Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda & mama*

do mam podajacyh swoim pociechom zyrtec

Polecane posty

Gość mloda & mama*

witam moja mala dostala zyrtec po tym jak wyzdrowiala z zapelnia plus ,zyrtec dostala zapobiegawczo na katar i czesto dostaje wysypki po jedzeniu wiec na pewno ma alegrie pokarmowa.Konczymy buteleczke i zastanwiam sie czy dalej zalatwiac zyrtec ,zrobic przerwe? jak to sie podaje .Corka ma niecale 4 latka i dostaje 10 kropelek dziennie.Jeszcze jedno pytanie czy wasze dzieci tez maja wiekszy apetyt i przytyly po zyrtecu ,bo moja mala przytyla 2,5kg (wazyla 13 ,wazy juz 15,5kg)

to lek na receptę więc skontaktuj się z lekarzem, a po jakim jedzeniu ma wysypki? Bo może wystarczy odstawić produkty po których ją wsyspuje i nie trzeba będzie zyrtecu dawać. a nosek to psikać wodą morską i może się obejdzie bez tych kropli.

Gość innoveaa
Jak dziecko ma alergię pokarmową, to odstawia się produkty, które wywołują wysypkę, a nie faszeruje dziecka niepotrzebnie zyrtecem :o

Ja podawałam i podaję synowi zyrtec w okresie letnim ale to się wiąże z jego alergią na pyłki i później ma lek odstawiany. Natomiast jeżeli chodzi o alergię pokarmową to raczej wyeliminować produkty na jakie jest uczulona no ale może się nie znam. A i po zyrtecu nie przytył.

Gość mloda & mama*
po owocach ,bialku ale leciutka wyspka na policzku i po godzine znika..wiec chyba nie warto dostawiać.Co do zytrecu nie wiem ...

Gość ijabuba
Niestety zyrtec tak działa na niektóre dzieci,ze zwieksza apetyt.. Na moja córke lepiej działało Clartine, nie miałatakiego apetytu.Radze Ci zmienic. Leki przeciwalergiczne podaje sie długo,czasami non-stop.. Jeslito tylko alergia pokarmowa ,postaraj sie wyeliminowac te które uczulaja,a wtedy moze nie bedzie potrzeby podawac jej histaminy. Jesli do tego jest alergia wziewna,lub kontaktowa, moze wystarczy podawanie leku tylko okresowo.. Ale radze Ci zmień rodzaj leku, moja córa do tej pory ma nadwage i musi uwazac co je. Syn też miał apetyt po zyrtecu, zmieniłam na Xyzal i problem zniknoł :) Powodzenia !