Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koleszankas

rzucić te prace czy nie? czuje sie ponizana tzw mobing

Polecane posty

Gość koleszankas

Pracuje od niedawna w pewnym miejscu,gdzie od poczatku zostałam przyjeta niemiło,złe dobrego poczatki,ale nie dokonca.Ciagle uśmieszki i głupie zarciki,gdy cos zrobie,nikt mnie nie pochwali,mimo,ze sie staram i wprowadzam rzeczy nowe.Jestem wyłaczana z rozmow w przerwach w pracy,nikt na mnie nie patrzy ,nikt mnie o nic nie pyta,ostatnio niby w zartach jedna z pracownic powiedziala"ty to w ogole umiesz"? Nie jestem soba w pracy,siedze jak mysz pod miotłą,chopciaz na codzien jeste towarzyska.Towarzystwo samych kobiet i ich plotek mnie deprymuje,nie ptorafie sie otworzyc, w towarzystwie,ktore ciagle kogos obgaduje.Mnie pewnie tez

Gość koleszankas
olewam juz jakis czas,ale wiesz,ze niechetnie jezdze do pracy przez to

Gość prrawdziwaowieczkabozzza
A ja dziś przeczytałam - lepsze bezrobocie niż głupia praca. Żeby płacili to samo co w pracy to sie zgodzę CAŁKOWICIE. Naprawdę. Bo wiecie - szukaj nowej pracy bo pomyślą, że lubisz ich durne gadki szmatki. Tak ci przynajmniej papiery dadzą. Ja po prostu nie miałam CZASU szukać innej pracy 6 lat temu bo sie chciałam skonczyć uczyć. Ale skończyłam :( No i tyle. Bo ich towarzystwo - naprawdę - a zwłaszcza pana dyrektora - wybaczcie, ale poniżej mojego poziomu WTEDY to było. Jadł sobie ciastko, pluł się i ze mną rozmawiał. I wtedy wiecie nie wiadomo co robić bo ja nie wiem czy pluje na mnie bo mnie poniża czy pluje bo jest spity na przykład i nie jest trzeżwy. Zwrócić uwagę czy nie? Nie wiem :( I jeszcze TAKI wygra z tobą w sądzie. Wybaczcie ale to 3 psychiatrów nie da rady bez wiary. BO ON NA KOŚCIÓŁ PŁACI - no rzeczywiście powód, żebym sprawę przegrała. Bo pan dyrektor płaci hojnie na kościół. I za to ma rozgrzeszenie z samobjstw, które ma w dupie bo w końcu jak dziad i ojcem dyrektorem jest - był.

Wiecie - teraz głupie Polaki cieszą się, że mają USA jak napisałam tę historię o Irlandczyku. Wątpię. On i tak chciał wrócić do Irlandii i tyle. A bo to całe USA na nerwy mu działało. No to może przez Londyn można było wracać? Ale teraz to 10 lat za pózno. Z hakiem. I tyle. Więc co można w USA odzyskać po Bachledzie? Nic. On jest z Irlandii. Musiałby być z Polski. Ale chyba do dziś jest w USA i sie ożenił z Irlandką i tyle. Pewnie ma dzieci i jakoś tam żyje. I dobrze zrobił. Powie mi, że nie byłam go warta. Byłam tylko o tym nie wiedziałam. Przez to ta Faustyna bo naprawdę źle mu nie zyczyłam. A jak z Irlandką jest żonaty to siedzi w USA i tyle. A po co mu ja byłam? I po co ja byłam? Od razu tak myślałam. Ale z tą matką to bym go ograła i kasą oczywiście i by wrócił do Irlandii i by tam siedział. A tak pewnie coś tam robi w tym USA. I tyle.

Gość A na jakim jestes stanowisku?
Czym sie zajmujesz?

