Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikująca dziewczyna.........

bardzo proszę o pomoc i radę.

Polecane posty

Dziewczyny, zależy mi bardzo na Waszej opinii, radzie, ale proszę z góry żebyście mnie nie wyzywały nie obrażały, bo wiem że różnie jest na tym forum, bardzo proszę, idealna nie jestem wiem, różne rzeczy zdarzają się każdemu. To moja sprawa: Jakiś czas temu lekarz przepisał mi lek o nazwie orgametril, który mam brać od 16dc do 25dc przez okres trzech miesięcy. Na razie wzięłam drugie opakowanie (czyli drugi miesiąc). Powinnam teraz dostać okres, w poprzednim opakowaniu okres dostałam dopiero w 10 dniu po odstawieniu leku (lekarz mówił że ponoć to jest u niektórych kobiet normalne). Lek został mi przepisany ze względu na polipa na jajniku, jest to lek silnie blokujący owulację, ale nie w przypadku gdy bierze się go w takich dniach jak ja, jeśli owu ma wystąpić do tego 16dc to i tak będzie. a teraz do rzeczy. 20 dnia cyklu, byłam trochę nieostrożna z moim chłopakiem. To znaczy to można też dwojako rozumieć, bo w sasadzie WŁAŚNIE BYLIŚMY OSTROŻNI. Wiele naczytałam sie w swoim życiu na temat preejakulatu, tego że nie ma tam plemnków zdolnych do zapłodnienia i tak dalej, no wiec biorąc to pod uwagę, oraz to że wg moich obserwacji był to już mój dzień niepłodny, popieściliśmy się trochę i na chwilę (MAKSYMALNIE BYŁO TO PÓŁ MINUTY NIE WIĘCEJ) on znalazł się we mnie. PO tych kilkunastu sekundach zakończyliśmy całą zabawę. Chłopak nie miał żadnego wytrysku wcześniej (gdzie plemniki ewentualnie mogłyby przeżyć) no i później też nie doszło do wytrysku. Także jeśli wydzielił się jakiś pre, to był to tylko ten czysty płyn produkowany przez prostatę. I tera oczywiście martwię się i panikuję bo sprawa wygląda tak. Dzisiaj jest już ósmy dzień po odstawieniu mojego orgametrilu. Od kilku dni mam plamnienia delikatne (zawsze tak miałam przed okresem więc nie jest to żadna nowość, ale między innymi właśnie na to się leczę) a dzisiaj to dosłownie jest jakaś masakra bo co chwilę łapią mnie potworne skurcze brzucha takie jakbym za sekundę już miałą dostać okres. Przypomnę że poprzednio dostałam w 10 dniu po odstawieniu.....,no ale oczywiście panikuję wiecie o co chodzi. Doradzcie

up

Gość no i co tu doradzac
idź do lekarza i mu to opowiedz od tego jest. Porada lekarska to się nazywa na forum można tylko gdybać.

wiem, że można gdybać, no ale właśnie o to gdybanie jedynie teraz może mi chodzić, do lekarza teraz w tej sekundzie nie pójdę:) Po prostu tak szczerze to ja myślę że ciąża jest praktycznie wykluczona w takim przypadku, oczywiście widzę że już tak nie będę robić ze względu na te lęki teraz, chciałam poznac wasze zdanie, bo straszną panikarą jestem.

Gość no i co tu doradzac
Wiesz w ciąże wcale nie jest tak łatwo zajść jakby się wydawało, więcej nie potrafię ci powiedzieć. Poczekaj do jutra i z rana zapisz się do ginekologa. powodzenia

Gość kolorowych jarmarków
moim zdaniem dziewczyno nie masz szans na ciążę z tego co opisujesz

Gość ***zakładając że
Twój partner nie miał wcześniej wytrysku czyli nie zostały żadne plemniki (albo miał ale się nie umył i nie zrobił siku;)) to szanse na ciążę masz zerowe.

Gość ChlopekRoztropek
Relax, nie ma tutaj szans na ciaze :)

kurcze mam taką nadzieję, ale nakręcam się:O

czy ktoś jeszcze coś napisze?

Może ktoś jeszcze coś napisze w mojej sprawie. W nocy praktycznie ani trochę nie spałam bo miałam straszne boleści brzucha jak na okres. No i chyba ten okres dostałam rano, piszę chyba bo krew jest....różowa i nie ma jej za wiele. Nie wiem czy to się rozwinie w normalny okres, jak myślicie? Może jest to skutek tych tabletek które biorę?