Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfggfgfgfgf

Kupiłam buty na Allegro, czy powinnam je zareklamować?

Polecane posty

Gość dfggfgfgfgf

Po pierwsze buty nie są tak ładne jak na zdjęciach, ale rozumiem, że może być to moje subiektywne odczucie. Po drugie kolor (a raczej odcień) zdecydowanie różni się (na niekorzyść) od tego na zdjęciue, ale rozumiem, że to już wina komputera itd Kolejna rzecz, buty mają czerwoną podeszwę (na zdjęciu była czarna), tylko obcas jest czarny. Poza tym jedna podeszwa jest "podziubana" (są to buty na obcasie i platformie, ale te głębokie rysy są pomiędzy obcasem a tą częścią podeszwy, która dotyka ziemi). Kolejna rzecz, w opisie aukcji napisane jest "obuwie w oryginalnym opakowaniu". Tym czasem obuwie było zapakowane jedynie w folię. Na koniec, rozmiar nie pasuje. Noszę buty w rozmiarze 36, tutaj było napisane, że "rozmiarówka" standartowa, ale niestety buty są za duże (rozumiem, że o to akurat nie powinnam się czepiać bo rozmiar rozmiarowi nie równy ale mam wiele par butów 36 i wszystkie pasują...) Jeszcze w aukcji napisali "!!!Real zdjęcia.Nie oddają całego uroku butów. W rzeczywistości są dużo ładniejsze!!!" ale niestety w rzeczywistości wyglądają dużo gorzej, nie kupiłabym ich... to nie jest mój pierwszy zakup obuwia na Allegro ale pierwszy raz się zawiodłam i chyba już nie będę robić zakupów przez internet P.S. chciałabym tylko dodać, że jestem bardzo ugodową osobą i nie czepiam się byle czego ani nie mam zamiaru stwarzać niepotrzebnych problemów, ale czy według Was powinnam jednak to zgłosić?

Gość dfggfgfgfgf
Jeszcze na jednym bucie jest mała plamka :O

Gość dfggfgfgfgf
Jeszcze jak je teraz dokładniej obejrzałam to widzę, że wkładki w tych butach są jakby ręcznie i bardzo krzywo wycięte :O

Gość oszczedzam prad od dziecka
pokaz te aukcje

jest chyba cos takiego ze w ciagu 10 dni mozesz towar zwrocic bez podawania przyczyny. ale nie jestem pewna czy na all tak dziala.

napisz maila do sprzedawcy opisz to co nam tutaj i zoabczysz co ci odpowie pewnie ci odda kase i beidzesz musiala je zwrocic ale na SWOJ koszt

Gość dfggfgfgfgf
Mają komentarze negatywne i neutralne ale przewaga jest tych pozytywnych. Kontakt i przesyłka bez zarzutów, ale z produktu nie jestem zadowolona (jest niezgodny z opisem i zdjęciami)

Gość dfggfgfgfgf
Magdula31 - tak też zrobię, no i 15 zł za przesyłkę wyrzuconych w błoto. Na zdjęciach są naprawdę fajne

Gość aloneindec
ładne, ale to nie zmienia faktu, że to chińskie gówno na pewno. oddaj te buty i nigdy nie kupuj od tego sprzedającego. Nie przejmuj się :)

Gość dfggfgfgfgf
To niby Polski produkt, ale niestety muszę zwrócić :(

buty ladne. poczytaj dokladnie regulamin allegro tam powinno byc cos napisane odnosnie reklamacji lub rezygnacji z zakupu. i napisz do sprzedawcy ze rozmiar sie nie zgadza. lepiej zalatwiac takie sprawy ugodowo no chyba ze sprzedawca nie chce to wtedy musisz inaczej to rozwiazac.

Gość dfggfgfgfgf
Sluchajcie, ale czy w tym mailu pisać o tej podziubanej podeszwie czy już nie robić z siebie dewotki?

Gość Joasssska
pisz wszystko

Gość dfggfgfgfgf
Napisałam tak: "Szanowni Państwo, w dniu dzisiejszym otrzymałam buty (nr aukcji http://allegro.pl/baleno-zjawiskowe-czolenka-pl003l-f-turkus-36-i1490665583.html). Dziękuję za błyskawiczną przesyłkę. Niestety nie jestem zadowolona z produktu (co zdarza mi się po raz pierwszy i pierwszy raz wysyłam do sprzedawcy taką wiadomość). Rozumiem, że za niską cenę nie powinnam za wiele oczekiwać, jednak produkt nie jest zgodny z opisem aukcji i zdjęciami na niej zamieszczonymi. Buty nie są tak ładne jak na zdjęciach (rozumiem, że może być to moje subiektywne odczucie ale inne osoby to potwierdziły). Ich odcień zdecydowanie różni się (na niekorzyść) od tego ze zdjęcia (co można wytłumaczyć różnicą w komputerach, ale mimo wszystko...). Nie są ładnie wykończone, wszędzie widać klej, jakieś otarcia (również na jeden z podeszw), wkładki są jakby ręcznie i bardzo niedokładnie wycięte. Buty mają czerwonę podeszwę (na zdjeciu jest czarna), zostały przesłane w folii (w opisie aukcji było "oryginalne pudełko"). Rozmiar również się nie zgadza (mam wiele par butów w rozmiarze 36 różnych firm i wszysktie pasują, te okazały się być za duże). Reasumując, w aukcji zostałam zapewniona o "oryginalnym eleganckim obuwiu wykonanym z wyjątkową dbałością i dokładnością" co niestety mija się z prawdą Pozdrawiam, XXXXXX"

nigdy nie pisalam tak kulturalnie gdy cos reklamowalam. ale jest ok. wyslij i czekaj na odpowiedz aha. i zaznacz ze chcesz te buty odeslac i dostac zwrot kasy.

Gość dfggfgfgfgf
Pierwszy raz coś reklamowałam, na jakieś tam drobne niedoskonałości przeważnie przymykałam oko, ale tutaj ich za wiele

Gość bordki_w_kropki
zgodnie z ustawa masz 10 dni na zwrot bez przycyzny a oni w ciagu 14 musza ci oddac pieniazki oddaj je - kupisz jakie ci sie podobaja

Gość dfggfgfgfgf
Dziękuję za odpowiedzi :) Teraz czekam na wiadomość zwrotną sprzedawcy...