Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala mała

macie jakiś fajny i łatwy przepis na ciasto zeby poczęstowaćkoleżanki w pracy ??

Polecane posty

Gość ala mała

niedługo mam imieniny i trzeba będzie poczęstować koleżanki w pracy kawa i ciastem macie jakieś sprawdzone i łatwe przepisy na fajne ciasto ?

Gość banalny przepis:)
Domek Baby Jagi:) Potrzebujesz: -herbatniki(te większe) -serek waniliowy 450-500g (jogobella albo pewsident, danio za rzadki więc odpada) -brzoskwinie świeżą albo z puszki, albo ananasa jeszcze, albo co lubisz -polewa czekoladowa 2x Układasz na folii spożywczej 3 rzędy po np 6 albo 9 ciastek w każdym(przydatna długa tacka do tego, albo robimy to na blacie) Na środkowy rząd dajesz wymieszany z owocami (albo galaretką pokrojoną w większe kostki, czy kandyzowanymi owocami) serek. Łapiesz za folie i składasz do środka "ścianki" domku, polewasz czekoladą żeby się trzymało i posypać wiórkami kokosowymi albo pałeczkami cukrowymi gotowe:) Musi postać trochę aż herbatniki nasiąkną-prosty skromny i pyycha;)

Gość czeslawa...:)
u mnie wszystkie robia teraz 3bita. 3bit w poniedzialek, 3bit w srode, czwartek i piatek. nie ma swieta bez 3bita. ale ja lubie, wiec mi nie przeszkadza :)

ja pieke trzy placki bezowe. dziele je z: 6 bialek 1 szklanki cukru szczypty soli lyzki maki ziemniaczanej lub proszku budyniowego i szklanki siekanych orzechow. placki bezowe przekladam masa z: serka mascarpone 250g smietany kremowki (1 mala okolo 200 ml) 1/2 szklanki cukru 50 g gorzkiej startej czekolady wierzch dekoruje orzechami, platkami migdalowymi, stopiona biala czekolada i wiorkami z gorzkiej czekolady wstawiam na noc do lodowki... mniam!!