Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miasto czy wieś ??

miastooo czy wieś ??

Polecane posty

A więc napiszę jak to jest z mojego doświadczenia. W mieście mieszkałam 18 lat prawda wszędzie blisko, komunikacja, sklepy, w domu ciepło i nie myślisz o tym, itp. Na wsi mieszkam już z moją rodzinką jakieś ok. 13 lat i nie wyobrażam sobie powrotu do miasta, domek no może nie dwu piętrowy ale dla nas jak najbardziej starcza musisz kupić opał na zimę jakieś 4 tony węgla plus drzewo wiadomo. Mamy swoje podwórko, ogród, dzieci mają się gdzie bawić nie muszę z nimi wychodzić na dwór gdyż posesja jest ogrodzona po prostu bajka. Jest gdzie się opalać, zrobić grilla, zaprosić znajomych itp. wiadomo są i też minusy wspominany zakup opału, koniecznie auto i jego utrzymanie, i prawda czasem w zimę zasypie jak jest sroga zima ale tak od 7 rano odśnieżają ale z tego co wiem to i w miastach potrafi nieźle zasypać. Więc ja jestem jak najbardziej za wsią, najbardziej podoba mi się ta przestrzeń, zieleń i dzieci zabawa. A w mieście to tylko blokowiska.

Gość asicakocicaaaaaaaaa
[zgłoś do usunięcia] Miasto Miasto Miasto Wmiescie jest wszystko ,czego dusza zapragnie. Na wsi mieszka cholota...Ludzie ,ktorzy musza pracowac fizycznie by zyc. A w mieście niby dlaczego pracujesz? Też żeby żyć. A poza tym w mieście jest masa leni, patologii, meneli żyjących latami na opiece społecznej, na wsi coś takiego to margines...

Gość widzialam
asicakocicaaaaaaaaa a ja sie zgadzam z marika sama spalam 6 ton

Miasto Miasto Miasto -. a to w mieście nie mieszkają ludzie którzy pracują fizycznie? ;D poza tym co za problem jechać do miasta? asicakocicaaaaaaaaa -> zależy od wsi ;] teraz bardziej stawia się na hale dla maszyn i buduje się wspólnie wielkie magazyny na owoce, warzywa i zborze.

Gość widzialam
i z ifta

Gość asicakocicaaaaaaaaa
asicakocicaaaaaaaaa -> zależy od wsi ;] teraz bardziej stawia się na hale dla maszyn i buduje się wspólnie wielkie magazyny na owoce, warzywa i zborze. zgadza się, ale to są już duże przedsiębiorstwa, natomiast na zwykłych wsiach, takich jak moja rodzinna, są jeszcze zwykli gospodarze (no nie tacy zwykli, mój sąsiad np. kupil sobie ostatnio mercedesa:)) którzy mają stodoły, wszelkie budynki gospodarcze, ale są one już nowoczesne, dobrze wyposażone

Gość asicakocicaaaaaaaaa
widzialam asicakocicaaaaaaaaa a ja sie zgadzam z marika sama spalam 6 ton Jak masz dużą powierzchnię domu, to możliwe, że tak, ja napisałam dla takiego przeciętnego domu na wsi

asicakocicaaaaaaaaa -> no właśnie wszystko zależy od wsi. są też wsie agroturystyczne które wyglądają tak jak 50 lat temu. małe gospodarstwa w który wszystko jest (chodzi o wyposażenie i budynki) ;)

Gość mieszkam na wsi
do miasta mam 7 km (do centrum). Mieszkalam 2 lata w bloku w mieście, wynajmowaliśmy mieszkanie. Po prostu nie nadaje sie do zycia w mieście, dla mnie z tłoczno, za ciasno, każdy sasiad wiedział o której wyszłam z domu o której wróciłam kto był u mnie. A teraz?? pełna anonimowość, nikt mi nie wylicza czasu który byłam poza domem. Tak że jak ktos napisał że na wsi wszyscy wiedzą o wszystkich wszystko, z moich doświadczeń jest odwrotnie, teraz dopiero wiem że żyje bez wścibskich sąsiadów.Co prawda utrzymanie domu przewyższa kosztami mieszkanie w mieście no ale cóż za luksus trzeba płacic.

Gość miasto czy wieś?
to oczywiście o gó*nie to podszyw ,a i tak nie udany bo na wsi są odjebane łazienki margines jednostki nie mają toalety!!!!!!!! przeglądłam wasze wpisy i o dziwo wygrywa .., WIEŚ :):) (myślałam ,ze miastowi zbombardują ten topic swoją niechęcią do wsi)

Gość miastowy
miasto lepsze, jest tak dużo plusów, że nie wypisze ich w tym poście bo mi się nie chce ale jak będę miał więcej czasu to zacznę je wypisywać ;)