Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniuskamamuska

Ucisk dziecka a spuchnięta warga sromowa?

Polecane posty

Gość Aniuskamamuska

Witam Kobietki! Spodziewam się drugiego dzidziusia, właśnie zaczynam siódmy miesiąc, moje Maleństwo od ok. 14 tyg strasznie uciska mi na prawą stronę, boli mnie noga, spojenie łonowe, nie mogę chodzić. Ze względu na ten ucisk jestem na L4. Od paru dni zauważyłam, że moje wargi sromowe spuchły, czytałam, że to normalne. Ale dziś zauważyłam, ze prawa warga sromowa strasznie spuchła, zrobiła się duża i trochę boli. Nie mam upławów. Czy któraś z Was też tak miała lub ma, co to może być, jak sobie pomóc? Mój gin. przyjmuje tylko raz w tygodniu i w tym już nie mam szans się do niego dostać.

Mi w trzecim trymestrze puchla prawa strona spojenia lonowego i bardzo bolalo. niestety nic nie pomagalo iale przeszlo po porodzie. unikalam po prostu sytuacji w ktorych mi puchlo czyli dlugiego stania i robilam sobie oklady lodu.

Gość aniuskamamuska
Dziękuje. Ja właśnie też tak mam, spuchnięta i boli. A co na to Twój lekarz?

Powiedzial ze to sie zdarza, ze dziecko na jakas zyle naciska, jak jestem w pozycji stojacej i wtedy mi puchnie. i nic sie na to nie poradzi, musisz przetrwac do porodu i lagodzic. mi kazal amolem nacierac ale jednak zdecydowalam sie na oklady z lodu bo przy czestym stosowaniu amolu czulam straszne pieczenie skory.