Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nannaabba

karmienie

Polecane posty

Gość nannaabba

Od kiedy wprowadzałyście dzieciom dania inne niż mleko? I czy konsultowałyście to z pediatrą? Od jakich dań zaczynałyście?

Gość Ja osobiście
Nie konsultowałam nic z pediatrą moje dziecko moja decyzja. Zaczełam od jabłuszka...po czwartym miesiącu Potem marchewka i wiadomo inne "dania" dostępne dla danego wieku Z tym że synek był od początku na modyfikowanym

Gość mamamamama26
ja niby pytałam pediatre ale nic mądrego nie powiedzial wiec sama decydowalam - pare dni przed skonczeniem 4 miesiąca sok jabłkowy na rozluźnienie kupek - potem jabłuszko, banan, zupka, kaszka ryżowa, sinlak i tak potem wszystko co pisało po 4 miesiącu

Moja córa była na piersi, roszerzyłam diete po 4miesiącu. Bez ustalania tego z pediatrą. Zaczełam podawać jabłko, gotowaną marchew, ziemniaka, itd żadnych słoiczków. Teraz mała ma 7miesięcy i duzo już próbuje np. uwielbia pociumkać ogórka kiszonego czy kajzerkę. Trzeba dawać spróbować różności i obserwować dziecko tzn skórę i kupki.

Gość do 7 m-ca włącznie
tylko pierś :) Potem powolutki po łyżeczce dania ze słoiczka. Hmm.. fajny czas :) mój już 2,5 roku ma:)