Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

molla :)

OSŁONKI NA BRODAWKI podczas karmienia

Polecane posty

witam. drogie mamy mam pytanie o osłonki na brodawki a raczej ich wielkość na sutka, czy są z miekkiego silikonu ktory super dopasowuje sie do brodawki podczas karmienia ( mam małe brodawki ) jak sobie dopasowac wielkosc osłonki do brodawki, nie przymierzając jej ? są na in, aukcjach podane rozmiary s,m, ale trudno powiedziec ktora bedzie pasowała moze któraś wie czy te z avente są dobre ? http://allegro.pl/oslonki-silikonowe-na-piersi-brodawki-avent-2-szt-i1511289340.html http://allegro.pl/avent-silikonowe-oslonki-piersi-brodawki-standard-i1512688865.html

Gość osłonkowa mama
Ja od samego początku karmiłam przez osłonki, mam wklęsłe brodawki. Sprawdziły się super, kupiłam aventowskie. Są dwa rozmiary. Przez te mniejsze córcia nie potrafiła ssać, natomiast te większe sprawdziły się w 100%. Ssała tak mleko pół roku, dopóki karmiłam, także myślę, że warto spróbować z większymi. Pozdrawiam

Ja znowu miałam te większe z AVENTU i córeczka nie umiała przez nie jeść - w zasadzie to chyba nawet nie chciała.. I ból wcale nie był mniejszy niestety. Trudniej się karmiło. Mniejszych już nie kupowałam bo ból sam przeszedł i było okej :)

Gość ja mam nianie firmy topcom
na mnie były za duże i córka NIE UMIAŁA PRZEZ TO SSAĆ wcale

u mnie sie nei sprawdziły. córka nie umiała przez to ssac ;)

Gość mamuśka;)
Witam:) Ja też używałam aventowskich większych,nawet się sprawdzały i uważam że jesli jest jakiś problem z brodawkami to warto sprobować,przynajmniej ran nie bedzie bo łatwiej dziecku złapać;)niestety nie zbyt dlugo używałam bo musiałam skończyć karmienie piersią już w drugim miesiącu przez guzy no i niestety skazę białkową u maluszka mojego.

Mąż mi kupił te mniejsze, chyba nawet nie patrzył na rozmiar, ale sprawdziły się świetnie chociaż nie wydawało mi się że mam małe brodawki. Jedną mam bardziej płaską, synek ją pogryzł i myślałam już że skończę karmić, osłonki nie tylko pomogły ale pasują mu do tego stopnia że teraz z obu piersi chce tylko tak jeść. Przy jedzeniu przez osłonki nauczył się też pić z butelki moje mleko. Możesz sobie sprawdzić orientacyjnie ile to jest 1,5 cm na Twojej brodawce, jak się mieści to większych nie bierz... Ale jak masz małe to rozmiar mini powinien być lepszy.