobre koleżanki , ale niestety jedna okazała sie fałszywa , druga wyjechała na studia, a trzecia wyszła za mąż urodziła dziecko i zamieszkała w miejscowości swojego męża. Brakuje mi tego wszystkiego strasznie:( Jeśli Ktoś jest z Torunia, Bydgoszczy , Włocławka ,Brodnicy albo z okolic pisać , ja mieszkam koło kowalewa kujawsk-pomors , a od września zaczynam studium w Bydgoszczy albo Toruniu. Pozdrawiam:)

Gość Dorotka33
Ps . to mój mail dorotka.kotka@onet.pl :)

Gość Tatti
Hejka! mam 22lat i jestem z Bydgoszczy. I też chciałabym poznac jakąś sympatyczna koleżankę.moj mail tatti@online.ua