Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Axasasa

Chce już urodzić ; (

Polecane posty

Gość Axasasa

Witam . Ostatnią miesiączke miałam 21.07.2010r. Z miesiączki wychodzi mi termin na 28.04.2011 ale na UGG które miałam robione miesiąc temu wyszło ze dzidzia jest wieksza i ze to jest juz 34 tydzien wiec termin z USG mam na 19.03.2011. Miesiąc temu na Usg dzidzia wazyła 2400 . Ciekawe ile wazy teraz .. ? Czuje sie coraz gorzej bolą mnie plecy czuje bóle na dole brzucha , kłucie . Dodam ze na USG mały był ułozony główką w dól . Z KTG , które miałam robione tydzien temu wyszło ze mam skurcze ale jakos ich nie odczuwam ; (. Moja Ginekolog powiedziała ze szyjka nie jest jeszcze gotowa . Jestem juz zmeczona ciąża , chciałabym juz urodzic . A nawet nie wiem kiedy mam sie spodziewac porodu ; ((

Gość przecież termin porodu
określa sie na pierwszym usg miedzy 11 a 14 tc i tylko tego terminu należy się trzymać

Gość takase888
spokojnie, przyjdzie czas i pora niczego niestety nie przyspieszysz,jeszcze zateskonisz za tym spokojem co masz teraz,korzystaj i odpoczywaj iel sie da i spij spij spij! mowi ci to doswiadczona troszke mama

Gość ja też chceeee
Zostało mi 6 dni i nic. Przenoszę na 100%!

Ja miałam termin na 8.12 - byłam pewna, że donoszę do grudnia lub przenoszę, a mały zrobił niespodziankę i pojawił się na świecie 26.11 :) Tak jak koleżanka wyżej- odpoczywajcie póki możecie- później ciężko o taki luksus :)

Gość Axasasa
Ja też . ;( Tylko moge na razie patrzec na pute łóżeczko ; (

Gość Axasasa
Niemoge odpoczywac bo cały czas myśle o dziecku ; ( . Nawet spac po nocach nie moge . Jutro jade do Pani Doktor. Zobaczymy co mi powie ..

Gość ja też chceeee
Ja już nie patrze na puste łóżeczko. Po prostu mi źle i ciężko. Czuje się bardzo zmęczona ciążą i mam ciągle obawy czy dziecko się nie rusza za dużo, a potem że się wcale nie rusza. Ciągły stres. O spaniu w nocy nie ma mowy. Ciągle chodzę sikać albo leżę i jęczę bo tak kręgosłup boli.

Gość Axasasa
Mnie tez bolą plecy bardzo w nocy . Najgorsze sla mnie jest wstać z krzesła . wtedy tak mnie boli dół brzucha i plecy ze nieraz chodze zgięta . Przed ciążą ważyłam 45kg teraz przytyłam 11kg . A wy ile przytyłyście bedąć w ciąży ??

Gość ja też chceeee
Nie wiem ale coś kolo 8 kg. Ale też nie moge wstać ani przekręcić się na drugi bok jak leże.

Gość ja mam 2 ms dziecko akurat
ja przytyłam 18 kg. i yteż mnie wszystko bolałao, ale i tak bardzo lubiłam być w ciąży, chociaż noce rzeczywiście okropne były ani się przekręcić z boku na bok, ani wstać do łazienki... spacery wykluczone, bo zaraz toalety się szukałao i ten kłujący ból w dole...uh teraz też mnie kręgosłup boli od dźwigania szkraba :)

Gość Axasasa
Jak ja bym chciala juz nosić mojego synka na rękach a nie w brzuchu ; )

Gość do autorki.....
witaj w klubie, ja też miałam ostatnią miesiączkę 21.07.10 Termin wychodzi mi na 27 kwietnia, z usg również ta data, moja dzidzia waży teraz około 2250. I wierz mi,że już padam na pysk....

Gość Axasasa
No to chociaż wiesz kiedy bedziesz rodzić . Ja juz mam tak duży brzuch ze sie w zadne ciuchy nie mieszcze . Poczatki ciazy u mnie byly bardzo dobre do 6 miesiaca nie bylo praktycznie widac ze jestem w ciazy . Boje sie tylko ze jak bede rodzic tak jak wychodzi termin z miesiiaczki to dzidzia bedzie za duza i trzeba bedzie CC robić

Gość jak to kiedy?????
Już się spodziewaj, co tam wyliczydła z miesiączki, usg sie liczy, według mnie to bardzo źle że na wizycie byłaś ostatnio miesiąc temu

Gość Axasasa
No tak ale ja moge na USG isc dopiero jak mnie moja gin. skieruje . Pewnie jak jutro pójde na wizyte to mnie skieruje . Mam taką nadzieje

Gość ja też chceeee
Mnie z USG głupoty wychodzą. Z jednego ze tydzień później się urodzi bo o tydzień mniejsze, a już z następnego, ze tydzień wcześniej bo o tydzień większe. Biorę pod uwagę tylko termin z ostatniej miesiączki, a według niego zostało 6 dni. Martwi mnie tylko to że jestem bardzo spuchnięta.

Gość mamachichi
za moich czasów (3lata temu) lekarze brali pod uwagę termin z pierwszego usg, teraz chyba biorą pod uwagę ten z usg w okol. 11-14tydz. te późniejsze usg nie jest wymierne, bo przecież jedno dziecko się w terminie urodzi ważąc 2000g a drugie 5000g i oboje są donoszeni, dziewczyny, ja też tak jak Wy wariowałam i chciałam widzieć dziecko w łóżeczku ale na prawdę cieszcie się tym czasem bo potem będzie dużo ciężej znaleźć chwilkę na drzemkę czy lekturę, ja miałam termin na 1.12 urodziłam 14.12 i też mi się strasznie przykrzyło, ale posłuchajcie rady starszej koleżanki i ODPOCZYWAJCIE

Gość ja też chceee
jakby to było pierwsze to bym odpoczywała, ale chwilowo mnie tylko drażni moja niemoc i to, że każdej wykonywanej czynności towarzyszy ból. Brak siły, ból powoduje u mnie złość. Kiedy już się urodzi to będzie o niebo łatwiej bo część rzeczy będzie mógł wykonać kto inny, a ja dojdę do siebie i może znów zachce mi się żyć bo chwilowo mam jakieś depresyjne przemyślenia.

Gość do ja tez chce
ja tak zaczełam puchnąć tydzień przed porodem,woda sie zbiera worganizmie.Urodzialm 3 tyg,przed terminem zdrową córcie z waga 2600.Na ostatniej wizycie lekarka mnie straszyla ,że dziecko bedzie duze bo juz wazy 3 kg.guzik prawda .Wiec sie nie ma po co martwic na zapas.co do spania to spijcie ile sie da !Moja córcia ma prawie 11 m-cy,a noce dalej zarwane.Więc korzystajcie ,póki mozna.

Gość Axasasa
Ja na szczescie nie puchne ale strasznie mi ciezko .. A codziennie duzo chodze poniewaz jestem 3klasie szkoly sredniej i codziennie musze do niej chodzic zeby nalapac ocen ;(. A dodam ze w szkole mam do pokonania 2 pietra po schodach . Po szkole jestem tak zmeczona ze zasypam na stojaco a w nocy spac nie moge ;(