Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hydra ajkju

czy warto kupic nowy komputer stacjonarny?

Polecane posty

Gość hydra ajkju

moi rodzice chca kupic nowy komputer, poprosili mnie zebym czegos poszukala na necie... ja doradzam im laptopa, ale przyzwyczaili sie do stacjonarnego jakiej firmy stacjonarny, a jakiej laptop byscie polecili dla starszych osob? bede bardzo wdzieczna za rady :)

ja miałam laptopa, który i tak stał ciągle na stole (dopóki nie miałam włamania i mi go nie ukradli :O ). Potem kupiłam sobie stacjonarny (złudne wrażenie, że trudniej go będzie wynieść :) ), ale używany, znajomy mi złożył. Za 1100 zł dostałam prawie nowy komp, płaski monitor, mychę i klawiaturę i jestem bardzo zadowolona. Na danych technicznych się nie znam, ale widzę, że mój kawaler tłucze na nim w różne gry, więc chyba nie jest taki zły :)

Gość maturks4
Jak przyzwyczajeni, jak nie wyjeżdżają na wakacje z komputerem (bo dzięki bogu umieją się jeszcze od niego odkleić), to tylko stacjonarny. Taniej, wygodniej

Gość hydra ajkju
no wlasnie mobilnosc nie jest im prawie w ogole potrzebna, ale jednak stacjonarne staja sie historia, czy nie? sama nie wiem... doradzcie prosze co kupic :)

Ja też mam stacjonarny poskładany i jestem zadowolona. A laptopa bałabym się dać rodzicom w ręce.

Gość hydra ajkju
mowicie, ze taniej? a w takim sklepie typu media markt oplaci sie kupic taki komputer?

dobra rada: w numerze PCFormat 3/2011 na stronie 110, jest artykuł Nowy komputer, najlepsza konfiguracja. Polecam.

Gość krystynna
to już lepiej poszukałabym w sklepie internetowym, zresztą wszystko można wrzucić w porównywarkę cen i wtedy ocenić gdzie najtaniej. W elektronicznyswiat.pl mają dobre ceny, dlatego tam warto zajrzeć

Gość kierowca bombowca
Tylko laptop, stacjonarka prądu zeżre niepotrzebnie, a starsi nie graja wiec kupujesz lapka najtanszego z gwarancją ja z allegro kupilem u nich www.regen.com.pl maja w sklepie lapki z 12miesiecy gwarancji bo zajechałem sam po odbiór, jak takiego z gwarnacja kupiłem za 700zł. o np. takiego http://allegro.pl/ladny-hp-6000-geforce-2-1ghz-3gb-120gb-intel-gwar-i2857152460.html

Gość kierowca bombowca
:p :;p hahah lol, za 2tys masz latka co spelni twoje oczekiwania

jasne laptop mały monitor mała klawiatura wyjątkowo niewygodna mysz nic, tylko laptop dla starszych ludzi zakup będzie trafiony jak kulą w płot 1

Gość laptopy nie są do gier
moja siora ma sims 3 ze wszystkimi dodatkami i laptop ledwie zipi i nie uciąga tej gry a jest z dobrymi parametrami

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
Kurwa takie pytania to tylko w pl NIGDZIE NA ŚWIECIE NIE KUPUJE SIĘ JUŻ STACJONAREK I LUDZIE SIĘ Z TEGO ŚMIEJĄ. Bo kupujesz a) konsolę do gier b) laptopa do wszystkiego c) convertible tablet do wszystkiego d) tablet lub netbok do netu i zabawy e) TELEWIZOR I KOMPA W JEDNYM tu masz do wyboru androida albo zwykle windowsowe. WIĘC NA JAKI CHÓJ CI STACJONRKA? Jak mają stary tv w cenie nowego tv i kompa kupią za 2500pln jedno i drugie all in one 24 cale

Gość kierowca bombowca
można kupić 17cali, co tam bredzisz ewa? myszki na usb juz tez nie da sie podłączyć, nie ma jak zagracic pokój

Gość kierowca bombowca
laptopy nie są do gier - czyli jakimi parametrami? jak nie wiesz to trzym morde na kłodke

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
jw NIKT W USA NIEMCZECH itd nie kupuje stacjonarek i jak coś są tylko na zamówienie. I to tylko porządne sprzęty za > 3 tyś BO jw PO JAKI CHÓJ ? Kupujesz konstole i masz spokój każda gra pójdzie. Kupujesz tablet masz gry z androida mające duża grywalność. A dla ludzi którzy nie potrafią się rozstać z stacjonarką są własnie all in one. Do kuchni np. Dostajesz mał telewizorek. NAJCZĘŚCIEJ DOTYKOWY. I masz całkiem niezły sprzęt do gier.

