Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SposobyLagodzenia

Bóle menstruacyjne

Polecane posty

Gość SposobyLagodzenia

Właśnie się zaczęło, umieram z bólu; nie mogę siedzieć, nie mogę chodzić , nic nie mogę - chcę umrzeć!!!!!!!!!!!!! Wzielam juz 6 tabletek, pije mietowa herbate, skrecam sie z bolu, leze na podlodze i wyje!!!!!!!! Co może mi pomóc? Macie coś sprawdzonego? Pomóżcie!

Moim sprawdzonym sposobem jest poduszka elektryczna na brzuch (generalnie ciepły okład, ale taki mocno ciepły) i biorę tabl i kładę sie do łóżka i staram się zasnąć... We śnie nie czuć bólu.

Gość aaaaaallllllllooooooooooooo
Przeciwbolowe, napisane jest ze na bole menstruacyjne, rozkurczowe, itd. Ja z mila checia tez wyprobowalabym cos cieplego na brzuch np. termofor ale mama mi jeczy ze lepiej nie bo jak mnie tak boli to jeszcze dostane krwotoku od ciepla... eh dodam ze to sie dzieje od 3 miesiecy dopiero, zawsze w pierwszy dzien, umieram, jestem nie do zycia. To straszne. Chce byc facetem :(

Gość SposobyLagodzenia
Ja w ogole nie usne jak mnie boli!!!!! To chyba moj najwiekszy problem!!! :(

mnie ostatnio w szkole złapało, jak wracałam autobusem to ludzie się mnie pytali czy dobrze się czuję bo byłam biała a na dodatek aż mokra na twarzy tak bolało :O

Gość wiedzminka
jej wspolczuje ja pewnie dostane na dniach, ogladalam kiedys rozmowy w toku i tam dzoewczyna mowi ze kuca przez jakies 15 min moze sprobuj

16:42 [zgłoś do usunięcia] aaaaaallllllllooooooooooooo Przeciwbolowe, napisane jest ze na bole menstruacyjne, rozkurczowe, itd. Ja z mila checia tez wyprobowalabym cos cieplego na brzuch np. termofor ale mama mi jeczy ze lepiej nie bo jak mnie tak boli to jeszcze dostane krwotoku od ciepla... eh i ma racje ciepło to nie dobry pomysł przy krwawieniu

Gość zsiołowe cherbatki
według Stefani korzawskiej Bolesne miesiączkowanie pięciornik gęsi Pięciornik gęsi inaczej srebrnik rośnie na łąkach, pastwiskach, niedzach, przydrożach nie ma szczególnych wymagań, aby słońce świeciło i krople rosy użyczyły nieco wilgoci, a już radośnie rozkłada zlotu kwiatki. Niegdyś zioło bardzo popularne, obecnie coraz bardziej odchodzi w zapomnienie, a szkoda, ponieważ korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego przynosi ulgę w schorzeniach wątroby, pomaga nawet w uszkodzeniu wątroby substancjami chemicznymi. w bólach żołądka i jelit jest niezwykle skuteczny, bo działa przeciwzapalnie i rozkurczowo. Herbatkę z ziela pięciornika gęsiego warto również stosować po kuracji antybiotykowej, po chemioterapii i radioterapii starannie oczyszcza organizm i odnawia Florę bakteryjną jelit. herbatka przepis: 2 łyżki ziela pięciornika gęsiego wsypać do garnka, wlać 3 szklanki wody, zagotować, a następnie pod przykryciem zaparzać około łO minut, przecedzić. Herbatkę pić ocieplą w ciągu dnia, najlepiej łykami. W związku z tym, że pięciornik gęsi wykazuje silne działanie przeciwbólowe, polecam ten ziołowy, całkowicie bezpieczny lek młodym dziewczynom przy bolesnym miesiączkowan in. herbatka przepis: ziele pięciornika gęsiego lO0 g kwiat nagietka 50 g kwiat rumianku 50 g Zioła wymieszać, 3 łyżki zalać 3 szklankami wrzącej wody, zaparzyć, przecedzić, pić ciepłe w ciągu dnia. Gdyby bóle miesiączkowe były szczególnie dokuczliwe, należy tę herbatkę pić tydzień przed spodziewaną miesiączką.

