Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak_tak_tak

Listopad 2011

Polecane posty

Dziękuję za dobre rady:) To moja druga ciąża, mam już synka który dzisiaj kończy 4 latka. Na razie wszystko w porządku, poza drobnymi mdłościami porannymi, ale wytrzymam. Chciałabym już usłyszeć to bijące serduszko.

Gość tak_tak_tak
To wszystkiego najlepszego dla synka :)))) Ojj ja juz rowniez nie moge sie doczekac bijacego serduszka drugiego malenstwa:) Ja mam coreczke - 14 miesiecy:)))

Bardzo dziękuję:) Mówiłyście już komuś z rodziny o swoim stanie?? oczywiście oprócz męża (partnera)??

Gość tak_tak_tak
Ja jeszcze nie mowilam nikomu procz meza i mamy;) Na razie maz chce sie wstrzymac z mowieniem o tym teściom i reszcie;) Pewnie nie wiem jak, bo w koncu to wpadka a mamy jeszcze malutkie pierwsze dziecko;))) Podejrzewam, ze bedzie wielki szok dla wszystkich. A jak u was? Podzielilyscie sie juz dobrymi wiesciami?:)

Gość tak_tak_tak
PrzyszlaMamusia:))) - Odpisalam Ci juz w temacie. To moga byc plamienia na poczatku ciazy niektore dziewczyny tak maja. Jednak skontaktuj sie dla spokoju i lepszego samopoczucia z lekarzem ( lepiej dmuchac na zimne - to nic nie szkodzi). Ja dzwonilam o poznych porach w nie takich sprawach - od tego oni sa. I nie bierz zadnych tabletek bez konsultacji z lekarzem. Nie znam tego leku - iec nic wiecej nie moge stwierdzic. Glowa do gory i dzwon :)

Bylam u gina i widzialam dzidziusia ma 6 tygodni i 6 dni :) bardzo ladna 8 mm kropka ;) powiedzialam to mojemu pajacowi - jestem na niego zla wiec nie moge go inaczej nazwac, bo sie wczoraj o to na mnie zaczal drzec, ze dzien w dzien laze i gadam ile ten dzidzius ma milimetrow i ze bije mu serce i ze wczoraj zrobilam mu zdjecie tj dzidziusiowi i ze pewnie mu zaszkodzilam a jego to nie interesuje i juz nie chce o tym sluchac pozniej zrobilo mi sie tak przykro i zaczal sie tlumaczyc, ze to nie tak, bo on sie cieszy i sie boi zeby nie zapeszyc i sie martwi, ze ja tak przezywam a to stres i nie sprzyja malenstwu heh to nie mogl tak powiedziec od razu tylko musial na mnie krzyczec? :( dzis sie do niego nie odzywam a jemu jest bardzo z tym zle jedyne co powiedzialam to zeby zdal sobie sprawe, ze krzyczac na mnie krzyczy na dzidziusia i tez mu robi przykrosc, bo ten maluszek czuje moj smutek, gniew, strach itd :) a niech ma za swoje taki duzy chlopiec a trzeba go uczyc kultury ech :P poza tym lek przepisal mi tablety dla mam to byly najdrozsze witaminy jakie kiedykolwiek kupilam kosztowaly az 40 zl i lek na grzybice kurde bo mi sie zrobila jedynie dziwi mnie, ze nie przepisal mojemu pajacowi tez tego leku ... powinno sie leczyc oboje partnerow z tego co mi wiadomo... hmmm

Gość magslom
Witam przyszłe mamusie!!!!! Też prawdopodobnie jestem w ciąży :D Termin wg oblieczeń wychodzi na 27 listopad. W środę po poludniu zrobiłam test który wyszedł poztywny, może nie była to gruba czerwona krecha, ale nieco bledsza jednak zdecydowanie widoczna. Jak mąż wrócił z pracy, pobiegłam po drugi test innej firmy i ta sama sytuacja. Nastepny test zrobiłam wczoraj z porannego moczu i ponownie krecha, więc chyba bedzie dobrze :D Do lekarza wybieram sie jednak za 2 tyg. teraz i tak nie wiele byłoby widac na badaniu usg. Kupiłam tylko w aptece kwas foliowy... Mam już synka Huberta, który ma prawie 2,5 roku, więc bedzie wesoło :)))

Gość agatka87
witam przyszłe mamuśki ja również jestem w ciąży termin mam na około 20 listopada, 5 kwietnia ide na druga wizyte...bede tu zagladac czesciej :) pozdrawiam

Gość agata87
fajna jest ta stronka brzuszek net czesto na nia zagladam... pozdrawiam

Gość kartuszka
hej dziewuchy, dołączam do grona listopadówek- termin na 3-4 listopada

Gość tak_tak_tak
No dziewczyny co jest z wami?:P Czekamy na was na naszym forum prywatnym. Cisze sie , ze kolejne mamusie doszly :) Jak wasze samopoczucie?

Hej dziewczyny Ja mam termin na 15 listopada. Dzisiaj zaczyna się 8 tydzień ciąży. To moja druga ciąża. U ginekologa byłam w poniedziałek ale niestety mnie nie przyjęli, okazało się że urząd pracy od 15 stycznia mnie nie ubezpiecza, o czym nie raczył mnie poinformować, teraz mąż musi mnie zgłosić u siebie w pracy. We wtorek (czyli ostatni dzień 8 tygodnia) idę prywatnie do ginekologa. Już nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego małego szkraba na USG.

