Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvvvvvvv20

podkład do twarzy...poradzcie cos

Polecane posty

Gość vvvvvvvvv20

Otóz do tej pory nie uzywalam wogole podkladu tylko sam puder prasowany ale jak wiadomo do tego jeszcze musial byc korektor bo sam taki puder wszystkiego nie zakryje. Myslalam nad tym aby wkoncu sprobowac podkladu tylko wlasnie nie wiem jaki. Slyszalam ze z takich dobrych a tanich to z firmy Soraya. Co myslicie? poradzicie jakis konkretny? Mam jeszcze 3 pytanka. Czym sie rozprowadza taki podklad, czy trzeba dodatkowo nakladac puder sypki albo prasowany zeby cera sie nie swiecila i czy taki podklad nie zacznie mi splywac w pewnym momencie dnia. Piszcie, prosze

Gość qwwva
soraya i dobry podklad :D soraya to w ogole nie jest dobra firma...

ja używam Lirene - ta sama cena co Soraya, tylko mi Soraya przestarsznie wysusza skórę buzi i po prostu nie mogę jak mam taką spiętą suchą skórę. na to nakladam puder prasowany z Rimmella. A, podkład Lirene rozprowadzam zwyczajnie palcami.

Gość vvvvvvvvv20
aha czyli mam rozumiec ze sam podklad nie wystarcza?

autorko, jesli nie musisz to nie uzywaj podkladu. podejrzewam ze Twoja skora jest względnie ok skoro tyle czasu wystarczal Ci sam puder. ja raz na jakis czas robie sobie odpoczynek od podkladu i stan cery bardzo sie poprawia. producenci zachwalają swoje produkty obiecując cuda - nie zatykają porów, poprawiają kondycję skóry bla bla bla... a prawda jest taka ze im mniej kosmetykow na twarzy tym mniejsze obciążenie dla skóry.

ja po sorayi mialam sucha cere i splywalo mi wszystko. Wyprobowalam juz chyba wszystkie podklady lacznie z vichy ktory szalu nie robi. W koncu poszlam do dermatologa i polecil la roche toleriane teint, trzyma sie caly dzien, perfekcyjnie kryje uzywam do niego jedynie brazera na policzki. Mozna kupic probki na allegro bo normalnie ponad 7dych kosztuje. Wazne jest tez to ye nie zatyka porow

Gość lesandrie
Według mnie najlepszy podkład to Revlon Colorstay. Dobrze kryje, jest lekki, zlewa się ze skórą, nie widać go na twarzy. Bardzo duża gama odcieni. Cena bardzo przystępna jak na tak dobrą jakość (ok. 60 zł). Wcześniej używałam podkładów droższych firm (clinique, lancome) ale według mnie Revlon im dorównuje. Po nałożeniu podkładu i lekkim przypudrowaniu strefy T, mam ładną cerę od rana do wieczora. Polecam również puder Eveline - w czarnym prostokątnym opakowaniu. Jest świetny, a cena zwala z nóg (ok 15 zł!)

Gość jezeli chodzi o podklady
to polecam firmę Revlon.

Gość megaaan
Rimmel lasting finish-bardzo go lubie, cena to ok 25 zł

Gość vvvvvvvvv20
Fakt moja cera nie jest taka zla ale nie jest tez idealna. Jakos sobie zawsze radzilam z samym pudrem i korektorem ale jednak wydaje mi sie ze ta cera z podkladem wyglada ladniej, nie sadzicie? Mam 20 lat jak cos a fundusze niestety ograniczone jak to zwykle bywa w tym wieku

Gość ropucha m.
wszystko zalezy od rodzaju cery - jedne potrzebuja bogatych, nawilzajacych podkladow, a inne kobiety bardzo trwalych, matujacych... w moim przypadku dobrze sprawdza sie wspominany Revlon Colorstay do suchej i normalnej cery

Gość vvvvvvvvv20
Fakt moja cera nie jest taka zla ale nie jest tez idealna. Jakos sobie zawsze radzilam z samym pudrem i korektorem ale jednak wydaje mi sie ze ta cera z podkladem wyglada ladniej, nie sadzicie? Mam 20 lat jak cos a fundusze niestety ograniczone jak to zwykle bywa w tym wieku

Gość lesandrie
Revlon jest wydajny. MI jedna buteleczka starcza na 3 - 4 miesiące, więc myślę, że nie jest aż taki drogi...

