Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __poprostu mama__

Ile par bucików kupujecie dziecku ?

Polecane posty

Gość __poprostu mama__

Zastanawiam się czy kupujecie kilka par np. wyjściowe, sportowe, balerinki, trampki itd czy np. tylko sportowe buciki na codzień, do lata a później sandałki?

Gość ja kupiłam już adidaski
i sandałki i to wystarczy synek ma 2,5 roku może kalosze dokupię, ale w zeszłym roku synek nie chciał

Gość Ifta
Ja zawsze kupuję co najmniej 2 pary: na podwórko i do przedszkola, półbuty dodatkowo 3 parę do eleganckich rzeczy

dodam jeszcze, że w zeszłym sezonie zrobiłam dokładnie tak samo i też starczyły kupuję czarne buty sportowe - w zeszłym roku były to adidaski (adidas), a teraz nike więc nawet jeśli trzeba ubrać dziecko elegancko to i takie butki pasują;)

Gość Ochajtanka90193467
Ja mojej już kupiłam adidasy i takie a'la trampki do latania na ogródku,ma jeszcze zamiar kupić jakieś może balerinki na paseczku i sandałki na lato.

na zeszłą wiosne miała jedną parę półbutów do kostki. na lato kupiłam sandałki, wiec miała na zmiane te półbuty i sandałki do tego na plaze gumowe takie laćki teraz tez kupie jedne pełne i jedne sandałki

Gość __poprostu mama__
Z chłopczykiem łatwiej ;) dziewczynce nie do wszystkiego adidaski pasują, muszę poszukać czegoś sportowo-eleganckiego (wiem, trudno będzie)

2 pary adidaski i takie jakby pantofelki do spódniczki, potem na lato sandałki kupię, a synek ma adidaski mięciutkie, a potem tylko skarpetki lub gołe nóżki :P

Gość __poprostu mama__
meaaa - te do kostki kupujesz sportowe czy raczej eleganckie?

faktycznie:) dziewczynka powinna mieć jeszcze inne butki niż tylko sportowe;)

Gość __poprostu mama__
meaaa fajne te buciki, uniwersalne i do spodni i do spódniczki. Szkoda, że ecco takie drogie są. My robimy wypad do CCC jak to zwykle mam nadzieję, że coś znajdę, pewnie juz wszystko będzie wybrane.

moja niszczy strasznie buty. jestesmy przed wizytą u ortopedy, zaciąga nóżką, ma jedną skrzywioną lekko. i nie opłaca mi sie kupowac wiecej par ;) serce boli jak widze ecco pośrupane po miesiacu chodzenia :o

na zeszły rok mi sie udało :D kolezanka miała kontakt, do ludzi, którzy "znajdowali buty co spadły z ciężarówki" hehe wiadomo o co chodzi ;) kupiłam jej ecco na wiosne za 80 zł :P

Gość __poprostu mama__
Hehe to ci sie meaaa udało :) Na allegro sprzedaja ale wolę tańsze nowe buciki niz używki, najgorsza rzecz to uzywane buciki dla dziecka ale to tylko moje zdanie. P. S widzę, że mamy córeczki z jednego roku ;)

Gość grrrrrr.........
Dwie pary na kazdy sezon : w zimie : 2 pary na zmiane (w razie gdyby przemokly) na jesien i na wiosne : 1 ciemne i 1 jasne w zaleznosci od pogody ;) w lecie : 1 sportowe i 1 jasne sandalki do sukienki/spodniczki.

Gość xxxxxxyyy
Ja pewnie jej kupie jakies trampki za kostke i Crocsy - w zeszlym roku cale lato w takim zestawie przechodzila - a sorki miala tez eleganckie polbuciki na pasek - ale szlismy na slub:). W tym roku planuje podobnie a jak balerinki to kupie jakies tanie - bo to zaden but do chodzenia w sumie tylko tak dla ozdoby od czasu do czasu, zeby sie mala cieszyla :)

__poprostu mama__ zgadzam sie z tobą. nigdy bym nie kupiła dziecku uzywanych butów. nie chodzi o jakies tam grzyby czy bakterie tylko stópka sie kształtuje, bucik sie odkształca i mozna tylko probelmów narobic :( jak mam kase to kupuje jej lepsze buty na zeszłą jesien nie miałam kasy to kupiłam jej w deichmannie kozaczki za chyba 40 zł ;) i tez połąziła. teraz przynajmniej nie szkoda mi wyrzucic przez zdarte czubki....

