Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maciekk21

Jak można pomóc dziewczynie się odchudzić

Polecane posty

Gość maciekk21

Mam do Was takie pytanko......jak moge pomóc mojej dziewczynie w odchudzaniu, konkretniej w zmobilizowaniu sie do odchudzania??? To nie jest tak, że ona mi się przez swoją nadwagę nie podoba czy coś w tym stylu. Ona bardzo mi sie podoba i kocham ją taką jaka jest (odkąd sie znamy ona jest przy tuszy) ale ostatnio tak utyła że zaczynam sie o nią martwić. Ona ma dopiero 20 lat a juz cieżko sie jej schylić albo zrobić nawet jednego brzuszka....bo przeszkadza jej otyły brzusch, na 3 piętro wchodzi z wielkim trudem a o takich sprawach jak bieganie wogóle nie ma mowy. Bardzo mi jej szkoda i chce jej jakoś pomóc ale kompletnie sie na tym nie znam i nei wiem jak. Dodam że ona ma tylko 160cm wzrostu a po ostatniej zimie jej waga osiągneła już 116kg i biedulce bardzo cieżko. Niestety jej nadwaga jest spowodowana przez łakomstwo....moje kochanie bardzo lubi sobie solidnie zjeść. Prosze o rady, ile powinna ważyć? jakimi cwiczeniami sie troszke rozruszać??

Gość Powinna wazyc 50-60kg a na
schudniecie to powinna sie wiecej ruszac, nie jesc slodyczy, jesc przede wszystkim warzywa, nie uzywac sosow, bialej maki, ziemniakow, makaronu, chleba. Ciezko bedzie. Ale mysle ze ruch przede wszystkim Skoro ma taka nadwage bedzie ciezko jej cwiczyc, na poczatek zalecam dlugie spacery i plywanie

Gość Karolineeeeeeeee999
116 kg i 160 cm wzrostu:( uuuuuu wspolczuje dziewczynie.

zapiszcie sie razem na base albo silownie. gotujcie zdrowo. i przede wszystkim namow ja na dietetyka. a jesli nei ma motywacji to niech zrobi podstawowe badania krwi - na pewno nei wyjda dobrze

Twoja dziewczyna jest chorobliwie otyła. A fakt, że ma dopiero 20 lat mnie zmroził... Proponuję na dobry poczatek: 1. Jak najczęsciej długi spacer. 2. Skoro lubi sobie dobrze pojeść to: zjadać 5 posiłków dziennie. 3. Batony, cukierki, gazowane napoje w odstawkę. 4. Smażone i tłuste w bok. To tylko początek. Później trzeba drastyczniej.

POWAŻNA RADA.. 1. ) Zapiszcie się OBOJE do dietetyczki, która ustali wam tydzień żywieniowy. i się tego tygodnia trzymać.. we dwójkę bo raźniej 2.). Zrobić to samo bez dietetyczki i się trzymać zasad. - posiłki 5 razy dziennie w 3h odstępach czasowych - rano największy posiłek potem mniejsze - ograniczyć tłuszcz, cukier w tych posiłkach - owoce i warzywa, ryby zamiast kurczaczka - nie przekąszać między posiłkami -1,5-2L WODY dziennie (oprócz herabat i kaw)