Gość tezzze
tez mialam taki problem pol roku temu, ale jak znalazlam na allegro moje cudo (laptopa) to kupilam bez chwili wahania. trafilo sie slepej kurze ziarno mozna by rzec. komputer sprowadzony ze szwecji, nowka tylko trzeba było polskiego windowsa wgrać. dałam 2500 za komputer, gdzie takiemi samymi parametryami komp, teraz po 7 miesiacach kosztuje ok 5 tys :classic_cool:

Gość tezzze
laptopy nie są do gier - moj laptop bez problemu ciagnie the sims 3 jak i diablo 3, wiecej nie wiem, bo tylko w to grywam. poza tym "dobre parametry" - co to znaczy jak sie chce na komputerze grać? trzeba szukać takiego z dobra karta graficzna.. tyle w temacie. jak sie dobrze poszpera mozna wyłuskać laptopa z karta o 3 klasy wyzsza nic normalnie w tej grupie cenowej maja

Gość tezzze
trzba sobie znaleźć dobre rankingi kart graficznych i na to patrzeć w pierwszej kolejnosci, potem na reszte

Gość anonimowo bo problemy jakie
tezze ?? Pomyśl kurwa konsola kosztuje max 1 tyś pln!! xbox z kinektem przed swiętami 999 a w biedronce ps z ruchem 799 tak? Więc pomyś czy kurwa warto wydawać więcej nawet na tego laptopa ? ANO NIE Lepiej kupić konsole. I w to idą też producenenci gier. Chociażby ta księga czarów harry potter. Gra kosztuje 130pln!! TO dużo ? Wcale nie jak porównasz koszt gier na pc. Dlatego za max 5 lat gry będą tylko na konsole. A na pc zostają gry sieciowe i strategie. Za 1800 kupisz porządnego lapa na i3 i zintegrowanej 4000 + 6gb ramu i ci starczy na wszystko. Wybrać dobrej jakości i po problemie. Dodaj 1 tyś na konsole i masz < 3 tyś

Gość tezzze
co ty sie tak kurwa spinasz? :D moja sprawa co kupiłam :o na konsole to jeszcze trzeba mieć telewizor jak już tak koszty wyliczasz :P

Gość Agatahava
Inżynier jak na zachodzie nikt nie ma PC mieszkasz tu w ogóle? Mam sporo znajomych anglików i prawie każdy w domu ma PC albo maca ale co ty o tym miesz ciebie nie stać na kompa za 6tys gry na konsole? Dobry żart nikt już nie gra na konsoli, za słaba grafika, mój facet sporo gra i mówi że obecne konsole to gowno, także nie pieprz

Gość zenek_D
Ja to mam w planie inwestycję w markowy komputer. Niezłe stacjonarki mają na stronie www.itpromo.pl i najbliżej mi sercem do produktów Asusa...pytałem już ich o dostępność i szczegóły i wygląda, że się zdecyduję...ale jeszcze potrzebuję się z tym przespać ;>

Gość Juriczek
Tak sobie patrze co mówicie i k***a jedna wazna rzecz lapotp nie jest do gier idioci . i tak po pewnym czasie k***a procesor zacznie sie przegrzewac i bedzie sie wylaczac komp . Lapek jest raczej do internetu yt itd pc do gier c. Wiec skonczcie p******ic ze diablo srablo za rok to ci k***a ten laptop w********i gwozdzie . Polecam stacjonara jesli rodzice sa na miejscu bo mam laptopa tez byl super pogralem rok i sie k***a troszke zdziwilem jak mi zaczal sapac wiec posluchaj .

Gość gość
Laptopy są o wiele wygodniejsze i mniejsze. Zależy jaki budzet masz i do czego będą używane. Na http://www.itserwis.net/ znajdziesz bogaty wybór lapków.