Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olusiaaaa

Umówiony dzień porodu.

Polecane posty

Gość Olusiaaaa

Hej. Jak się zapytać ginekologa żeby umówić się z nim na konkretny dzień porodu SN a w ogóle można tak? Czy tylko na CC można się umówić?

Gość Boze chron od takich...
dziewczyno przeczytaj jeszcze raz co napisalas i sie zastanow!!!!!!!!!!!!!!!:O:O:O

Gość do autorki pisze...
a jak sobie to wyobrazasz? ze przychodzisz do szpitala i mowisz do brzucha "ej ty tam wychodz!"????

Gość Olusiaaaa
ojej no chodzi mi o to żeby on był na pewno przy porodzie mój lekarz prowadzący i właśnie chce się z nim umówić na konkretny dzień wiecie o co mi chodzi? :)

Dziewuszko! Jeśli rodzisz siłami natury to musi się zacząć czynność porodowa - nie wiesz o tym? Dziecko samo daje znać, że juz chce wyjść i macica jest wtedy przygotowana. W takie rzczy się nie ingeruje. Powiedzmy, że poród będzie trwał 20 godzin, czy Ty myślisz że Twój lekarz będzie przy Tobie przez ten cały czas? Przeciez ma ogrniczone godziny pracy.

Gość o maaaaj gaad
:O ile masz lat autorko? 15?

Gość Olusiaaaa
20 :)

Gość Olusiaaaa
o właśnie!! :) chodzi mi o to żeby był na dyżurze :)

Jeśli chcesz żeby lekarz był przy porodzie, to zapytaj go w jakim momencie porodu możesz do niego zadzwonić żeby przyjechał. Nie sądze żeby lekarz zgodził się być przy całym porodzie, bo jak nie ma żadnych komplikacji, to przeważnie jest tylko położna, a lekarz tylko przychodzi sprawdzać postęp porodu. U mnie lekarz w I fazie tylko przychodził sprawdzać, a dopiero przy II fazie był cały czas, więc może lekarz się z tobą tak umówić, że przyjedzie jak już będzie pełne rozwarcie.

Gość gość
Taka usługa kosztuje 450 zł u mnie w szpitalu ale był także przypadek że kobieta zapłaciła a lekarz nie mógł przyjechać bo miał nagłą sprawę i niestety zwrotu nie dostała już Moim zdaniem nie opłaca się Poza tym sama rodziłam i lekarz ma mały udział przy porodzie i cieszę się że nie wydałam pieniędzy w błoto bo też kiedyś rozważałam to by był przy porodzie :)

Ja tez tak chcialam, zeby moj ginekolog byl przy porodzie. Powiedzialam jej to wprost, a ona do mnie, ze jakby tak miala byc przy kazdym porodzie swoich pacjentek to by wogole ze szpitala nie wychodzila.

Umowiony dzien porodu to mozesz miec tylko wtedy, gdy nie masz mozliwosci urodzenia silami natury, lub gdy jest jakies zagrozenie dla dziecka, wtedy mowia, ze tego i tego bedziesz miala cesarskie ciecie. Zgadzam sie z przedmowczynia, co powiesz dziecku ej wychodz stamtad? Smieszne.