Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak_tak_tak

Listopad 2011

Polecane posty

Gość tak_tak_tak

Czy ktoras juz wie ? Mi dzis wyszedl pozytywny test .

Gość tak_tak_tak
dziekuje bardzo:) dodam, ze ty urodzilas 26 listopada a ja mam termin na 27;)

Gość bąbelkowamama
Hej! ja wiem juz od zeszlego czwartku dzis beta pokazala 2832,0:D

to tak ja tez urodze w listopadzie tak ok 17 listopada 2011 :) a moja beta wynosi 27 632,63 mIU/ml :P a poki co boje sie isc do lekarza troche, bo to pierwszy miesiac jest a tyle sie slyszy o poronieniach i w ogole ze mam jakis dziwny stres :(

laski, mi termin wychodzi z moich obliczen na 3 listopada. Jak pojdziecie do lekarza to w razie czego dostaniecie leki na podtrzymanie:) trzymam kciuki:)

Gość mamamama26
powodzenia dziewczyny - ja miałam termin na listopad 2010 ale mały ur sie w październiku - zycze spokojnej ciazy i dużo sił po :)

ja na razie bez jakis okropnych objawow poza mdloscia od czasu do czasu i 5dnowym noclegiem w szpitalu;) ale okazalo sie ze wszystko ok:) tylko clexan w brzuchol musze wstrzykiwac codziennie;)

witajcie dziewczyny! mam termin na 4 listopada - bedzie Skorpionik jak i ja :) wczoraj bylam u gina - male ma 8 mm i serducho juz mu bije :) ciesze sie ze poki co - odpukac - nie dopadly mnie poranne mdlosci ani inne atrakcje. Poza tym ze troche szybciej sie mecze jest wszystko ok...pozdrowienia dla wszystkich listopadowek!

Gość munia11
Hej dziewczyny. Ja prawdopodobnie też będę miała termin w połowie listopada 2011. 15 marca zrobiłam test i jest dwie krechy !!! Choć już od dwóch tygodni czułam, że jest coś na rzeczy :) We wtorek idę do lekarza, więc dowiem się dokładnie co i jak :) Bardzo się z mężem cieszymy :) To moja pierwsza ciąż, więc jestem początkująca w tych sprawach ;) pozdrawiam wszystkie listopadowe mamusie

Gość tak_tak_tak
Ojj cos nas malo.. Na ogol na kazdy miesiac mase babek sie wpisywalo;) na bank juz wiecie o ciazach - ja mam termin na 27 listopad ( 3 razy test pozytywny). Zapraszam wszystkie przyszle mamy !! Jak sie czujecie ? Jak wasze samopoczucie?

Gość PrzyszlaMamusia:)))
Cześć dziewczyny!:) Ja mam termin na ok 19 listopada. Jest to moja pierwsza ciąża :) Jestem w 5 tygodniu i już mam takie objawy jak senność , drażliwość, ból piersi :) Pozdrawiam! :)

Cześć dziewczyny, U mnie to chyba też wypadnie listopad. Termin wypada na 31 października/1 listopada, ale Maleństwo jest ok. tydzień młodsze, więc pewno 6 - 7 listopada. Pozdrawiam przyszłe mamy i oby wszystko było szczęśliwie:)

tak tak tak, Pytasz o samopoczucie...ech, chyba jak na razie gorzej niż w pierwszej ciąży. Do senności (specjalnie nie przeszkadzającej) doszły mdłości, z którymi czasem nie jest łatwo szczególnie w pracy. A jak u Ciebie jest?? Piszecie, kiedy testy wyszły pozytywne. Mnie wyszedł pozytyw 2 marca (wcześniej nie robiłam:)

Czesc Listopadowki, rzeczywiscie jakos tu malo sie dzieje. A ja siedze w domku od kilku dni leczac sie z paskudnego zaziebienia; juz nie moge patrzec na wode z sola do plukania gardla, czosnek, sok malinowy i inne domowe specyfiki :) ale powoli wydaje sie wychodzic z chorobska.

Witam wszystkie mamusie, chciałabym dołączyć do Was. Test zrobiłam w niedzielę i wyszły dwie krechy. Niewiem tylko czy poród wypadnie w listopadzie czy w grudniu.

a ja sie bardzo boje, bo mam zle wyniki badan krwii i musze isc do hematologa umowilam sie na jutro prywatnie ech. Poza tym to bola mnie piersi i rano mam okropne mdlosci staram sie z nimi walczyc imbirem i woda z cytryna i nic nie pomaga ;/ mam nadzieje ze szybko sie skoncza te moje mdlosci ... w ogole ostatnio troche czytalam o porodzie itp rzeczach i zaczynam sie coraz bardziej bac mimo ze do listopada daleko ;/

Gość orchidea.,../,.,.
H. Mi wyszły na razie 2 testy negatywne, choć @ spóźnia się już 2 tygodnie:( Jutro robię ostatni test, choć mam nadzieję,że dalej będzie negatywny :) A jak nie to dołącze do Was:) Pozdrawiamejka

