Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjajzhzhzhzhz

więc jednak dotrze do nas ta chmura

Polecane posty

Gość jjjjjjajzhzhzhzhz

ide kupic jod dla swoich maluszków

Gość jjjjjjajzhzhzhzhz
plyn lugola juz zakupilam wczoraj

Gość vtuvbhui
nie macie nawet krzty wiedzy.............jod jest niebezpieczny podawany bez wiedzy lekarza,zreszta motłochowi wszystko da sie wcisnac.

Gość Light in Silence
jaka chmura?

Gość jjjjjjajzhzhzhzhz
szwedzcy naukowcy informują że za dwa tygodnie dojda do Europy promieniotwórcze czasteczki z elektrowni atomowej fukushima

Gość jjjjjjajzhzhzhzhz
pisza o tym wszystkie media zachodnie i wp

Gość jjjjjjajzhzhzhzhz
wypierdalam do puszczy moze drzewa mnie ochronia przed promieniowaniem, poza tym moj maz lubie mnie walic jako tarzan

" Jednak zdaniem ekspertów z obu państw, chmura, gdy dotrze nad Europę będzie tak rozrzedzona, że nie będzie stanowić zagrożenia dla ludzi. " i tyle w temacie:O

Gość jjjjjjajzhzhzhzhz
podszyw

widzę, że tu tylko NieLubieNiedziel jest zorientowany/a w temacie. Nie siejcie paniki.

Gość przeżyłam czernobyll
naukowcy twierdzą, że chmura do nas nie dotrze a jesli nawet to skażenie nie będzie niebezpieczne.. Tylko, że od początku katastrofy w Fukushimie zapewniali nas, że nic się nie stanie że wszystko jest pod kontrolą. A jednak mamy 4 wybuchy i duże pradwopodobieństwa, że kolejne 2 wybuchną. Pomimo naukowcy uspokajają i mydlą nam oczy żeby nie zaprzestano budować i eksploatować elektrowni -- business!!! Jak wybuchł czernobyl, też nikt nie informował o skażeniu. A jak dowiedzieliśmy się z innych Państw o tym że doszło to katastrofy, to uspokajano, że nic nikomu nie grozi. Dokładnie po 12 latach zachorowałam na niedoczynność typu Hashimo a później okazało się, że to rak:( Z moich roczników, czyli lata 70 te, wiele ówczesnych dzieci dziś choruje na zapalenie lub niedoczynność tarczycy. też się o tym oczywiście nie mówi, ja to wiem od mojego lekarza🖐️

no włąśnie, że nie oszukuje. Pamiętam jak zachorowałam, to lekarz do którego wtedy trafiłam powiedział, że to od stresów mam tarczycę całą usianą guzami o wielkości 1,5 cm:O dodam, że bolesnymi guzami. Dopiero jak powiększyły mi się węzły chłonne na szyi i pod pachami dostałam skierowanie na dalsze badania. Pewnie, że oficjalnie żadem doktor nie powie ci, że to przez Czernobyl.

oczywiście, że to jest daleko i wiadomo że chmura nie będzie miała takiego stężenia bo po drodze znaczna część pyłu opadnie wraz z deszczem. Do atmosfery przedostanie się najlżejszy cez i właśnie promieniotwórczy jod, który na szczęście nie zostanie przez zdrowego, dobrze odżywionego człowieka wchłonięty, tylko przez tego który ma niedobory w organizmie. Dlatego jedzmy 3 razy w tygodniu ryby, bo rzeczywiście syntetyczny jod w nadmiarze szkodzi i jest niebezpieczny dla organizmu.

a kto tu panikuje? Ja opisuję tylko moją historię i dzielę się z wami moją wiedzą.

najbardziej martwi mnie jeszcze fakt, że poziom dzisiejszej edukacji jest tak żenująco niski, iż każdy przeciętny Kowalski łyką tą medialną papkę i powtarza jak mantrę 🖐️. Dobrze jest czasami ruszyć swoje zwoje mózgowe i przynajmniej przeczytać ze zrozumieniem --- wypowiedz kieruję do nie lubie niedziel🖐️