Choć może coś tam on pomoże teraz? Kto wie? Nie wiadomo nie? Bo w sumie w tej Polsce był. I tyle. A czemu? A to sie kiedyś zapytam bo ja tego nie rozumiałam. Stałą pracę miał i sobie wyjechał. Nieźle. Może stąd ja sobie raz wiecie zrobiłam wycieczkę w stałej pracy. Tak jakoś nie pomyślałam. Przez niego. Tak nieświadomie. A ci na mnie - ale to w drugą stronę, a on że do biednej Polski to tam nic. No i to przez niego w sumie. Tylko nie wzięłam pod uwagę, że ja z biedy do bogactwa, a on na odwrót. I tyle w sumie. No i jak ja dostałam po zadku w życiu za to. I tyle. I tak mi zostaje z tej historii Australia i tyle. A i tak byśmy wrócili do USA z tej Irlandii. Tak myslę. Bo co tam jest? I byłoby OK - pracę bym tam jakąś dostała wtedy. A tak? Nic ciekawego choć z rodziny też i tyle. W Polsce. Troche liczniejszej. Lepszej. A tak to nie chciałam i tyle.

jestes nowa i musisz ich przekonac do siebie - nikt nie bedzie zabiegal o Twoje wzgledy, a raczej Ty powinnas - oczywiscie jezeli Ci zalezy aby miec kontakty lepsze no i sie tak nie dziw - weszlas w hermetyczne srodowisko znajacych sie ludzi - jestes obca i nikt nie wie czego moze sie po Tobie spodziewac

Uważam, że powinna szukać innej pracy, narzekać i wtedy dostanie papiery, a tak to ANI TEGO. Jak ja :( Bo pomyślą, że tak lubi. Tacy są ludzie - nie narzekasz pomyślą, że tak lubisz. Niech sobie to zapamięta. Niech mówi, że szuka pracy jak ją pytają co robi albo czyta - np. co sprawdzasz w kompie? A szukam pracy - czytam ogłoszenia o pracę. Tak powinna powiedzieć. CZYTAM OGŁOSZENIA O PRACĘ.

Wiecie ja miałam w pracy tak - w 2004 dostałam pierwszą stałą umowę o pracę - za póżno chyba, ale w Polsce jest taki burdel, że mnie to nawet pasowało wiecie bo ja miałam kwalifikacje WTEDY dopiero , za które sobie sama zapłaciłam. Więc to nawet pasowało wiecie. Kwalifikacje pełne i umowa o pracę na czas okreslony. Wcześniej robiłam doktorat. A tu tak - rok tej umowy i później ja byłam w pracy za KOLEŻANKĘ SAMOBÓJCZYNIĘ ze studiów, żeby ją ograć, a ja myślałam , że oni NAPRAWDĘ chcą mi dac DALEJ stała pracę. Jak to im pasowało. Mnie też. A ja byłam za koleżankę samobójczynię przez którą się zbiorowo powiesili, a ona ze szkoły przez to odeszła, że jej było nijak tam po tym zbiorowym gwałcie i powieszeniu. No wiecie co - mnie ręce i nogi opadają. A dalej była dyrektorka zgwałcona przez własną klasę. I dlatego ja pracy stałej nie mam do dziś, rok bezrobocia, chyba komuś bije na łeb. To niech się uda do psychiatry wiecie. Ja chodziłam do psychiatry - przykro mi :(

Kwalifikacje pełne i umowa o pracę na czas NIEOKREŚLONY - tak miałam napisac.

Gość ja pracowałam w złej atmosf
atmosferze przez 2,5 miesiąca nie wytrzymywałam bo niby ciągle coś było na mnie i oskarżano mnie o rzeczy których nie robiłam zostałam wprawdzie zwolniona ale cieszę się bardzo !!! teraz znalazłam pracę w innym miejscu i jest bez porównania nikt mi nic złego nie zarzuca itd. Pracowałam z młodymi pipami które myślały że pozjadały rozumki i rządziły się w pracy, niedawno dowiedziałam się że jedna z nich została zwolniona dyscyplinarnie heh ciekawe dlaczego... autorko ja rozumiem jak beznadziejnie możesz się czuć !