Gość vvvvvvvvv20
chcialam jeszcze dodac ze interesowal by mnie podklad taki zeby po nim moja cera wygladala naturalnie a nie taki ze bym wygladala jakbym miala tone tapety na twarzy;/ A tak wogole na jak dlugo wam starcza taki podklad?

Gość vvvvvvvvv20
hmm 3-4 miesiace to nawet calkiem duzo

Gość vvvvvvvvv20
a jaki konkretnie rodzaj musialabym sobie kupic zeby to wygladalo naturalnie?

Gość lesandrie
Revlon Colorstay. http://perfumeria-befree.pl/files/Revlon%20ColorStay%20podklad.jpeg Wygląda bardzo naturalnie na twarzy. Tak jakbyś nie miała podkładu. Najlepiej idź do drogerii i tam z pomocą ekspedientki dobierz odpowiedni odcień. Weź też pod uwagę, że idzie wiosna więc twarz pewnie CI się opali.

Gość ja tez polecam Revlona
podklad ten mam juz ponad 5mcy i dopiero zuzylam pol buteleczki:) jest bardzo wydajny ja mam odcien Buff bo mam jasna karnacje, trzyma sie dobrze, nie sciera, nie roluje, nie brudzi:) za podklad dalam niecale 40zł na allegro ale najpierw poszlam do drogerii i wybralam kolor a pozniej zamowilam na all bo w sklepie kosztowal ok 70zł;)

Gość gzrgzrgdtger
chrzanicie, revlon (jesli ktos ma mieszana/tlusta cere) jest bardzo ciezki, zatyka pory i ciezko sie go rozprowadza. jest idealny do wieczorowego makijazu, a nie do uzywania na codzien... za kilka lat bedziecie plakac. te rimmele etc to samo. zainwestujcie w naturalne produkty (np. alverde - niestety do kupienia tylko w niemczech), czy podklady mineralne. podklad musi byc lekki, ma kryc LEKKIE zaczerwienienia. od tych gorszych jest korektor i ZAPAMIETAJCIE TO!!!

Gość lesandrie
Nie zgadzam się z tą opinią. Revlon nie jest ciężkim podkładem. Ja mam akurat cerę normalną i nie zauwazyłam, żeby zatykał pory. Poza tym podkład chroni cerę przed kurzem, zanieczyszczeniami, promieniami uv. To, że szkodzi skórze to mit. Nowoczesne podkłady zawierają substancje pielęgnacyjne. Skóra się starzeje. Przecież to logiczne, że za kilka lat będzie w gorszej kondycji. Bez znaczenia czy używa się podkładu czy nie!

Gość ja tez polecam Revlona
ja mam wlasnie cere mieszana i do takiej kupilam Revlon i nic mi nie zatyka, nic nie wyskakuje:) przychodze do domu i od razu zmywam makijaz, a do tego ten podklad jest lekki i uzywam go samego, tzn nie pudruje bo to wlasnie pudry zatykaja pory;)

Gość vvvvvvvvv20
Tylko niestety podklad z revlona jest dla mnie za drogi:( nie zarabiam jeszcze na siebie takze wiecie...:(

Gość lesandrie
To może poczytaj na forum wizażu? Świetne źródło wiedzy o kosmetykach.

Gość dddddd
avon ma podkład max czy cos takiego taki muss co dobrze sie dopasowuje do cery i praktycznie go nie widac

Gość vvvvvvvvv20
No wlasnie mialam pytac co sadzicie o podkladach z avonu? macie jakis wyprobowany? widze ze na allegro mozna je kupic taniej. Piszcie co o nich sadzicie i odrazu czy trzeba nakladac na niego puder jak bedziecie podawac przyklady:)

Gość gjtfzmzr
avon to nie jest dobra firma, zainwestuj w revlon, na allegro tego pelno w niskich cenach, wiec do 30-40 zl kupisz cos porzadnego na kilkamiesiecy w normlanej palecie kolorow a nie 5 do wyboru na krzyz :o

Gość mineralll
ja uzywam maybelline pure liquid mineral - kiedys byl odcien 008 porcelain, niestety nigdzie nie moge go dostac - wiec wybralam nude 040