Witam serdecznie!!! Z przyjemnością do Was dołączę, również jestem w ciąży - chyba - tzn robiłam dzisiaj test i wyszła jedna narmalna a druga taka blada, więc nie mam pewności, jutro zrobie drugi i zobaczymy no i wkrótce do gina! Ale jestem podekscytowana!!! Wg moich obliczeń termin będzie na ok 15 listopada, ale to jeszcze nic pewnego!

hej i ja rowniez dolaczalm.mieszkam w Anglii o dzidzie staralismy sie troche okazalo sie ze mam problem z tarczyca i prolaktynka. 2 miesiace bralam tableteczki i 2 tygodnie temu 5 testow pozytywnych:)jutro pstryknie 7 tydzien i narazie termin na 23 listopada.tujest troszke inaczej bo pierwsze usg jest dooopiero w 12 tygodniu.takze jeeeszce.moje dolegliwosci to:zawroty glowy,ciagly glod,niesamowity bol piersi(rowniez w nocy:)bol podbrzusza i bol po lewej stronie ,jakby mi motylek na jajniku usiadl:) ale to chyba normalne co?:)pozdrowionka

Witam wszystkie listopadóweczki ;) Dołączam do waszego grona. Jestem w 8 tygodniu ciąży, pierwsze baby, termin porodu na 13 listopada.

Witam. Jestem młodą mamą i chciałabym Wam zaproponować zakup kompletu pieluch (15 sztuk z trzech firm) na start dla Dzidziusia żebyście mogły sprawdzić jakoś, materiał i chłonność bez kupowania całego opakowania. Dodatkowo taki komplet umożliwia sprawdzenie czy Dzidziuś nie ma uczulenia oraz czy pieluszki danego producenta nie powodują odparzeń. http://allegro.pl/wyprawka-niemowleca-zestaw-ktory-warto-miec-zobacz-i1541587426.html Pozdrawiam i życzę szczęśliwych rozwiązań!

Gość agatka87
hej! co tu taka cisza??co tam u was??? wczoraj mialam wizyte wszystko ok slyszalam jak bije serduszko i dzidzia trzymala sie za główke hehe termin na 12 listopada, nastepna wizyta 17 maja dopiero... :) pozdrawiam

Gość Ania23L
Cześć ja też mam termin na listopada a dokładnie pierwszego. Wizytke mam na 29 kwietnia zobaczymy co bedzie. A w połowie maja ide na usg4D. Gratuluje wszystkim listopadowym mamom:)

Gość Natalia1896r
Witam ja mam córeczkie z 26listopada 2005r:)

wie ktos jak to jest z zakladaniem karty ciazy bo poki co chodze prywatnie do gina a jestem ciekawa, bo ponoc juz najwyzsza pora bedzie zalozyc karte :) jutro zaczyna sie 11 tydzien :) moje malenstwo ma 3.55 :D moj ukochany jest dumny jak paw i oprawil sobie zdjecie z ostatniego srodowego usg w ramki i trzyma w pracy ech to mi sie troche nie podoba, bo kazdy moze zobaczyc to usg i w ogole ostatnio sie usmialam mielismy jechac na zakupy w czwartek wsiadam do samochodu zapinam pasy a on mnie odpina i mowi zwariowalas nie mozesz zapinac sie pasem bo udusisz dzidziusia :P az sie poplakalam ze smiechu :D w ogole to nie wiem dlaczego lekarz nie powiedzial zblizonego terminu porodu jeszcze do tej pory ??? skoro juz w maju zaczyna sie II trymestr ? :(

Gość agatka87
ja jutro zaczynam 10 tydzień :) karte juz mam założona jak na razie chodze na kase chorych do gina ale tez chce sie wybrac prywatnie, co do terminu to dziwne ze ci lekarz nie powiedział... słyszałam że przed 10 tygodniem musi być założona taka karta żeby później dostać becikowe... pozdrawiam

Zaglądacie tu jeszcze? Magslom-ja mam synka 2letniego i 18letnią córkę więc też bedzie wesoło :) Młoda nie akceptuje małego więc jak się dowie o ciąży to pewnie mi ucieknie z domu..albo ja ucieknę :P

Zaglądacie tu jeszcze? Magslom-ja mam synka 2letniego i 18letnią córkę więc też bedzie wesoło :) Młoda nie akceptuje małego więc jak się dowie o ciąży to pewnie mi ucieknie z domu..albo ja ucieknę :P

Witam Listopadowe mamusie:) Ja mam terminna 17 listopada:) niestety nie wiedziałam że jestem w ciąży bo nie miałam objawów:)dzisiaj miałam pierwsze usg i jest wszystko w porządku...stos kamieni z serca:) czuję się narazie w miare dobrze,tylko kręgosłup mnie boli

Gość Omagdalenka5
Witam przyszłe mamy.Ja jestem w 13 tc,usg jeszcze nie miałam,bo dopiero 30 maja jestem zapisana,termin wg obliczeń gin.mam na 19 listopada,zobacze jak po usg.To moja 2 ciąża,mam 6 letnią córcię.Pozdrawiam przyszłe mamy.

Gość magslom
Witajcie, coś mało się tu dzieje, my już mamy 13 tydzien, w piatek ide na wizyte i bedzie badał przeziernosc karkowa, kosc nosową itp. badania ktore wykonuje sie ok tego tygdnia... Może dowiem się jaka dzidzia si etam skrywa ;) Wlasnie w tym tygdniu w pierwszej ciazy dowiedziałam się, ze bede miała syna :)))

Witam. Ja też mam termin na listopad dokładnie na 13. To już 19 tc. Napiszcie czy urosły wam już brzuszki.