Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksiadz michal radom

Jestem księdzem ,ale nie mam powołania , nie wiem co tu robie

Polecane posty

Gość ksiadz michal radom

Chcialem miec wygodne zycie , no i mam ale czuje sie nieszczesliwy

hmmm jeśli to nie prowo to sprawa jest prosta- zrzuć sutannę każdy ma prawo do błędów

do osoby, która wymyśla prowo :D oprócz samych tematów demaskuje Cię konstrukcja nicków :p

Gość ksiadz michal radom
od niedawna jestem wikarym ,dopiero zaczynam ,czuje ze zle robie , nie wiem jak sie przyznac rodzinie

w mojej miejscowości przed laty był ksiądz, bez powołania. Odszedł z kapłaństwa i ożenił się z kobietą, przez którą przestał być księdzem. Nagonka, kościoła, moherów, byc może jego własne sumienie, doprowadziły Go do alkoholizmu i przedwczesnej śmierci....niestety....

hmmm ja tak sobie myślę, że prędzej Pan Bóg wybaczy odejście z kapłaństwa niż udawanie, że się tym kapłanem na serioo jest a co do nagonek chyba wszystko zależy od miejscowości w moim rodzinnym mieście ksiądz odszedł z kapłaństwa bo....urodziła mu się córka no i wiadomo jakaś sensacja na początku była ale teraz żyje sobie normalnie i ma się dobrze

Gość u mnie teeeezz
U mnie w parafii proboszcz ma juz doroslego 22 letniego syna. Niby wszyscy wiedzą ,ale kazdy milczy jakby nic sie nie stalo :D

u mnie to było w latach 80-siątych, może w dzisiejszych czasach, bardziej normalniejsi są ludzie.

Gość masz rację, masz rację
[zgłoś do usunięcia] bmblondyn w mojej miejscowości przed laty był ksiądz, bez powołania. Odszedł z kapłaństwa i ożenił się z kobietą, przez którą przestał być księdzem. Nagonka, kościoła, moherów, byc może jego własne sumienie, doprowadziły Go do alkoholizmu i przedwczesnej śmierci....niestety.... ......Mariae semper Virgini........" może to nie nagonka, ale sprzeczne uczucia w tym człowieku? przecież składał przysięgę, chciał być księdzem. Może żałował, że zrezygnował z kapłaństwa. Znam taką sytuację gdzie młody człowiek zrezygnował z seminarium dla kobiety. Małżeństwo też nie przetrwało bo był rozdarty uczuciowo.

Gość gość
Odejdź nie mecz się, to fałszywe. Dla kogo to robisz? Można na inne sposoby kochać Boga i głosić jego słowa.

Gość gość
mojej znajomej syn też dla wygodnictwa wybrał seminarium księdzem jeszcze nie jest

Gość gość
podobaja mi sie mezczyzni w sutannie, jestescie niedostepni i czesto przystojni :O

Gość gość
Nie słuchaj głupich rad, nie rezygnuj. 99,9% to kapłani z takim powołaniem jak ty. Nie brykaj zwierzchnikom, przytakuj a będziesz żył jak pączek w maśle i r*****ał wszystkie baby jakie ci się nawiną.