Gość co za panika O.o
Dajcie spokoj zabrali wam krzyz, to teraz musicie kolejna sensacje wymyslic! Chmura jesli W OGOLE dojdzie do Polski, to nie bedzie najmniejszego zagrozenia "-Czy w Polsce istnieje jakiekolwiek zagrożenie po tym, co się dzieje w Japnii? -Skąd. Nawet gdybyśmy mieli wyjątkowego pecha i część tej chmury nadciągnęła nad Polskę, to i tak to, co opadnie, będzie niezauważalne i zupełnie negroźne" Fragment rozmowy z prof. Ludwikiem Dobrzyńskim, kierownikiem Zakładu Fizyki Ciała Stałego w Instytucie Fizyki Doświadczalnej Uniwersytetu w Białymstoku oraz pracownikiem Instytutu Problemów Jądrowych w Świerku Wystarczy????

Gość Ale jaka wiedzą Ty się niby
dzielisz? Choroby tarczycy (jeśli założyć, że są 'efektem' Czernobyla) nie biorą się z napromieniowania, ale z przyjęcia dużej dawki jodu- poczytaj sobie o mechanizmach chorób tarczycy, mądralo, zanim dalej będziesz siała panikę :O

co za panika --- przeczytałaś topik? ja tu nie widzę ani paniki, ani osób, które twierdzą że grozi nam choroba popromienna:O

Gość Ale jaka wiedzą Ty się niby
Oooo, tą własną wypowiedx o ruszeniach zwojów mózgowych powinnaś sobie solidnie wziąć do serca :O

Gość co za panika O.o
"ide kupic jod dla swoich maluszkow" "naukowcy twierdzą, że chmura do nas nie dotrze a jesli nawet to skażenie nie będzie niebezpieczne.. Tylko, że od początku katastrofy w Fukushimie zapewniali nas, że nic się nie stanie że wszystko jest pod kontrolą. A jednak mamy 4 wybuchy i duże pradwopodobieństwa, że kolejne 2 wybuchną. Pomimo naukowcy uspokajają i mydlą nam oczy żeby nie zaprzestano budować i eksploatować elektrowni -- business!!! Jak wybuchł czernobyl, też nikt nie informował o skażeniu. A jak dowiedzieliśmy się z innych Państw o tym że doszło to katastrofy, to uspokajano, że nic nikomu nie grozi. Dokładnie po 12 latach zachorowałam na niedoczynność typu Hashimo a później okazało się, że to rak Z moich roczników, czyli lata 70 te, wiele ówczesnych dzieci dziś choruje na zapalenie lub niedoczynność tarczycy. też się o tym oczywiście nie mówi, ja to wiem od mojego lekarza" nieeeeeeeeeeeeeeeeeee to wcale nie jest panika lub chec jej wywolania -.-

o chryste... jakich my mamy "mądrych" młodych ludzi 1. nie potrafią czytać ze zrozumieniem 2. są mądrzejsi od lekarza:O:O:O:O no właśnie zachorowałam dlatego, ze w moim organiźmie miałam niedobory jodu i w momencie uwolnienia się do atmosfery promieniotwórczego jodu po wybuchu Czernobyla mój organizm go wchłonął:( niestety nie potrafił rozpoznać, że ten jod z powietrza mi zaszkodzi.

Gość co za panika O.o
wiesz co... kontynuowalabym rozmowe, ale wlasnie zauwazylam wielka nadciagajaca chmure z Japonii... musze wyjechac z kraju ;< NARKA

przecież nie ja załozyłam ten temat i nie ja pisałam o zakupie jodu dla maluszków. ja pisałam o jedzeniu ryb, ponieważ ja o tym nie wiedziałam 30 lat temu i ich nie jadłam. Dzisiaj mam efekt, że nie mam tarczycy wcale