Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baaaardzo prrrosze

ile opiekunek powinno być w żłobka dla 13 maluchów

Polecane posty

Gość baaaardzo prrrosze

1 malec - 9 mcy 5 - ok 14-17 mcy 7 - 17 mcy - 2,5 roku ile powinno być opiekunek na taką grupę? nigdzie nie mogę tego znaleźć

Gość kjadgfdshgf
ja pracuje w zlobku niestety u mnie jest tak ze w grupie 16 osobowej maluchów od 1,2 mce do 2 lat jest 2 opiekunow ! dziwie sie rodzicom ze nie interweniują to chyba ich nie wiedza ;/ a my musimy tak pracowac gdyz nie mamy nic do powiedzenia skoro rodzice sa zadowoleni ale jest masakra... chyba ciezej niz na budowie sie zasowa ;/

Gość sasnakakakaaaa30
u mnie w grupie zlobkowej bylo najpierw bo to bylo dla dzieci od 1,8 roku do 3 lat. 1 grupa- 2 panie+ 1 pomoc 2 grupa starsza- 2 panie i 2 pomoce.

Nie mam poojecia ile prawnie powinno byc opiekunek,ale mojej kolezanki corka jest w zlobku panstw. ,gdzie przebywa 23 dzieci w grupie i są 4 opiekunki Moje dzieci byly w grupie gdzie bylo ponizej 10 dzieci ,i byly 3 dorosle osoby,choc to byl żl. pryw.

Gość gość
Prawnie- jeden opiekun na 8 dzieci

Gość gość
Powinny byc minimum 2. Generalna zasada 1 opiekunka na 8 dzieci jeżeli wszystkie są starsze niż rok. Dla dzieci mlodszych niż rok1 opiekunka na 5 dIeci

Gość gość
1 opiekunka na 8 dzieci

Gość gość
w żłobku państwowym pracuje 10 lat, masz roic tak by rodzice byli zadowoleni a dzieciom nic sie nie stało, w grupie jest 24 dzieci z czego 12 idzie w tym roku do przedszkola a 12 jest mniejszych .paca jest harówą jestesmy nie doceniane przez dyrekcje od której nigdy nie usłyszałysmy dobrego słowa pracujemy ponad siły,,,wiekszość dzieci nosi pieluchy trzeba z 5 razy przewijac by miały czysto ,karmic ubierac przebieracpamietac o wszystkim bo rodzice chcą wiedziec o dziecku wszystko,np,czy jadło surówke na obiad ,dlaczego bluzka jest inna ubrana .ile skibek chleba zjadl,praca nasza jest baardzo ciężka

Gość gość
dodam jeszcze że pracujemy z dziecmi które mają 2 latka ,prowadzimy zajęcia ,robimy gazetki ,sprzatamy i zarabiamy najniższa krajową. jest nas po prostu za mało na tak liczną grupe dzieci,,,,,

Gość gość
Pracuje w zobku panstwowym. Jest 8 dzieci na jedna opiekunke. W grupie maluchowej jest zapisanych 37 :-) dzieci i chodzi tak ok 30' w gr sredniakowej zapisanych 42 chodzi 37. @ w starszakach 37 chodzi tak 32

Gość gość
Byłam przerażona bo w moim żłobku jest jedna opiekunka, która ledwie skończyła zawodówkę, druga nie wiem. Poza tym brak placu zabaw, katering. Powinno być więcej opiekunek ze względu na bezpieczeństwo dzieci i siły opiekunek. 9-10 godzin pracy z 14 dzieci w wieku 8 mies.-2,5 roku, to nie jest normalne...

Gość gość
No powinno. Tylko problem jest taki, że brakuje chętnych do pracy. W naszym zlobku jest 6 wakatow wolnych. Jeden na kuchni, reszta opiekunki.