Gość __wakacyjna mamuśka__
Trampki, adidaski do przedszkola kalosze, trampki na podwórko

Gość __poprostu mama__
Dokładnie, chodzi o to, że but dopasowuje sie do stopy i głównie dlatego nie powinno się kupować używanego obuwia, szczególnie dzieciom. Tańsze a również b.fajne są buciki korneckiego, niedaleko mamy sklep, ostatnio upolowałam fajne buciki za 64zł, może i tym razem coś znajdziemy. Mała chora od tygodnia, a szybko zrobiło sie ciepło więc pewnie w sklepach będzie wybrana rozmiarówka i tego najbardziej sie obawiam, bo na chwilę obecną tylko zimowe kozaczki mamy!

kurcze ja myslałam, ze mam jeszcze czas z kupnem bucików a ty piszesz, ze juz wszystko wyprzedane bedzie? liczyłam na kwieciec, bo marzec mamy bardzo napiety jesli chodzi o budżet domowy ;) ja musze poszukac bucików z gumowymi czubkami, tzn zeby na czubki była nalana jakby guma bo inaczej po chwili bedą dziury przetarte :o

Gość __wakacyjna mamuśka__
Trampki, adidaski do przedszkola kalosze, trampki na podwórko To oczywiście na wiosnę i jesień LATO: sandałki ZIMA: 1 para kozaczków Oczywiscie wszystkie buciki nowe :) nie uznaję używanych...

Jej, ja jeszcze dziecka nie mam ale wielu moich znajomych tak i jak widzę ile tych rzeczy trzeba kupować to współczuję, zwłaszcza, że dzieci szybko rosną. ALe takie buciki malutkie są przepiękne - niedługo też zacznę takie kupować bo mój chłopak wkrótce będzie miał chrześnicę więc trzeba będzie o nią dbać.

U mnie mniej wygląda to tak :) wiosna - 2 pary adidasów (w 1 para tylko do przedszkola) oraz półbuty. lato - sandały,2 pary trampków oraz adidasy (często zostają dobre z wiosny) jesień - starczą 2 pary butów -adidasy/półbuty zima - 2 pary kozaków .Jedna do przedszkola ,drugie typowo na sanki.

Gość moje dzieci mają
na jesień po 1 parze półbutów do tego kalosze zima po 1 parze kozaków wiosna po jednej parze półbutów, kalosze te z jesieni i kroksy lato po 1 parze sandałów, po 1 parze tenisówek i kroksy z wiosny Do tego kapcie do biegania po domu. Mam nadzieje, że w butach wiosennych (półbutach) obskoczą jeszcze sezon jesienny.

Gość mama 3-latka marcowego
na wczesną wiosnę miał półbuty do kostki, teraz ma trampki, adidasi takei z dziurami (coś pomiędzy sandałem a polbutem), sandały i kalosze. Zastanawiam się jeszcze nad kupnem krytych adidasow bo zimno, brrrr. Na lato będzie jeszcze miał buty do wody. zimą ma zawsze 2 pary butów na zmianę i cały rok jakies kalosze, ocieplane albo nie.

Gość ja nie daje bo mam alergika
3 pary: trampki (wyjsciowki), klapki japonki i zwykle tenisowki do brudzenia na podworku pary kaloszy nie licze, bo ma dobre z jesieni

Gość ja nie daje bo mam alergika
a i crocsy tez mam, ale takie tanie podrobki ogrodowe, jednak moje dziecko woli od nich japonki sandalow tez nie lubi

Gość gdfgffd
moja ma 1 baleriki, 2 p sandałek, 1 trampki i 2 p adidasów, 1 kalosze 1 domowe