Gość tak_tak_tak
Uff.. W koncu ktos doszedl bo juz myslalam , ze sama bede rodzila ;P U mnie samopoczucie bardzo dobre. Czuje sie o dziwo swietnie ! W pierwszej ciazy to bylam senna jak u was itp. A teraz doslownie nic;) Ja juz jestem po 4 testach ( kazde innej firmy) - wszystkie pozytywne a okresu oczywiscie brak;) Jedyne co to pobolewaja mnie piersi i czasem brzuch , no ale z tego co kojarze to normalne na poczatku ciazy;) Milo was widziec. Planowalyscie swoje ciaze czy jestescie tak samo zaskoczone jak i ja ?:)))) A co do pytania kiedy testy robilysmy : to ja robilam pierwszy 2 dni przed okresem ( pozytywny ale lekko widoczna kreska) a pozniejsze od dnia planowanej @ do dzis ;) I wszystkie juz wyrazne. No i wlasnie jak u was?:) Moze sie cos temat ruszy bo ja myslalam, ze nie ma szans a tu prosze;) Czekam na wasze odpowiedzi .. Jestem rowniez w 5 tyg. Powiedzcie , ze damy rade przetrac te pierwsze miesiace?:) Mnie strasznie nudzi taki stan jak nic sie nie dzieje.. Ciaza jest fajna moim zdaniem od momentu kiedy poczuje sie pierwsze ruchy dzidziusia no i oczywiscie brzuszek rosnac zaczyna;) Buziaczki i pozdrawiam goraco !

Hej, mam pytanie co można wziąć na katar, leje mi się z nosa. Przeziębiłam się biorę ogólne leki, ale co na ten straszny katar?? pomocy!!!

Gość bąbelkowamama
Wiosna -mam wrazenie ze przeziebienie to jeden z objawow ciazy:( ja wlasnie skonczylam:) nic nie bierz, pij herbate z lipy z miodem mnie wyleczyla naprawde szybko ,oczywiscie cytryna ,sok z malin ,a jesli leci Ci z nosa to doraznie naprawde w tragicznych momentach nasivin dla niemowlat tak polecil mi moj ginekolog:)trzymaj sie cieplutko i zdrowiej!

Gość tak_tak_tak
wiosna81 - nie jestem w stanie Ci doradzic poniewaz nie bylam przeziebiona w ciazy nigdy i nie wiem co mozna stosowac w takim wypadku. Ale z naturalnych metod to tak jak Ci wlasnie doradzono;) Apropo - wiesz juz na kiedy masz dokladnie termin porodu? Pozdrawiam

Wg. moich wyliczeń 29 listopad, ale w przyszły czwartek idę do lekarza i ma mi powiedzieć Byłam już u niego w poniedziałek, coś tam widać na usg, dał mi luteinę i kazał przyjść właśnie 31-03-2011.

Gość tak_tak_tak
To mamy bardzo podobny termin :)) Ja mam 27 listopad;) Gratuluje serdecznie !:)) To Twoja pierwsza ciaza?:)

Mi test wyszedl pozytywnie 3 dni przed okresem spodziewanym 2 grube kreski bylam zaskoczona bo udalo nam sie za pierwszym razem :) i moj kochany stwierdzil ze albo on ma swietne naboje albo ja jestem jakas super plodna :P a co do kataru to tez sie nie znam bo to moja pierwsza ciaza :) a co do moich wynikow krwi to lekarz powiedzial ze tak w ciazy bywa ze pewne wartosci strasznie maleja a inne wzrastaja bo panuje burza hormonow :) dzis ide do ginekologa mam nadzieje ze zrobi mi usg i wreszcie zobacze dzidziusia :) a Wam kiedy gin pierwszy raz robil usg ? :)

No witam Panie :) Jestem w szoku,nie spodziewałam się tego a jednak..Jestem w ciąży :) Własnie sie odchudzałam i myślałam ,ze dlatego nie dostałam okresu.. Boję się okropnie..

Gość tak_tak_tak
Witam, witam ;) To gratuluje tak szybkiego pozytywnego finalu waszych staran ;) Rzadkość :) Co do hormonów to dokladnie jest tak jak mowi Twoj gin ;) Nic sie nie martw. Fajnie, ze tak szybko zobaczysz dzidziusia. Moze juz serduszko bije?:) Ja przy pierwszej ciazy bylam na pierwszym USG dopiero gdzies w 11 tyg;) Ale teraz pewnie wybiore sie szybciej - czekam tylko az moj gin wroci z urlopu :) Gdzies w polowie kwietnia to nastapi;)

Gość tak_tak_tak
,,owca na manowcach" - witamy :))) SERDECZNE GRATULACJE :))) Na kiedy masz termin? Nic sie nie martw ;))) Ciaza to najpiekniejszy okres , ktorego sie nie zapomina;) A juz nie wspomne jak sie bedziesz cieszyla jak pierwszy raz bedziesz trzymala w rekach swoja malutka dzidzie;) Jestesmy z toba - damy rade wszystkie;)) Zobaczysz jak to szybciutko leci..