Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakrecona mother:)

jak oduczyc bobasa jedzenia mleka w nocy? prosze o sprawdzone sposoby:)

Polecane posty

jak to wyglada z ta woda? zeby zamiast mleka dac wody albo herbatki. czy to dziala? ile musi miec dziecko zeby to zastosowac? moja zosia jadla kiedys nawet 180ml w nocy a teraz juz tylko okolo120ml. w dzien je juz papki z marchewki ziemniaka i brokula. ma 4,5miesiaca.

Gość alalaaa
ja po prostu nie dałam i koniec.Było wycie,histeria i tragedia.Nosił mąż ,nosiłam ja.Dwie nocki i koniec.Od tej pory wysypialiśmy się wszyscy:)

podnosze

Gość 4,5 miesiaca to jeszcze
nie jest źle.......słyszałam o takich co maja 7 i jeszcze jedza w nocy.... a sposób to taki że nie dajesz tylko smoczek niech mamla i zasnie może......a wieczorem daj wiecej i dodaj kaszki,

4,5 miesiaca toz to maleństwo jeszcze :/ daj przed snem kaszke dosc gesta to ci dłuzej pospi ale jak chce w nocy jesc to daj jesc do 6 miesiecy nie ma co oduczac :/

Poczekaj do 6 miesiecy lub jak zaczna byc objawy zabkowania zeby przed pierwszym zabkiem juz byla przyzwyczajona do niejedzenia w nocy. Moja byla na piersi wiec w nocy jadla. Jak przeszlam na butle to po prostu przestala sie w nocy budzic, a jak sie budzi to daje wode. Nie bylo rykow u nas z tego powodu. Miala 11 miesiecy jak przestalam karmic piersia.

Poczekaj do 6 miesiecy lub jak zaczna byc objawy zabkowania zeby przed pierwszym zabkiem juz byla przyzwyczajona do niejedzenia w nocy. Moja byla na piersi wiec w nocy jadla. Jak przeszlam na butle to po prostu przestala sie w nocy budzic, a jak sie budzi to daje wode. Nie bylo rykow u nas z tego powodu. Miala 11 miesiecy jak przestalam karmic piersia.

na noc dostaje gesta kaszke manne i tak sie budzi po 3godz i zje troszeczke i dalej spi, i tak co 3godz:( a smoczka ssie prawie cala noc:(

moja córka ma 5 miesięcy i potrafi obudzić sie w nocy nawet 5-6 razy. Karmię wyłącznie piersią, żadnego innego mleka czy kaszek a w ciągu dnia daję jeszcze deserek marchewka-jabłko, czy inne.

manne? nie za wczesnie? ja mojemu daje mleczno-ryżowa z bananem na noc i srednio 6 godzin po niej spi a dodam ze 19.03 skończy 4 miesiace

Gość juz dajesz kaszke manne??
przeciez dziecko karmione butelką powinno dostawac gluten dopiero w 7 miesiącu????

Gość no to ja też się zwierzę :D
Ja to jestem zdania że jak maluch głodny to dać jeść poprostu :( dziecko samo z tego wyrośnie. Dawać cos kaloryczniejszego na kolację - do melczka dosyp łyżeczkę lub dwie kleiku ryżowego, od 4 m-ca juz spokojnie mozna. Jak się obudzi to daj do picia troche wody a jak nie zaśnie i dalej płacze to oczywiście że nakarmić. Herbatki i soczków w nocy nie dobrze uczyc pic - jest słodka i potem to dla ząbków niezdrowo. Moje dziecko ma 12 m-cy i budzi sie o 5 na jedzonko jeszcze. Dwa miesiące temu budzilo się dwa razy.

kaszke manna je taka od 4miesiaca firmy nestle.

dziecko 6 miesieczne ma takiej wielkosci zoladek ze jest w stanie najesc sie na noc i nie wymaga dodatkowego karmienia. powiem ci jak bylo u mnie. mala miala 6 miesiecy dgy sie rozchorowala i nie obudzila sie na karmienie nocne. pomyslalam ze to ten moment. nastepnego dnia obudzila sie raz. dalam mleko ale mniej. kolejnej nocy pobudka. mleko za 3 godz. pobudka - woda i wielki placz. probowalam dac smoka ale tak sie wkurzyla i tak plakala ze nie bylo mowy o niczym innym jak mleko. dalam spokoj bo stwierdzilam ze widocznie jeszcze potrzebuje jedzenia w nocy i sprobuje w innym czasie. mala budzila sie regularnie co 3 godz na mleko. po miesiacu powtorka z rozrywki. 1 noc - mleko 150 co 3 godz. 2. noc mleko 120 co 3 godz 3. noc mleko 120 ale z 3 lyzeczek co 3 godz 4. noc 90 z 2 lyzeczek + smoczek (pominiete jedno karmienie) 5. noc 90 z 1 lyzeczki + smoczek 6. noc troszke herbatki + smoczek przez stopniowe rozrzedzanie mleka doprowadzilam do tego ze mala oduczyla sie jesc w nocy. teraz sie budzi ale tylko smok i spi dalej. musisz do tego podejsc jednak indywidualnie. bedziesz widziala czy jak dasz jej mniej to sie uspokaja i zasypia czy sie awanturuje. mysle rowniez ze 4,5 miesiaca to moze byc troszke za wczesnie. to prawda ze niektore 2 miesieczne dzieci przesypiaja noce juz bez karmienia ale twoje dziecko moze jest poprostu inne i jeszcze potrzebuje karmienia. to co wczesniej napisalam na poczatku (6 miesieczne dziecko nie potrzebuje karmienia) przeczytalam w jakiejs ksiazce i bylo tam napisane ze dziecko budzis sie na karmienie bo jest do tego przyzwyczajone i nie ma to zadnego zwiazku z glodem! nawet pelen brzuszek przyzwyczajony do jedzenia co 3 godz bedzie domagal sie kolejnej porcji mleka bo taki jest rytual nocny. powodzenia! :)

Gość mamamama26
a ja mam gorszy problem bo mały kończy 5 miesięty i toleruje picie mleka z butli tylko nocą... i tyle co zje w nocy ma na cały dzień potem ... w dzienjest histeria i może niejeść nawet 12 - 14 godz - ale daje kaszke i silaka łyżeczką no i słoiczki

Gość zakrecna mother:)
a czy podawanie takiego mleka z mniejsza iloscia lyzeczek pokarmu nie zaszkodzi dziecku?

Gość gość
Herbatki albo wodę z glukozą :)