Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lara_84

Konsultantki! Pomocy!

Polecane posty

Hej! Jestem tutaj nowa więc nie jeździjcie po mnie jeśli taki wątek już był A mianowicie... Jestem młodą mamą na urlopiie wychowawczym - jak wiecie bezpłatnym. Chciałabym troszkę sobie dorobić jako konsultantka. Jestem dyplomowaną stylistką makijażu i oczywiście interesuję sie kosmetykami. Siedziałam dziś trzy godziny w google i szukałam jakichś ofert pracy dla konsultantek. Ale rece mi opadają jak czytam w kółko Avon, Oriflame, Fm i teraz jeszcze firma z artykułami domowymi Byłam konsultantką w Ori i LIPA! wiecej dokładałam niż wszystko warte. Poza tym te firmy są już przereklamowane jesli chodzi o współprace. Każdy ma już "swoją" konsultantke albo sam jest w firmie. DLatego chciałabym się dowiedzieć czy ktoś współpracuje moż z jakąś inną firmą (chętnie dołącze do grupy) Ale oczywiście z kosmetykami w przystepnej cenie, bo kilka ofert w necie znalazła, ale ceny powalające! Nie wiem komu bym to sprzedała... Chodzi po prostu o cos nowego, czym można zainteresować klientki Czekam na liczne propozycje z Waszej strony

Gość PL 49500
witaj Lara Ja jestem konsultantką ale nie w firmie kosmetycznej szukałam dodatkowego dochodu a akutat Avon czy Oriflame odpada jak dla mnie bo: po pierwsze jest ich wszędzie jak mrówek po drugie plan marketingowy nie za bardzo mi odpowiadał Pisza że ma sie 30 % upustu ale żeby go zdobyc trzeba złozyć zamówienie na jakas tam kwote bo inaczej ma sie 10 czy 15% już dokładnie nie pamiętam. Absolutnie nie krytykuje tych firm bo niektórych kosmetyków sama używam i jak komus pasuje to może w tym działać mi nie za bardzo pasowało. Teraz dorabiam sobie w innej nie kosmetycznej firmie Jakie są zalety: -mam odrazu 30% marży zysku -odroczony termin płatności (czyli jak zbiore pieniążki za zamówienie dopiero płace firmie a nie wykładam swoją kaskę) -mogę oddać towar jeżeli komus sie nie podoba lub gdy ktoś sie po prostu rozmyśli i nie chce odebać -kurier przywozi mi paczke do domku -w zależności od wielkości zamówienia mam także rabaty procentowe Minusy: są tylko moim zdaniem dwa: katalog kosztuje 2zł, jeżeli sie kupuje wiecej w pakiecie wtedy mniej(firma zawsze dodaje jeden albo dwa katalogi gratis do zamówienia wiec też załeży czy potrzebujemy kupować więcej) Za przesyłkę nie płacimy nic jeżeli zamówimy na ok 220zł, jeżeli za mniej płacimy 10zł niezależnie od gabarytu paczki

Gość PL 49500
Dodam jeszcze tylko że zbyt na towar mam Są to produkty do domy Dużo jest innowacyjnych rzeczy a to tym bardziej interesuje klientki Więc jeżeli mamy styczność ze środowiskiem kobiecym to jak najbardziej polecam :)

Gość PL 49500
Tak dokładnie ta firma Żebyś nie myslała czasem że sie tu promuje w jakis sposób Jestem przeciwnikiem takiego spamowania forum Pisze swoje doświadczenia bo wiem jak to jest gdy sie czegoś szuka tak jak ja to robiłam kiedyś i albo były jakieś niedomówienia albo inne cuda