Gość SposobyLagodzenia
Nie lubie niedziel..... dokladnie jkabym czytala sama siebie!! Ja wracalam dzisiaj ze szkoly autobusem, cala blada, goraco mi bylo, krzzy mnie bolal jeszcze, myslalam ze nie wytrzymam :( myslalam ze zemdleje z bolu

Ketonal, Tramal, Pyralgina.... To zestaw, ktry mi pomaga. Tramal bardzo mocny, ale najskuteczniejszy. Ja tez miewam bardzo silne ból połaczone z obfitym krwawieniem. Ten pierwszy dzień jestem totalnie wyłączona z życia. Zdażyło mi się zemdleć w miejscach publicznych jak musiałam gdzieś wyjść :/ Dramat.

Gość SposobyLagodzenia
ah juz jednak mi przechodzi troszke po tych 6 tabletkach...ciekawe na jak dlugo..

Gość SposobyLagodzenia
Ja tez myslalam ze dzis zemdleje. Jak czekalam na autobus to musialam sie oprzec o przystanek bo chyba byl padla jak dluga. :(

Gość SposobyLagodzenia
Ja tez myslalam ze dzis zemdleje. Jak czekalam na autobus to musialam sie oprzec o przystanek bo chyba byl padla jak dluga. :(

Gość mała mi 87
Mając takie bóle nie myślałyście, żeby pójść z tym do lekarza?? Chyba to byłaby najlepsza metoda, szkoda wątroby, biorąc tyle tabletek łatwo o przedawkowanie nieświadome, ale jednak...

Gość kilkaliterdlapseudo
musisz spróbowac innych tabletek, na mnie działał tylko aleve. spróbuj uklęknąć a pod ramiona podłożyć koce i objąć je rękami. tak zebyś miała pozycje jak przy klęku podpartym, czasami pomaga.

Gość kamciaczka
najpierw dostawalam zastrzyki z pyralginy, po 15 min. bylo juz fajnie:) Potem i pewnie bylo by tak do teraz dostalam nimesil - 1 saszetka i swiety spokoj, nawet nie wiedzialam,ze mam @ Teraz antyki, i jest cudownie, blogo, i pieknie. Ginekolog dobry, powinien dobrac Ci takie leczenie p/bolowe, ktore na Ciebie najlepiej działa. Ps - omdlenia, to byla przygoda comiesieczna, wymioty na samym poczatku tez. Ale nie wiem co to jest pms :)

Gość iwaaaa123
Ja tez kiedys mdlałam i wymiotowałam z bólu w czasie okresu, to taki bol ze mialam dosłownie mysli samobojcze, wolałam juz umrzec niz tak potwornie cierpiec. Zadne okłady, nospy, apapy mi nie pomagały, moze jedynie troche łagodzily bol ale dalej pierwsze dwa dni spedzałam lezac w lozku. Wybawienie przyniosl mi ketonal, jedna tabletka i w ciagu 15 min bol znikal całkowicie na jakies 10 h. Tyle ze nie kazdy moze go brac bo niektorym bardzo zle wplywa na zoladek.

Gość coralina22
Słyszałam że podobno jedzenie czosnku pomaga, ale nie sprawdzałam tego na sobie no i sam czosnek obniża ciśnienie i nie jest dobry dla osób z anemią. Ja znowu noszę rezonator biofotonowy parę dni przed i jak przychodzi okres już prawie nic nie boli. A też miałam silne bóle, może i nie mdlałam ale na zmianę było mi gorąco i zlana potem, później dreszcze z zimna, zwijałam się w łóżku.